MontRubí és un celler de vins autòctons, ecològics i vegans del Penedès, situat a l'Avellà, a uns 60 quilòmetres de Barcelona. La finca està formada per 100 hectàrees de boscos, amb 40 hectàrees de vinya de varietats tradicionals. MontRubí és el celler pioner a vinificar el Sumoll i treure al mercat un vi monovarietal. El celler també disposa del restaurant MontRubí i un wine bar amb jardí i piscina en un elegant xalet modernista, i l'Hotel Boutique de cinc estrelles Casa Gran 1771.
El celler ofereix visites guiades amb reserva prèvia tots els dies de la setmana, de 12:00 a 13:30h.
Tots els dies de la setmana, d'11:00 a 20:00h.
Tots els dies de la setmana, de 12:30 a 15:30h
i de 20:00 a 23:00h.
Casa Gran 1771 obre tots els dies de la setmana.
L'Hotel Boutique està obert els 365 dies de l'any.
Català, castellà i anglès.
Les experiències de Montrubí s'han de reservar prèviament.
Per telèfon al (+34) 93 606 56 96.
Per correu electrònic a visitas@montrubi.com.
El restaurant disposa de carta, menú degustació amb maridatge i carta de vins. Consulta les cartes actualitzades del restaurant MontRubí.
El Wine Bar també disposa de carta i carta de vins. Consulta la cartes actualitzades del Wine Bar MontRubí.
La carta és a partir de 30€ per persona, vins a banda.
Taula de formatges catalans km 0, 19,00 €
Arròs mar i muntanya, ànec mut del Penedès, bolets i sípia fresca, 23,00€
Vi Gaintus Radical. 100% Sumoll. Copa, 4,80 € / Ampolla, 19,00 €
El menú degustació amb vins del celler són 90,00 € per persona
Els preus de les habitacions van des dels 180 als 330 €, en funció del tamany, el balcó, les vistes i els patis privats. Reserva habitació, escollint data d'entrada i opcions.
El celler MontRubí disposa de targetes per regalar amb diferents opcions, i packs d'enogastronomia, amb allotjament, visita al celler i menú amb maridatge de vins.
Des de Barcelona, 1h. 10 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, uns 25 minuts.
Des de Sitges, uns 45 minuts.
Aparcament gratuït davant de MontRubí, amb capacitat per a més de 100 vehicles.
El celler MontRubí disposa d'Heliport.
Hi ha carregadors per a vehicles elèctrics/híbrids endollables.
Amb tren, Línia 4 de Rodalies RENFE (Manresa - Sant Vicenç de Calders)
Des de Barcelona Sants - Plaça Catalunya a Vilafranca del Penedès.
Des d'allà es pot arribar al celler en taxi o en autobús (Vilafranca-Font-Rubí).
Hi ha servei de bar de vins?
Sí. El restaurant MontRubí té un bar de vins amb vistes a les vinyes. L'espai està obert tots els dies de la setmana, de les 11:00 a les 20:00. És imprescindible fer reserva prèvia d'una taula. El wine bar disposa de carta de vins i carta de menjars, i ofereix la possibilitat de fer aperitius, o dinars.
Hi ha terrassa a l’aire lliure?
Sí. El restaurant MontRubí disposa de taules i cadires exteriors, davant d'una piscina entre vinyes, envoltada d'un jardí amb vistes, on es degustar vins a copes, ampolles, o menjar.
Hi ha botiga de vins?
Sí. Pots comprar els vins i escumosos del celler MontRubí en una botiga situada a la recepció de l'hotel Casa Gran 1771, on també pots repassar la història del celler.
Què puc trobar a la botiga?
Els vins i escumosos elaborats amb el mètode ancestral del celler MontRubí, especialment recomanats els elaborats amb la varietat Sumoll, una de les més arrelades a lAvellà, i al Penedès, que el celler MontRubí va ser pioner a vinificar de nou a principis del 2000.
Puc pagar amb targeta o mòbil?
Sí. L'Hotel Casa Gran 1771, el celler MontRubí i el restaurant accepten targetes.
Puc comprar els vins online?
Sí. Aquesta és la botiga online del celler MontRubí, on pots comprar els vins i escumosos, en ampolles o caixes, amb packs, i amb productes com obridors del celler.
Quins productes puc comprar?
Vins i escumosos ancestrals de la DO Penedès, oli d'oliva verge extra del celler elaborat amb olives arbequines, entre d'altres.
Hi ha aparcament al celler?
Sí. Al costat del celler MontRubí hi ha un aparcament gratuït amb capacitat per a més de 100 vehicles.
Hi ha aparcament per a autocaravanes?
No.
Hi ha punt de recàrrega elèctrica?
Sí. A l'aparcament del celler MontRubí hi ha un punt de recàrrega elèctrica per a vehicles.
Puc anar-hi amb nens i nenes?
Sí. Tot i que les experiències no estan pensades per infants.
Hi ha opcions de begudes sense alcohol?
Sí. Al bar de vins i al restaurant MontRubí hi ha refrescos i altres begudes sense alcohol per a persones que no consumeixin alcohol.
Hi ha accés per persones amb mobilitat reduïda?
No a tot arreu. Hi ha escales per pujar al restaurant, o a la sala amb xemeneia. La resta de l’edifici es pot visitar a peu pla.
Podem anar-hi amb mascotes?
Sí. A la part exterior, a la terrassa del celler MontRubí.
Pot acollir reunions d’empresa?
Sí. Pregunta al celler MontRubí per la sala pròpia, a la part de dalt del restaurant MontRubí, amb capacitat per a més de 50 persones, on celebrar reunions i esdeveniments privats.
Pot acollir esdeveniments/casaments?
No hi celebren bodes. Pregunta pel menjador i les sales privades amb capacitat per a més de 50 persones, i una terrassa amb opcions similars.
Els vins són ecològics?
Sí. Els vins del celler MontRubí són ecològics certificats pel CCPAE.
Hi ha vins de varietats autòctones?
Sí. El celler MontRubí va ser pioner a tornar a vinificar el Sumoll, una varietat ancestral del Penedès, gairebé desapareguda als anys 90, que MontRubí va lluitar perquè fos de nou reconeguda a la DO Penedès.
Podem menjar al celler?
Sí. El restaurant MontRubí ofereix carta i menú degustació amb maridatge de vins.
Podem dormir al celler?
Sí. MontRubí disposa del l'hotel boutique Casa Gran 1771, de cinc estrelles, amb 10 habitacions, algunes amb vistes, balcons, o patis privats. Consulteu disponibilitat.
Què més puc fer?
Descobreix les millors idees per fer enoturisme al Penedès, recomanades per ENOTURISTA.
El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.
RECOMANAT
L'AVELLÀ, ANTIC CELLER COOPERATIU
MontRubí és la història de la família Peris i l'Avellà. El celler està a l'antiga Cooperativa de l'Avellà, fundada a finals del s.XVIII. L'Avellà exportava vi a Cuba, perquè el Sumoll, tenia una acidesa excel·lent per aguantar la travessia. El xalet on hi ha el restaurant és la bonança que van portar els indians. Al segle XX, la fil·loxera i la plantació de varietats blanques per elaborar cava, fan que el Sumoll gairebé desaparegui. El 1984 la família Peris s'enamora de la finca i reobre un celler que havia estat dècades tancat.
PIONERS A (RE)VINIFICAR EL SUMOLL
Després d'una primera etapa dedicada al cava, a partir del 2000, comencen el "Projecte Gaintus" per recuperar el Sumoll. La família Peris i l'enòleg Josep Queralt treuen el primer monovarietal del món: el Gaintus, el 2001. Avui els seus vins de Sumoll s'exporten a més de 22 països. El camí no ha estat fàcil: és una varietat delicada i difícil. Durant un temps va estar fora de la DO Penedès. Avui en dia és una de les varietats negra més admirades a la zona, plantada en vas, o en vertical.
UN RETORN AL PENEDÈS D'ABANS
Els ceps de MontRubí són majoritàriament de varietats autòctones, com el Xarel·lo, el Macabeu, la Parellada, la Garnatxa negra o la Carinyena. A més, les feines de la vinya estan certificades ecològiques i molts dels seus vins també són vegans. Són una manera de viure i de fer vins d'acord amb el Penedès ancestral, gairebé ocult, on recordareu la vida dels avantpassats. Tot plegat ho explica el xef, sommelier i director de MontRubí a l'entrevista d'Alejo Peris a ENOTURISTA.
L'AVELLÀ, UN PARADÍS RURAL
L'Avellà està situat a la part més alta del Penedès, entre 400 i 800 metres sobre el nivell del mar. El poble és una desconnexió natural. Podeu caminar fins a l'ermita de Sant Andreu, gaudint d'un bany de vinyes i boscos, amb una balconada preciosa a la finca. MontRubí regala una desconnexió única, una forma de vida autèntica, antiga, rural, tan estranya de trobar que segurament estigui en vies d'extinció.
ENOTURISME INTEGRAL
El celler disposa del restaurant MontRubí, amb carta i menú degustació amb vins. Hi ha un wine bar, amb terrassa, jardí i vistes a la piscina. És un dels projectes d'enoturisme més integrals del Penedès, que es completa amb l'hotel boutique Casa Gran 1771. Els amants dels animals podeu gaudir d'una visita a la finca de cavalls. Molt a prop hi ha el Castell de Font-Rubí o el Miravinya del Balcó del Penedès, o el fotogènic Roure d'Ancosa.