







Masroig
DESCRIPCIÓ
El Celler Masroig és tot un referent de la Denominació d'Origen Montsant. Fundat el 1917, és clau en la conservació del paisatge característic de la zona: la vinya, l'olivera i l'argila. A la visita tastareu la seva àmplia col·lecció de vins, els seus olis verge extra, acompanyats de productes autòctons, com les olives arbequines, els fruits secs o el pa torrat. Uns productes que després podreu trobar a l'agrobotiga. Dins del celler hi ha uns espectaculars trulls centenaris soterranis, que es poden visitar a través d'un llarg passadís que recorre la nau antiga on podreu respirar la seva història. És un dels racons més icònics i fotografiats del celler! Tasteu els seus vins i olis en una bonica sala de tastos, envoltats de les ampolles més antigues. Passegeu per una nau més actual amb tines de maceració carbònica, d'on surten uns vins més frescos i juvenils, que donen un especial bouquet als vins d'El Masroig. Camineu fins a la sala de bótes, on tastareu els vins de criança del celler. El Masroig ofereix un ampli ventall d'oferta enoturística, caracteritzada per la temporalitat (cada època de l'any s'adapta al calendari del pagès), l'autenticitat i per adaptar-se a les necessitats de cada visitant.
RECOMANAT
La visita als trulls centenaris soterranis és espectacular per fer-vos una idea del riquíssim passat vinícola del Priorat. És de visita obligada, fins i tot pels qui feu la visita express. Ara bé, si disposeu de temps us recomanem que visiteu les vinyes i degusteu un esmorar de pagès. L'entorn d'El Masroig és deliciós, totes les èpoques de l'any: pau i natura, envoltats de vinyes i oliveres. Tots els seus productes són de proximitat, com podreu comprovar quan compreu a l'agrobotiga. El vi i l'oli són elements imprescindibles de la dieta mediterrània. La plaça que envolta el celler és un dels llocs més emblemàtics del Masroig, escenari de la festa del vi novell, a mitjans de novembre, amb padrins molt importants que han reivindicat la cultura popular. El Masroig deu el seu nom a la terra vermella argilosa, on hi viuen bé les varietats característiques del Priorat, però hi excel·leix la carinyena, especialment la de vinyes velles, plena de matisos, que han convertit aquest celler en un dels referents de la DO Montsant.
