Mas Llunes

Experiències sensorials i històriques
Empordà
Experiències

Visita a Mas Llunes, celler de Garriguella, amb tastos de vins sensorials i activitats d’història als búnquers, on fer enoturisme a l’Empordà

VISITA A MAS LLUNES

Els vins de Mas Llunes reflecteixen l'esperit empordanès: caràcter mediterrani, vinyes velles, de varietats autòctones, com la garnatxa blanca, roja (o grisa) i negra, o la carinyena blanca o negra, a més d'altres varietats internacionals. Els ceps creixen entre la brisa del mar, la serralada de l'Albera i el Canigó, bressolats entre ratxes de tramuntana. El tast sensorial del celler ha estat reconegut com a millor experiència innovadora als Premis Vinari d'Enoturisme 2024.

Experiències

TAST DE VINS SENSORIAL AMB MÚSICA, LLUM I IMATGES
TAST DE VINS SENSORIAL AMB MÚSICA, LLUM I IMATGES
Visita al celler amb els cinc sentits
Durada: 2:00 h.
Preu: 21.00€
Reserva
TAST DE CINC VINS I TRES OLIS I VISITA AL CELLER
TAST DE CINC VINS I TRES OLIS I VISITA AL CELLER
Descobreix com s'elabora el vi
Durada: 1:30 h.
Preu: 17.00€
Reserva
TAST DE VINS HISTÒRICS I VISITA ALS BÚNQUERS DE LA GUERRA
TAST DE VINS HISTÒRICS I VISITA ALS BÚNQUERS DE LA GUERRA
Reviu la Guerra Civil aèria
Durada: 1:30 h.
Preu: 18.00€
Reserva
PASSEIG PER LES VINYES DE L'ALBERA I TAST DE VINS ECO
PASSEIG PER LES VINYES DE L'ALBERA I TAST DE VINS ECO
Descobreix la biodiversitat de l'Empordà
Durada: 3.00 h.
Preu: 25.00€
Reserva

Horaris

De dilluns a divendres, de 9:00 a 18:00 h.

Dissabtes, de 9:00 a 15:00 h.

Diumenges, de 10:00 a 14:00 h.

IDIOMES

Català, castellà, anglès i francès

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible. Visites només amb confirmació.

Per formulari a la web de Mas Llunes.

Per correu a info@masllunes.es

Per telèfon al (34) 972 552 684

 

Com arribar-hi?

Carretera de Vilajuïga s/n - 17780 Garriguella
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Com fer enoturisme en transport públic a l'Empordà?

En tren AVE des de Barcelona -Sants

A l'estació Figueres-Vilafant, uns 55 minuts.

Des d'allà agafar un taxi a Garriguella, uns 15 minuts. 

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, 1:45 minuts.

Des de Girona, 1:15 minuts.

Des de Figueres, uns 15 minuts.

 

RECOMANAT

Image

VISITA MAS LLUNES

La família Roig té arrels a l'Empordà des del 1389: duen la tramuntana a l'ADN. Hi ha papers que certifiquen que treballaven la terra a Garriguella des de fa 700 anys. Al 1875 elaboraven vins i licors, en un negoci familiar. Mas Llunes beu d'un passat antiquíssim i mira el futur amb un celler lluminós. Conreen 80 hectàrees de vinya, de les quals unes 12 tenen més de 70 anys, i on fan viticultura ecològica a tota la finca.

ENOTURISME A L'EMPORDÀ

Entre els seus vins hi ha l'excel·lent Finca Butarós, millor vi de Catalunya als Premis Vinari 2020, o algunes edicions limitades de l'apartat 'Singulars'. Els seus vins són un tomb per la història: des de la fundació d'Empúries (Emporion) amb les primeres traces de vinya plantades a la península ibèrica, que dóna nom a la regió i a la Denominació d'Origen Empordà, passant per la la colònia de Roses (Rhodes), un punt d'exportació vinícola de la mediterrània.

Image

VISITES HISTÒRIQUES A BÚNQUERS

De la visita, un dels seus principals atractius és l'amor per a la història. És especialment fascinant la part de la Guerra Civil, que deixa la Ruta 314. Les vinyes que envolten el celler Mas Llunes van ser a finals de la Guerra Civil Espanyola el darrer aeròdrom republicà, construït el 1937. La construcció de l'aeròdrom va suposar l'expropiació de terrenys i edificis, amb la remoguda de terra, aplanament del terreny i l'arrencada de més de 100.000 ceps. Durant la Guerra, l'aeròdrom va ser bombardejat diverses vegades

TURISME A GARRIGUELLA

El 6 de febrer de 1939 va ser l'escenari de la darrera batalla aèria de Catalunya. Prop del celler hi ha una làpida que ho recorda: la de l'oficial alemany Heinrich Windemuth, abatut per l'heroi de l'aviació republicana Josep Falcó. Històries com aquesta s'expliquen a Mas Llunes, on també podeu visitar un refugi antiaeri molt ben conservat, amb imatges d'avions, detalls de la guerra i de la importància estratègica de l'Empordà com a punt d'entrada de material estranger. 

Image

TAST SENSORIAL 

Una de les experiències més originals que es poden fer a l'Empordà. Visita el celler i viu una activitat que mescla la música, la llum i les imatges. Una barreja de colors, gustos i aromes del vi a partir d'un muntatge que es projecta a les parets del celler, sobre les bótes, fet amb imatges de la coreògrafa Mònica Quintana.

 

Empordà

Vins de tramuntana a la Costa Brava
Empordà

L'Empordà és la zona de vins més al nord de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a l'Empordà, del Cap de Creus a Girona amb vins de lledoner i carinyena. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a l'Empordà, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Empordà.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials