Mas Llunes és un celler familiar de Garriguella, a l'Alt Empordà, que fa tastos de vins i experiències d’enoturisme sensorials i amb història. Els vins de Mas Llunes reflecteixen l'esperit empordanès: caràcter mediterrani, vinyes velles, de varietats autòctones, com la garnatxa blanca, roja (o grisa) i negra, o la carinyena blanca o negra, a més d'altres varietats internacionals. Els ceps creixen entre la brisa del mar, la serralada de l'Albera i el Canigó, bressolats entre ratxes de tramuntana.
De dilluns a divendres, de 9:00 a 18:00 h.
Dissabtes, de 9:00 a 15:00 h.
Diumenges, de 10:00 a 14:00 h.
Català, castellà, anglès i francès
Imprescindible. Visites només amb confirmació.
Per formulari a la web de Mas Llunes.
Per correu a info@masllunes.es
Per telèfon al (34) 972 552 684
La visita al celler i tast de vins costa 16,50 €.
La visita històrica de Mas Llunes surt per 17,50 €.
El tast sensorial a Mas Llunes val 20,00 €.
Mas Llunes ofereix vals regal per a oferir als visitants. Per a més informació, contacteu al correu info@masllunes.es.
Des de Barcelona, 1:45 minuts.
Des de Girona, 1:15 minuts.
Des de Figueres, uns 15 minuts.
En tren AVE des de Barcelona -Sants
A l'estació Figueres-Vilafant, uns 55 minuts.
Des d'allà agafar un taxi a Garriguella, uns 15 minuts.
Hi ha servei de bar de vins?
No. El celler només ofereix tastos durant les visites.
Hi ha terrassa a l’aire lliure?
Sí. A l'exterior del celler hi ha un pati amb taules i cadires, on poden fer tastos guiats.
Hi ha botiga de vins al celler?
Sí. A l'interior del celler hi ha una botiga, on pots comprar tots els seus productes, sense reserva prèvia.
Què puc trobar a la botiga?
Vins de la DO Empordà blancs, rosats, negres i dolços. A més de vins escumosos i ratafia, entre d'altres productes del celler.
Puc pagar amb targeta o mòbil?
Sí. El celler accepta targetes i pagaments amb mòbil.
Puc comprar els vins online?
No. El celler no disposa de botiga online.
Hi ha aparcament al celler?
Sí. Hi ha un espai amb capacitat per a més de 10 vehicles.
Hi ha aparcament per a autocaravanes?
No.
Hi ha punt de recàrrega elèctrica?
No. El punt més pròxim és a la Plaça Nova, 1 de Pau, segons Electromaps.
Puc anar-hi amb nens i nenes?
Sí. Els menuts són benvinguts a les visites. Tenen taules i colors perquè puguin pintar. No hi ha rang de preus específic per a menuts, ni activitats adaptades descrites.
Hi ha opcions de begudes sense alcohol?
Sí. Hi ha aigua.
Hi ha accés per persones amb mobilitat reduïda?
Sí. Tot i que el celler té barreres arquitectòniques.
Podem anar-hi amb mascotes?
Consulteu abans d'anar-hi.
Pot acollir reunions d’empresa?
Consulteu abans d'anar.hi?
Pot acollir esdeveniments/casaments?
No.
Els vins són ecològics?
Sí. Els vins són ecològics, certificats pel CCPAE.
Hi ha vins de varietats autòctones?
Sí. Tenen vins de garnatxa (o lledoner) i carinyena, blanca, roja (o grisa) i negra.
Té el certificat Biosphere?
No. El segell Biosphere és una certificació voluntari i independent pel turisme sostenible, que s'emmarca en els principis de la sostenibilitat i millora constant.
Podem menjar al celler?
No.
Quins restaurants recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors restaurants de l'Alt Empordà, recomanats per ENOTURISTA.
Podem dormir al celler?
No.
Quins allotjaments recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors allotjaments de l'Alt Empordà, recomanats per ENOTURISTA.
Quines activitats de turisme puc fer a la vora del celler?
Descobreix què fer a l'Alt Empordà si ets un amant de l’enoturisme. Busca els millors plans, recomanats per ENOTURISTA!
L'Empordà és la zona de vins més al nord de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a l'Empordà, del Cap de Creus a Girona amb vins de lledoner i carinyena. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a l'Empordà, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Empordà.
RECOMANAT
AUTÈNTIQUES VINYES DE TRAMUNTANA
La família Roig té arrels a l'Empordà des del 1389: duen la tramuntana a l'ADN. Hi ha papers que certifiquen que treballaven la terra a Garriguella des de fa 700 anys. Al 1875 elaboraven vins i licors, en un negoci familiar. Mas Llunes beu d'un passat antiquíssim i mira el futur amb un celler lluminós. Conreen 80 hectàrees de vinya, de les quals unes 12 tenen més de 70 anys, i on fan viticultura ecològica a tota la finca.
VINS DE CARÀCTER EMPORDANÈS
Entre els seus vins hi ha l'excel·lent Finca Butarós, millor vi de Catalunya als Premis Vinari 2020, o algunes edicions limitades de l'apartat 'Singulars'. Els seus vins són un tomb per la història: des de la fundació d'Empúries (Emporion) amb les primeres traces de vinya plantades a la península ibèrica, que dóna nom a la regió i a la Denominació d'Origen Empordà, passant per la la colònia de Roses (Rhodes), un punt d'exportació vinícola de la mediterrània.
ENOTURISME HISTÒRIC
De la visita, un dels seus principals atractius és l'amor per a la història. És especialment fascinant la part de la Guerra Civil, que deixa la Ruta 314. Les vinyes que envolten el celler Mas Llunes van ser a finals de la Guerra Civil Espanyola el darrer aeròdrom republicà, construït el 1937. La construcció de l'aeròdrom va suposar l'expropiació de terrenys i edificis, amb la remoguda de terra, aplanament del terreny i l'arrencada de més de 100.000 ceps. Durant la Guerra, l'aeròdrom va ser bombardejat diverses vegades
VINS I BÚNQUERS DE LA GUERRA CIVIL
El 6 de febrer de 1939 va ser l'escenari de la darrera batalla aèria de Catalunya. Prop del celler hi ha una làpida que ho recorda: la de l'oficial alemany Heinrich Windemuth, abatut per l'heroi de l'aviació republicana Josep Falcó. Històries com aquesta s'expliquen a Mas Llunes, on també podeu visitar un refugi antiaeri molt ben conservat, amb imatges d'avions, detalls de la guerra i de la importància estratègica de l'Empordà com a punt d'entrada de material estranger.
TAST SENSORIAL
Una de les experiències més originals que es poden fer a l'Empordà. Visita el celler i viu una activitat que mescla la música, la llum i les imatges. Una barreja de colors, gustos i aromes del vi a partir d'un muntatge que es projecta a les parets del celler, sobre les bótes, fet amb imatges de la coreògrafa Mònica Quintana.