Visita a Mas d'en Gil, celler familiar de Bellmunt, amb tastos de Vi de Finca Qualificada i passeigs exclusius per les vinyes d’enoturisme al Priorat.
Mas d'en Gil és un celler elaborador de vins fins clàssics, amb reconeixements internacionals. El celler ofereix experiències d'enoturisme amb natura: boscos de pi mediterrani, alzinars, oliveres centenàries, avellaners i vinyes ecològiques, que es treballen amb viticultura biodinàmica des del 2008. Mas d'en Gil és dels pocs cellers que té dos dels 14 exclusius Vins de Finca Qualificada de l'INCAVI.
De dilluns a dissabte, 10:30, 12:15 o 16:00.
Altres horaris i grups nombrosos contacta amb el celler.
IDIOMES
Català, castellà, i anglès.
RESERVA PRÈVIA
Imprescindible.
TRANSPORT PÚBLIC
En tren, des de Barcelona a Falset unes 2:00h.
Des de l'estació de Sants, amb Rodalies Renfe fins a Marçà-Falset.
Des d'allà agafar un taxi a Mas d'en Gil, uns 15 minuts.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, 1:45 h.
Des de Tarragona, uns 40 minuts.
Des de Falset, uns 10 minuts.
El Priorat és la zona de vins més admirada de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Priorat, terra indòmita i aparador d'història del vi. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Priorat, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.
RECOMANAT
CELLER FAMILIAR DEL PRIORAT
El 2023 fa 25 anys que la família Rovira-Carbonell es fa càrrec de Mas d'en Gil, un celler històrics del Priorat, primer elaborador de vins blancs de la comarca. El 1860 Francesc Gil, un dels primers enòlegs catalans, posa el cognom al Mas. Als anys 30 la finca passa a mans de la família Barril, que embotellen els vins. El 1998 Pere Rovira i Rovira, professional del vi del Penedès i gran amant del Priorat, adquireix la finca amb la seva dona, Pilar Carbonell. En una primera etapa la dirigeix la filla gran, Pilar Rovira. Des del 2008 se'n fa càrrec la petita, Marta Rovira.
enoturisme al priorat
El 2008 introdueixen l'agricultura biodinàmica. La finca es dividideix en 53 micro parcel·les, amb personalitat diferenciada, i vinificades per separat. Les finques de vins negres estan majoritàriament plantades amb Garnatxa i Carinyena, amb sòls de pissarra de diferents tipus. A la Vall dels Blancs està plantada majoritàriament amb Garnatxa Blanca i Macabeu. Aquest ordre dóna vins vibrants, d'una agradable complexitat, elaborats per l'enòleg Pere Margalef.
agricultura biodinàmica
La finca s'eleva 350 metres sobre el nivell del mar. Al nord, amb la Serralada del Montsant, i al sud, les serres de Pradell, Llaberia i Pàndols-Serra de Cavalls, ben airejades pel cerç que ve del nord, fred i sec, i el garbí, que puja des del mar, refrescant les vinyes. Mas d'en Gil és un balcó amb vistes a la vida del Priorat. A les visites es tasten els seus vins, l'oli d'oliva verge extra d'oliveres centenàries, i vinagre artesanal amb solera de 1958, una de les joies gastronòmiques de la casa.
VINS DE FINCA QUALIFICADA
Mas d'en Gil és un dels pocs (poquíssims) cellers amb dos Vins de Finca Qualificada, la màxima distinció que atorga a un vi català la Generalitat de Catalunya, només en vins de parcel·les històriques. Són el Coma Blanca i el Clos Fontà, que es poden tastar a la Visita Grand Cru. Mas d'en Gil exporta els vins a 50 països. La visita és una experiència per omplir els pulmons d'aires de camp, d'olors i fragàncies naturals, mentre tasteu vins que han conquerit els paladars d'experts de mig món.
Turisme a bellmunt
Hi ha pocs cellers amb tant de prestigi al Priorat que us obrin les portes de bat a bat, com explica Marta Rovira en una entrevista a ENOTURISTA. La visita Clàssic i la visita Grand Cru estan pensades per a un públic amant del vi, que aprecia la qualitat dels seus vins fins. Els tastos estan conduïts pel sommelier Josep Llambrich. Als tastos ofereixen un deliciós aperitiu amb productes de proximitat, com fuet de Falset, avellanes de Reus i formatge de cabra d'origen català, que combina perfectament amb els vins, sense emmascarar res.