Visita al Celler Kripta, fundat per Agustí Torelló Mata a Sant Sadurní d’Anoia, amb tastos de caves i experiències d’enoturisme al Penedès.
Celler Kripta és el nom del celler conegut anteriorment per Agustí Torelló Mata. La família ha tancat el cercle amb un canvi de nom corporatiu 45 anys després d’elaborar la primera ampolla del seu cava més icònic: el Kripta Gran Reserva. La visita al Celler Kripta us obre les portes a conèixer la història de la família, tastar els seus caves i vins, i gaudir d’un bar de vins a l’aire lliure, on viure experiències d’enoturisme a Sant Sadurní d’Anoia.
De dilluns a divendres, de 7:00 a 15:00h.
Dissabtes, diumenges i festius, de 10:30 a 14:30h.
IDIOMES
Català, castellà i anglès.
RESERVA PRÈVIA
Imprescindible
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme al Penedès en transport públic?
Des de Barcelona en tren i autobús o taxi, 1:45h minuts
Línia 4 de Rodalies Renfe R4 + autobús.
Des de l'estació de Barcelona-Sants en sentit Martorell, fer parada a Sant Sadurní d'Anoia Renfe (uns 55 minuts). Des d'allà connectar amb el bus de línia TB/LL El Grandet en direcció Can Catasús, i caminar fins el celler.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, uns 50 minuts
Des de Vilafranca, uns 23 minuts.
Des de Sitges, uns 34 minuts
Aparcament privat a l'entrada amb capacitat per a més de 60 vehicles.
Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.
RECOMANAT
CAVES FAMILIARS A SANT SADURNÍ
Un dels encants de visitar el Celler Kripta és trobar sempre algun dels membres de la família. Des del mateix Agustí Torelló, que sempre té anècdotes, fins a la seva filla Gemma, una ferma defensora d’escoltar les bombolles del cava a la copa tulipa. El seu fill Àlex, que relata la passió familiar passejant per les vinyes. O la seva neta Sofia, que prepara els brunchs. A l’entrada trobareu la icònica font feta amb ampolles de Kripta amb l’escultura que apareix a l’etiqueta. A la botiga podreu degustar els seus caves, a través de diferents experiències. A les caves, viureu una experiència immersiva en un túnel audiovisual des d’on observar les quatre estacions del cicle de la vinya. Un dels punts més bonics és la visita a la barraca de l’avi, on es serveixen esmorzars maridats amb caves, o bé el pati i wine bar del celler, on es fan tastos de vins, concerts i sopars a l’aire lliure.
AGUSTÍ TORELLO MATA
El fundador del Celler Kripta és Agustí Torelló Mata, un dels enòlegs més influents del país i gran impulsor del cava. Nascut el 1935 a Sant Sadurní d’Anoia s’interessa molt aviat pel món del vi, tot i que a casa seva eren sastres i músics. Amb només 18 anys obre el primer laboratori d’anàlisi de vins del Penedès. En pocs anys treballa per alguns dels cellers elaboradors més importants, i és un dels grans impulsors del Cava, des de la presidència de la Confraria del Cava, i a través dels seus llibres autobiogràfics. El Celler Kripta està dirigit per dos dels seus fills: Àlex, director tècnic i de viticultura, i Gemma, advocada i directora executiva.
CELLER KRIPTA
Kripta és el nom del cava més emblemàtic del Celler Kripta, creat el 1978 buscant “el Cava dels Deús”. Des del primer moment la seva imatge esdevé trencadora: una ampolla de vidre en forma d’àmfora, amb la base ovalada, i amb una etiqueta dissenyada per l’artista Rafael Bartolozzi, inspirada l’antiga Roma i evocant el mediterrani. La vinya i l’olivera. Al llarg dels anys ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals. És un cava elaborat amb el cupatge clàssic del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada, que fa la criança en una cripta construïda en pedra a Can Rossell de la Serra, on reposa set anys amb tap de suro.
ELABORADOR INTEGRAL
La visita al Celler Kripta us permetrà conèixer un dels pocs cellers de cava amb el reconeixement d’elaborador integral, un títol que atorga la DO Cava als cellers que poden certificar que el raïm amb què s’elaboren els seus escumosos es vinifica al celler. Al Celler Kripta, a més, treballen només amb les varietats tradicionals del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada en blancs, i Trepat en rosats. A més, tenen la certificació ecològica reconeguda pel CCPAE, i treballen amb clarificants vegetals, avalat pel segell Vegan.
CAVA DE GUARDA SUPERIOR
Tots els escumosos del Celler Kripta envelleixen un mínim de tres anys a l'ampolla. És el que la DO Cava distingeix amb l’etiqueta de Cava de Guarda Superior Reserva (mínim 18 mesos) i Gran Reserva (a partir dels 30 mesos de criança mínima). Els caves del Celler Kripta són reconeguts dins de l’àrea geogràfica de Comtats de Barcelona, concretament a la zona de les Valls d’Anoia-Foix per a la DO Cava. Els seus caves també tenen la data de degollament a l'etiqueta, que indica el final de la criança, el dia en que es retiren les mares i es col·loca el tap de suro definitiu.
ESPAI PIN'S BAR DE VINS
El wine bar del Celler Kripta es diu Espai Pin's està obert els caps de setmana i festius, de 12:00 a 14:30h. La majoria dels caves i vins del celler estan disponibles a copes, excepte el Màgnum o el Kripta, tot i que sí que hi ha l'opció de comprar l’ampolla sencera. En general, el rang de preus dels vins i caves a copes són de 3€ a 5€. Els aperitius que s'ofereixen al wine bar del Celler Kripta són pack vermut amb olives, patates, fuet, ametlles, i peix i marisc en llauna.