Hospital de Sitges

El celler del Centre d'Interpetació de la Malvasia
Penedès
Experiències

El celler de l'Hospital de Sitges elabora vins de Malvasia i obre les portes als visitants al Centre d'Intepretació de la Malvasia. La seva història és de pel·lícula. Diu la llegenda que l'origen de la Malvasia de Sitges es remunta a un almogàver que va portar uns sarments a Sitges, i des d'aleshores la varietat es va fer famosa i ben considerada arreu del món. Amb el pas dels anys es va anar oblidant. Un diplomàtic, Manuel Llopis i de Casades, l'any 1935 va cedir a l'Hospital de Sitges el seu celler, alguns immobles i les darreres vinyes de Malvasia, perquè no es perdés el llegat. A dia d'avui el celler de l'Hospital depèn de la Fundació de l'Hospital, que manté viu l'esperit de la Malvasia vinificant diferents vins de vinyes urbanes a Aiguadolç i al propi complex de la Fundació, on hi ha la residència d'avis, principal acció de la Fundació, i amb un Centre d'Interpretació de la Malvasia, que és el seu espai d'enoturisme.

Horaris

CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA MALVASIA

Divendres, de 17:00 a 20:00h*.

Dissabtes, de 11:00 a 14:30h.

i de 17.00 a 20:00h.

Diumenges, de 11:00 a 14:30h. 

*De l'1/11 al 31/3 tanca a les 19:00h*.

Preus

La visita El Corral s'ofereix a partir de 6 €, i inclou una entrada a l'espai museístic, que es pot recòrrer lliurement i una copa de Malvasia dolça del Celler de l'Hospital.

La visita Deering costa 12.00 € i inclou una visita a la vinya urbana.

La visita Llegat Llopis Gourmet inclou la visita al Corral de la Vila, la vinya urbana, el complex modernista i el tast de tres vins de Malvasia de Sitges, amb una selecció d'embotits, o de formatges artesans, que surt per 32.50€ 

La visita Malvasia i Aiguadolç: a love story costa 40.00€ i inclou el tast de vins envellits 11 mesos al port d'Aiguadolç amb altres vins del celler i un piscolabis.

Com arribar-hi?

Plaça de Joan Duran i Ferret, s/n - 08870 Sitges
Google Maps

Transport

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 40 minuts.

Des de Vilafranca del Penedès, uns 28 minuts.

Des de Sant Sadurní d'Anoia, uns 30 minuts.

TRANSPORT PÚBLIC

En tren, des de Barcelona, uns 38 minuts.

Estació de Sants - Sitges (Línia R2 Sud de Rodalies Renfe), 32 minuts.

Des de l'Estació de Sitges al CIM, uns 5 minuts a peu.

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Vins recomanats del celler Hospital de Sitges

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials