Empordàlia

Vins i olis ancestrals de tramuntana
Empordà
Experiències

Visita a Empordàlia, celler de vins històric, agrobotiga i restaurant a Vilajuïga i Pau, on viure experiències d’enoturisme a l’Empordà

VISITA EMPORDÀLIA

Empordàlia us descobreix l'Empordà més ancestral. L'enoturisme és una porta oberta a tastar els vins i olis que els pagesos i viticultors de l'Alt Empordà han cultivat durant molts anys, molts dels quals són de varietats tradicionals, de vinyes velles i oliveres centenàries. La major part dels vins són de varietats autòctones, com la garnatxa o lledoner (blanca, roja i negra) i la carinyena o samsó. Els olis estan elaborats amb varietats de la zona, com l'argudell i el corivell.

Experiències

DINAR DE QUILÒMETRE ZERO AMB TAST I VISITA AL CELLER
DINAR DE QUILÒMETRE ZERO AMB TAST I VISITA AL CELLER
Tasta l'Empordà més deliciós
Durada: 3:00 h.
Preu: 35.00 €
Reserva
ESMORZAR DE PROXIMITAT AMB TAST DE VINS I VISITA AL CELLER
ESMORZAR DE PROXIMITAT AMB TAST DE VINS I VISITA AL CELLER
Esmorzar de forquilla atramuntanat
Durada: 2:00 h.
Preu: 25.00 €
Reserva
TAST DE VINS I OLIS D'OLIVA VERGE AMB VISITA AL CELLER
TAST DE VINS I OLIS D'OLIVA VERGE AMB VISITA AL CELLER
Els productes de l'Empordà al paladar
Durada: 1:30 h.
Preu: 15.00 €
Reserva

Horaris

Divendres, dissabtes i diumenges, de 9:30 a 18:00

AGROBOTIGA DE PAU

De dilluns a dissabte, de 9:00 a 13:00 h.

i de 15:00 a 20:00 h.

Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 h.

AGROBOTIGA DE VILAJUÏGA

De dilluns a dissabte, de 9:30 a 20:00 h.

Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 h.

 

Com arribar-hi?

Carretera de Roses, 3 - 17493 Vilajuïga
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

En AVE, des de Barcelona a Figueres, 55 minuts.

Des de l'estació de l'AVE en taxi, uns 20 minuts

En autobús fins a Vilajuïga, uns 45 minuts.

Caminar de l'estació de l'AVE als jutjats de Vilatenim.

Agafar autobús L1 fins a l'estació de Figueres.

Allà, agafar autubús L12 a Roses i baixar a Vilajuïga.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, 1h. 45 minuts.

Des de Girona, uns 48 minuts.

Des de Figueres, uns 20 minuts.

 

RECOMANAT

Image

visita empordàlia

El celler Empordàlia us permet descobrir l'essència de l'Alt Empordà històric en un radi de pocs quilòmetres, els que separen Pau de Vilajuïga, per la carretera GI-610, que connecta amb Roses. És un viatge en el temps des dels grecs que van fundar les primeres colònies i van portar els ceps a la Península, fins als vins actuals, fills del cooperativisme que ha mantingut els ceps i les oliveres més antigues de la comarca. Empordàlia treballa vinyes de raïm arrelades a l'Empordà i oliveres, algunes de les quals centenàries.

enoturisme a l'empordà

Empordàlia té el seu propi moli d'oli, on elabora oli d'oliva verge extra de varietats de l'Empordà, com l'Argudell i el Corivell. Tot això ho pots descobrir a les agrobotigues de Pau i Vilajuïga, una parada obligatòria per proveïr-vos d'aliments de temporada i de qualitat i productes del rerapaís que queda més enllà de la primera línia de costa. Són productes autèntics per gaudir dels gustos de la terra, convertir el vostre rebost en un trosset de l'Empordà. Si no pots anar a la botiga, t'ho porten a casa (gratuït per compres superiors a 50€).

Image

CELLER AMB RESTAURANT

Empordàlia disposa de restaurant, on es fan esmorzars i dinars. També tenen sales de tast on gaudir dels vins, olis i productes de proximitat, molí d'oli tradicional, dues agrobotigues on podeu comprar els seus vins i olis i una selecció de productes de proximitat de l'Empordàbotiga online, on comprar els productes d'Empordàlia. Les experiències van des de la visita guiada al celler i al molí d'oli, fins a tallers i cursos d'iniciació al tast de vins i olis d'oliva, amb maridatges de vi i formatge, o de vi i xocolata, fins a esmorzars de forquilla amb tast de vins o activitats per conèixer l'entorn amb bicicleta.

VINYES CENTENÀRIES

Pau i Vilajuïga són un bon enclavament per descobrir l'Empordà més indòmit i salvatge. Des d'allà, pots fer una escapada per gaudir de les vistes des del Mas Ventós. Està a tocar de l'increïble monestir de Sant Pere de Rodes, al costat del Cap de Creus i de Roses i anar-hi ens serveix per fer parada a Empordàlia. També una excursió al monestir de Sant Quirze de Colera. Tota aquesta història: des dels fenicis que van colonitzar Empúries, fins als monjos que van estrendre el cultiu de la vinya, i la pagesia que dóna sentit a la feina col·lectiva de les cooperatives es pot tastar a Empordàlia.

Image

AGROBOTIGUES AMB ENCANT

La riquesa d'Empordàlia es pot trobar a les botigues de Pau i Vilajuïga, amb horaris de matí i tarda, i també obertes els caps de setmana. A banda dels seus vins i escumosos també podeu trobar aperitius, vins dolços, vins a doll. El seus olis d'oliva verge extra, i productes de temporada. També hi ha mel artesana, aigua de Vilajuïga, queviures, cosmètics d'oli d'oliva. Hi ha lots de productes i regals.

Empordà

Vins de tramuntana a la Costa Brava
Empordà

L'Empordà és la zona de vins més al nord de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a l'Empordà, del Cap de Creus a Girona amb vins de lledoner i carinyena. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a l'Empordà, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Empordà.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials