Visita al celler Empordàlia, amb tast de vins i oli d’oliva verge, esmorzar, dinar, o pícnic entre vinyes, recomanat per fer enoturisme a l’Empordà.
El celler Empordàlia és un dels més autèntics de l'Alt Empordà, perquè en un sol espai captareu l'essència ancestral dels vins de vinyes velles de la DO Empordà, l'oli d'oliva verge extra DOP Empordà del seu molí de Pau, i una extensa varietat de productes de l'Empordà (vins, formatges, embotits, mel,...) de les agrobotigues de Pau i Vilajuïga. Les experiències d'enoturisme del celler Empordàlia són una porta oberta a l'amor per la terra. Ho resumeixen d'una manera molt encertada: "Oli i vi, remei diví". Cal tastar-ho.
Divendres, dissabtes i diumenges, de 9:30 a 18:00
AGROBOTIGA DE PAU
De dilluns a dissabte, de 9:00 a 13:00 h.
i de 15:00 a 20:00 h.
Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 h.
AGROBOTIGA DE VILAJUÏGA
De dilluns a dissabte, de 9:30 a 20:00 h.
Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 h.
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme en transport públic a l'Empordà?
En Tren d'Alta Velocitat
Des de Barcelona, a Figueres - Vilafant, uns 55 minuts.
Des de Girona, a Figueres - Vilafant, uns 15 minuts.
* Des de l’estació TGV de Figueres-Vilafant pots arribar a Vilajuïga i Pau en tren de rodalies i autobus (des de l’estació antiga de Figueres), cotxe o taxi.
Pots consultar els horaris a la web de Renfe.
En tren de Rodalies Renfe (12 trens diaris)
Des de Barcelona a Vilajuïga (R1/R11), uns 140 minuts.
Des de Girona a Figueres (R1/R11), uns 45 minuts.
Pots consultar els horaris a la web de Rodalies Renfe.
En autobús
Des de Cadaqués, o Roses a Pau i Vilajuïga uns 30 minuts.
Pots consultar els horaris a la web de Moventis/Sarfa.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, 1h. 45 minuts.
Des de Girona, uns 48 minuts.
Des de Figueres, uns 20 minuts.
L'Empordà és la zona de vins més al nord de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a l'Empordà, del Cap de Creus a Girona amb vins de lledoner i carinyena. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a l'Empordà, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Empordà.
RECOMANAT
oli i vi, remei diví
És molt més que un eslògan. És una manera antiga d'entendre l'Empordà de l'estòmac al cor. Empordàlia és un dels cellers amb més tradició de l'Empordà, que va nèixer de la unió de les cooperatives de Pau, Vilajuïga i Roses (Alt Empordà). A la visita guiada coneixereu el celler de vins de la DO Empordà, amb històrics dipòsits de ciment i sales de botes de criança. Empordàlia només elabora vins i escumosos del raïm dels seus pagesos, de les vinyes més velles de la zona. Són coneguts pel seu Molí d'Oli, on premsen les olives de les varietats autòctones de la zona (argudell i corivell), que donen el reconegut Oli de Pau de la DOP Empordà.
EMPORDÀ A TAULA
Una de les opcions que més ens agrada de la visita a Empordàlia són les experiències de tast i gastronomia. Acompanya la visita amb tast de vins i olis amb un esmorzar de pagès o amb un dinar de proximitat. Els hem tastat els dos i són excepcionals, tant la qualitat dels aliments, com la certesa que són de prop. El restaurant del celler funciona només amb visites d'enoturisme. Reserva una visita amb tast de vins i olis, i capbussa't al rebost de l'Empordà en una terrassa fantàstica: fesols d'ull negre, botifarres, arrossos, fumet dels pescadors, formatges, embotits... fins i tot el pa és de poble!
VINS DE L'EMPORDÀ
Els vins d'Empordàlia tenen una gran qualitat, això està clar, però a més són l'ADN líquid de les vinyes més velles de la zona, cultivades durant anys per les mans expertes dels socis. Per això el tast de vins és commovedor: vins blancs frescos, rosats aromàtics, negres amb cos, i vins dolços per evocar la tradicó empordanesa. Les varietats ancestrals són garnatxa (o lledoner) i carinyena (o samsó). A Empordàlia és dels pocs cellers que vinifiquen raïm dels 3 colors de les dues varietats: blanca, roja (o grisa) i negra. Un tresor. Els vins de la gamma Sinols (blanc, rosat, i negre) són frescos i directes. Els vins d'Homenatge a l'Empordà són una carta d'amor al territori (Mabre, Daina, Passerell, Ençà, i perdre el nord). Tasteu l'incombustible Icnos, i delecteu-vos amb els dolços i escumosos.
ENOTURISME A L'EMPORDÀ
Les activitats d'enoturisme a Empordàlia són molt completes. Podeu escollir entre una visita amb tast de vins i oli d'oliva (amb un got blau professional per olorar l'oli), que podeu reforçar amb dinar, o esmorzar. També teniu una opció de pícnic entre vinyes amb una ruta autoguiada que és molt recomanable. Nosaltres l'hem fet amb cotxe, però es pot fer a peu fàcilment gràcies a un mapa. També hi ha visites amb rutes amb bicicleta, cavalls, o tast de vins en un vaixell. El personal és atent i molt amable. L'experiència ViViVi d'Empordàlia amb La Gastronòmica per recaptar fons per a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha estat reconeguda com la Millor Experiència Solidària als Premis Vinari d'Enoturisme 2024. És el segon any consecutiu (de tres edicions) que Empordàlia s'endú aquest important reconeixement.
AGROBOTIGA A PAU I VILAJUÏGA
Esteu avisats. No és difícil que caigueu enamorats dels productes de l'Empordà. Hi ha gran rerepaís, com dirien els escriptors empordanesos, que es descobreix a la visita. Per això és una gran idea fer una parada a les agrobotigues d'Empordàlia (en tenen dues!). Compreu vins, olis, formatges, o embotits, aigua de Vilajuïga,... o fins i tot productes de bellesa! Tot això és Empordàlia: l'essència de l'Alt Empordà històric, per la carretera GI-610, que connecta amb Roses. Un viatge en el temps des dels grecs que van fundar les primeres colònies i van portar els ceps a la Península, fins als vins actuals, de vinyes i oliveres arrelades a l'Empordà, algunes de les quals tant antigues que són clàssiques.