Visita a Covides, celler de Sant Sadurní d'Anoia, amb agrobotiga, tast de vins i caves i experiències a la natura, on fer enoturisme al Penedès.
Covides és la primera Cooperativa Vínicola de primer grau a Catalunya, fundada als anys 60 per viticultors associats per elaborar vins i caves amb personalitat. Més de 50 anys després segueixen treballant 2.000 hectàrees de vinya, i exporten el 65% de productes a 50 països dels 5 continents del món. Avui són 700 socis, de 50 nuclis rurals del Penedès, compromesos amb el medi ambient i amb els seus integrants.
De dijous a diumenge.
AGROBOTIGA
De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30h
i 17.00 a 20.00 h.
Dissabtes, de 9.30 a 14.00 h.
Diumenges, tancat.
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme al Penedès en transport públic?
Des de l'estació de tren Sant Sadurní d'Anoia (Renfe Rodalies R4) en taxi fins al celler (uns 3 minuts), o bé a peu (uns 35 minuts).
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, 43 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, 15 minuts.
Des de Sant Sadurní d'Anoia, 3 minuts.
Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.
RECOMANAT
vISITA AL CELLER COVIDES
Covides és una història d'amor al Penedès. El celler elabora vins i caves a les seves modernes instal·lacions, repartides entre Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca del Penedès i Sant Cugat Sesgarrigues. La majoria de les activitats es fan a la finca Prunamala, de Sant Sadurní, envoltada de boscos, amb vistes a Montserrat. Hi ha activitats de visita amb tast (amb tres modalitats diferents de degustació de vins), i dues activitats de visita amb maridatge (amb degustació de vins i embotits, o bé de formatges). També fan activitats especials per a grups de mínim 10 persones, que tenen una durada d'entre 3 i 4 hores i que s'adapten a les necessitats de cada col·lectiu:
ENOTURISME A SANT SADURNÍ
La major part de la producció de Covides s'exporta pels cinc continents del món. Ara bé, a l'agrobotiga física, o a la seva botiga online, podeu trobar els seus productes. Les gammes més emblemàtiques són Duc de Foix, Terra Terrae o Comte de Foix (entre d'altres) Des de fa un temps, Covides també embotella els vins del Celler experimental, amb un blanc i un negre, entre d'altres, d'edicions limitades molt especials.
VISITA CAVES I CELLER
Un fidel reflex del paisatge del Penedès és Covides. Els seus socis estan repartits en alguns dels llocs més identificatius d'aquesta terra de vins i caves, d'oliveres i arbres fruiters. Aquest mirall es pot identificar en les seves activitats. Els formatges i embotits són de proximitat, el pa de poble es serveix amb oli d'oliva verge extra del celler. A l'agrobotiga podeu trobar un rebost de quilòmetre zero. Covides és un homenatge a la feina dels viticultors, petits productors i guardians del paisatge.
EL PATI DE COVIDES
El Pati de Covides és un bar de vins al centre de Vilafranca, on tastar vins, caves, cocktails i aperitius. A Vilafranca, la capital del vi, hi ha molts bars on degustar els vins i escumosos que s'elaboren al Penedès, però només un d'un sol celler: el Pati de Covides. És un spin-off del celler visitable de Sant Sadurní d'Anoia. El Pati de Covides és un espai insòlit en ple centre de la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca. Són els baixos de la part del darrera de la seu de Covides, la casa Janer, un edifici modernista. L'espai s'obre com a mínim un cop al mes (mireu agenda) i també es lloga per fer tastos, presentacions, festes privades, o actes d'empresa.