Visita al Celler Cooperatiu d’Artés i l’Espai Artium, un bar de vins històric, on tastar vins, caves, i vermuts mentre feu enoturisme al Bages. El Celler Cooperatiu d'Artés es va fundar el 1908. L'Espai Artium és un bar de vins autèntic, centre neuràlgic de la vida d'Artés, un dels pobles amb més tradició vinícola de la comarca. L'Espai Artium és un lloc ideal per fer aperitius els caps de setmana, afterworks els dies laborables i esmorzars amb productes de proximitat tota la setmana. La visita al celler us obre les portes a la riquísisima història de la varietat autòctona del Bages, el Picapoll, i a tastar els seus caves.
De dilluns a dijous, de 9 a 14h. i de 17 a 21h.
Divendres, de 9 a 14h. i de 17 a 22h.
Dissabte, de 9 a 15h. i de 17 a 22h.
Diumenge, de 9 a 15:30h.
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme en transport públic al Bages?
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, uns 60 minuts.
Des de Manresa, uns 10 minuts.
El Bages és una petita zona de vins amb història. Fes una escapada d'enoturisme al Bages, amb pedra seca, vinyes amb boscos i la varietat Picapoll. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Bages, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Pla de Bages.
RECOMANAT
visita celler cooperatiu d'artés
El Celler Cooperatiu d'Artés disposa d'un bar de vins molt acollidor, l'Espai Artium, que també és botiga dels vins i caves del celler. Té una terrassa molt agradable, al costat de l'agrobotiga del celler, on es venen productes frescos i de proximitat. Us recomanem fer-hi una parada per degustar els vins del celler en esmorzars o vermuts amb delicioses taules d'embotits i formatges de quilòmetre zero.
enoturisme al bages
Un dels moments més emocionants de la visita és veure les immenses tines de ciment, actualment en desús. Són la memòria de quan el celler rebia a cada verema més de 4 milions de quilos de raïm. Sabies que durant una època el Bages va arribar a tenir més vinyes que cap altre lloc de Catalunya? Tot això es reviu a la visita al celler. Us recomanem fer l'experiència "7 vins amb història".
PICAPOLL, VARIETAT DEL BAGES
Si el Pla de Bages conserva un raïm autòcton amb tanta història com el Picapoll és en part gràcies al Celler Cooperatiu d'Artés. Durant els anys que la majoria de pagesos el van abandonar, perquè era una varietat amb menys admiració que avui, la els va obrir els braços. Avui els vins de Picapoll són dels més apreciats de la DO Pla de Bages. A Artium tenen vi blanc de Picapoll jove, fermentat en bóta i vermut blanc de Picapoll.
turisme per artés
El Celler Cooperatiu d'Artés va ser la primera cooperativa de l'Estat en elaborar cava. Artés és dels pocs llocs del Bages on s'elabora dins de la DO Cava. Els caves Artium i Lluís Guitart tenen la personalitat pròpia del Bages. Tasteu-los a l'Espai Artium, on hi ha una gran varietat de productes: Ratafia del Sindicat, Vermut blanc de Picapoll, o els seus vins, com el Picapoll jove, el Picapoll fermentat en bota o el seu vi negre, Gran Caprici, entre d'altres.
PAISATGE DE PEDRA SECA
Un dels tresors del Bages, que podeu descobrir a través de la Ruta del Vi del Bages, és el llegat de construccions de pedra seca que va deixar la febre d'or de la viticultura. Una de les visites que ofereix el Celler Cooperatiu d'Artés és visitar les tines de pedra seca a peu de vinya, on el raïm fermentava abans de transportar-lo al celler. Descobreix les parets de pedra seca i les cabanes a les vinyes.