Castell del Remei

Château, celler i finca històrica a Lleida
Lleida
Experiències

Visita a Castell del Remei, celler històric fundat el 1780 a Penelles, amb bar de vins, botiga, restaurant i activitats d’enoturisme a LleidaCastell del Remei és el celler més antic de Catalunya en l'elaboració i etiquetatge de vins amb criança. La finca es troba a Penelles, a la vora del Pla d'Urgell, a mitja hora de Lleida. A Castell del Remei elaboren vins des del 1780, any de la fundació de la colònia agrícola inspirada en els châteaux de Bordeus. El celler té restaurant, enoteca, bar de vins, santuari, estany, i un entorn natural deliciós. És la joia de la corona del grup Tomàs Cusiné que també té els cellers Tomàs Cusiné, Cèrvoles i Cara Nord.

Experiències

TAST DE VINS EN UN CASTELL DE LLEIDA I VISITA AL CELLER
TAST DE VINS EN UN CASTELL DE LLEIDA I VISITA AL CELLER
Descobreix els encants del Castell del Remei
Durada: 1.30 h.
Preu: 15.00 €
Reserva

Horaris

Dissabtes, diumenges, i festius.

Visites guiades a les 10:15h, 11:30h. i 16:00h.

Reserva prèvia. Altres hores, a consultar.

ENOTECA

De dilluns a divendres, de 9.00h a 14.00h i de 15.00h a 17.00h.

Dissabtes de 10.00h a 18.30h.

Diumenges de 10.00h a 14.30h.

RESTAURANT

De dimecres a dilluns de 10:00 a 18:00 h. 

Dimarts, tancat. 

IDIOMES

Català, castellà 

RESERVA PRÈVIA

Per telèfon al  (+34) 973 580 200

Per correu a reserves@castelldelremei.com.

Per formulari a la web de Castell del Remei.

Com arribar-hi?

Finca Castell del Remei - 25333 Penelles
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Des de Barcelona, tren a Lleida. Renfe AVE-Avant, uns 62 minuts.

Des de l'estació de trens, amb taxi, uns 40 minuts.

Els caps de setmana la línia d'autobús Alsa Lleida-Linyola només circula una sola vegada, a les 13:00h, sense tornada.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 90 minuts.

Des de Lleida, uns 38 minuts.

Des de Tarragona, uns 70 minuts.

 

RECOMANAT

Image

visita a castell del remei

La història de Castell del Remei es remunta a l'època de l'Alt Imperi romà, on l'enclavament històric va ser una hisenda de la que es tenen indicis d'elaboració de vi. Posteriorment fou una almúnia àrab. Al llarg dels segles ha sigut propietat del Comtat d'Urgell, i del Bisbat de Solsona, fins que al segle XIX la família Girona la converteix en una colònia agrícola. Els Girona van ser una de les famílies burgueses més pròsperes, impulsora de projectes com el Canal d'Urgell.

enoturisme a lleida

Castell del Remei conserva un castell fabulós (no visitable per dins), el Santuari de la Mare de Déu del Remei i un entorn natural únic. L'església té unes impressionants pintures murals. El passeig pel llac, l'embarcador, un antic molí, i els ànecs. Els camins adjacents, un dels quals forma part de la Ruta de Sant Jaume i del Camí dels pelegrins, són itineraris naturals que es poden fer sense guia, aptes per a tota la família. La visita al celler Castell del Remei us permet passar tot el dia en família. Image

CELLER DE CRIANCES 

Per dins, el celler és immens, ple de galeries on els vins fan criances silencioses en bótes de roure. Un dels llocs més fotografiats del celler és la Sala Gran de Bótes. Al sostre hi ha una mostra impressionant de volta catalana. Una senyorial arquitectura que avui és la més gran que es conserva al país, de 12 metres d'amplada. Mentre recorreu els passadissos de pedra, viatjareu en el temps. Mostres de maquinària agrícola, d'estris del camp... fins a un moderníssim mural interactiu que us permetrà fer jocs per descobrir el cicle de la vinya i l'elaboració de vins. La història ha deixat estances plenes de pàtina, que us faran sentir testimonis privilegiats del pas del temps.

ENOTECA I RESTAURANT

Després de la visita podeu fer un tast al bar de vins, comprar vins a l'Enoteca, tastar el Vermut Clàssic, el cava La Cuvéee. Abans de dinar podeu visitar la sala d'exposicions Lucilla Atilia, en homenatge a una romana de Pompeïa a qui es considera la primera propietària de la finca, com descobrireu en un pedestal votiu romà. El restaurant de Castell del Remei fa cuina típica i tradicional deliciosa, amb menús amb el Gotim Blanc, el Gotim Bru, o una carta àmplia, que pots maridar amb vins com la Garnatxa de Castell del Remei, l'Oda Blanc, Oda negre, entre d'altres. El vi més icònic és el 1780.

Image

ESDEVENIMENTS CULTURALS

L'agenda d'activitats de Castell del Remei inclou festes com l'Aplec del Castell del Remei, el festiu 1 de maig, la Festa Major del Castell del Remei, cap al 12 d'otubre, o la Cursa Nocturna, que sol fer a mitjans de juny, i inclou una increïble passejada per dins del celler. El celler disposa d'un equipament històric disponible per fer esdeveniments i turisme MICE, així com festes privades o per empreses. Consulteu condicions al celler i al restaurant.

Lleida

Vins d'interior, de les valls fins als cims
Lleida

Lleida és la zona de vins més canviant de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a Lleida, des del Pallars, la plana del Segre a les Garrigues. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a Lleida, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Costers del Segre.

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials