Castell d'Encus

Vinyes d'altura i cups de pedra a Talarn
Lleida
Experiències

Visita a Castell d’Encus, celler situat a Talarn, al Pallars Jussà, on descobrir la feina de Raül Bobet, tastar vins i fer enoturisme a Lleida

VISITA CASTELL D'ENCUS

Castell d'Encus és un celler que elabora vins d'alçada dins un projecte de ciència i recerca, dirigit per BobetCastell d'Encus és un dels cellers més prestigiosos del país, amb reconeixement mundial. A la visita entendreu el projecte de Bobet, buscant vinyes d'altura per elaborar vins frescos i amb longitud, investigant els efectes del canvi climàtic a la vinya. Són vins especials i varietats úniques, en orientacions excepcionals, amb identitat pròpia.

Experiències

TAST DE 6 VINS D’ALTURA, RUTA PELS CUPS DE PEDRA I EL CELLER
TAST DE 6 VINS D’ALTURA, RUTA PELS CUPS DE PEDRA I EL CELLER
Descobreix el projecte de Raül Bobet al Pallars
Durada: 2:30 h.
Preu: 35.00€
Reserva
TAST PREMIUM DE 10 VINS D’ALTURA I RUTA HISTÒRICA AL CELLER
TAST PREMIUM DE 10 VINS D’ALTURA I RUTA HISTÒRICA AL CELLER
Tasta els vins premium de Raül Bobet al Pallars
Durada: 3:00 h.
Preu: 70.00€
Reserva

Horaris

De dilluns a divendres, de 9:00 a 16:00h.

Dissabte, de 11:00 a 14:00h.

Diumenge, tancat.

IDIOMES

Català, castellà i anglès (amb reserva prèvia)

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible. Si us presenteu sense avisar pot ser que no us facin la visita i és un llarg camí fins al celler.

 

Com arribar-hi?

Carretera de Tremp a Santa Engràcia, quilòmetre 5, - 25630 Talarn
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

En tren FGC RL2 Lleida

De Barcelona a Lleida amb AVE, uns 65 minuts aprox.

De Lleida a Tremp, 1 hora 20 minuts aprox.

Des de Tremp en taxi a Castell d'Encús, uns 15 minuts. 

En autocar ALSA

De Barcelona (Estació del Nord) a Tremp, unes 3 hores 25 minuts. De Tremp al celler en taxi, uns 15 minuts.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, unes 2 hores i 45 minuts.

Des de Lleida, 1 hora 20 minuts.

Des de Tremp, uns 15 minuts.

 

RECOMANAT

Image

EL SOMNI DE RAÜL BOBET

Castell d'Encus és el somni de Raül Bobet. Als anys 90 buscava terrenys al Pirineu de Lleida (hi havia estat de menut) on plantar vinya per reduir els efectes del canvi climàtic. La zona el va captivar i va adquirir la finca de l'antic poblat de Castilló d'Encús. Unes terres entre 800 i 1230 metres d'altitud. 120 hectàrees en total. La majoria són boscos. Hi ha plantades 29 hectàrees de vinya plantada de cara a la solana. La finca inclou uns cups de pedra que els monjos hospitalers de l'Orde de Sant Joan havien esculpit al s.XII. Actualment, una part del raïm de les noves varietats plantades a Castell d'Encus fermenten als cups. El passat dels monjos es retroba amb la tecnologia. 

ENOTURISME AL PALLARS JUSSÀ

Un dels elements diferencials de Castell d'Encus és l'existència de nou cups de pedra del segle XII, esculpits a la roca pels monjos de l'Orde de Sant Joan, que van viure i cultivar aquestes terres des del s.XII fins ben entrat el s.XVIII. El celler fermenta una part dels seus vins en sis cups excavats manualment a l'època medieval. Si teniu la sort de coincidir amb l'època posterior a la verema els veureu plens de raïm amb pells fermentant.

Image

RECERCA DE RAÜL BOBET

El visitant que vol descobrir Castell d'Encus viu una espera bonica, des que remunta la Conca de Tremp, tomba a Santa Engràcia, i va pujant la carena dels Pirineus de Lleida. A dalt, les vistes a són impressionants. La finca té una ermita medieval, a prop dels cups de pedra, i les restes del poblat de Castilló d'Encús. El celler custodia la memòria antiga dels habitants del passat, reivindicant els vins del Pallars i l'agricultura de muntanya, marcada per les baixes plujes, els contrastos tèrmics i la fauna salvatge.

TURISME A LLEIDA

El projecte de l'equip de Castell d'Encus va molt més enllà de l'elaboració de vins. Tal com explica Raül Bobet en una entrevista a ENOTURISTA "És un projecte vertical: plantes, esperes uns anys, envelleixes els vins,... Té a veure amb el paisatge, amb el Pallars, amb la recerca, la conservació de la natura. No podem només fer només vi quan un projecte és tan llarg. És un projecte de vida, on el vi té molt a dir perquè és la passió". El celler està construït aprofitant la força de la gravetat per fer determinades feines al celler, amb energia geotèrmica. A la vinya, no utilitzen herbicides ni fungicides.

Image

TAST DE VINS 

Observant la magnitud del projecte, imaginant les dificultats, es lícit preguntar-se si valia la pena. Castell d'Encus ho té clar. El visitant que tasta els vins, també. Són excepcionals. Combinen la frescor i el nervi, amb una capacitat d'envellir, de madurar, d'evolucionar, de durar molt bona. Gaudiu de varietats seleccionades com riesling, albarinyo, sauvignon blanc, semillon, chardonnay, chenin blanc, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot i garnatxa negra. El celler treballa amb llevats salvatges, buscant elegància, finor i complexitat.

Lleida

Vins d'interior, de les valls fins als cims
Lleida

Lleida és la zona de vins més canviant de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a Lleida, des del Pallars, la plana del Segre a les Garrigues. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a Lleida, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Costers del Segre.

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials