Celler

Castell del Remei

Chateu i restaurant a mitja hora de Lleida
mapaCOM ARRIBAR
Lleida
Experiències


DESCRIPCIÓ

Castell del Remei és el celler més antic de Catalunya en l'elaboració i etiquetatge de vins amb criança. La visita us permetrà descobrir una història magnífica. A Castell del Remei elaboren vins des del 1780, any de la fundació d'una modèlica colònia agrícola, inspirada en els chateaus de Bordeus, que es manté intacte avui en dia. Tot i així, la seva història es remunta a l'època de l'Alt Imperi romà, on l'enclavament històric va ser una hisenda de la que es tenen indicis d'elaboració de vi. Posteriorment fou una almúnia àrab. Al llarg dels segles ha sigut propietat del Comtat d'Urgell i del Bisbat de Solsona, fins que al segle XIX la família Girona la converteix en una colònia agrícola. Els Girona van ser una de les famílies burgueses més pròsperes, impulsora de projectes com el Canal d'Urgell. Actualment és propietat de la família de Tomàs Cusiné, i és la joia de la corona dels quatre cellers que té el grup (Tomàs Cusiné, Cèrvoles, Cara Nord). Castell del Remei conserva un aire burgués, amb un castell fabulós, el santuari de la Verge del Remei, un entorn privilegiat per gaudir de la natura i un celler preciós. La història ha deixat estances plenes de pàtina, que us faran sentir testimonis privilegiats del pas del temps.
Image

RECOMANAT

La visita a Castell del Remei és una de les més completes que podeu fer a les terres de Lleida. L'entorn natural és increïble tot l'any. El castell està envoltat d'un itinerari que es pot fer sense necessitat de guia, després de visitar el celler. És un camí apte per a tota la família. Un cop deixeu el cotxe als aparcaments podeu descobrir la història del Castell del Remei a través d'un recorregut a peu que passa per un llac amb embarcador i ànecs, un antic molí, vinyes, el castell, el santuari, la pineda i diferents places, com si fos un poblet. Però sens dubte el millor està portes endins. El celler és immens, ple de galeries on els vins fan criances silencioses en bótes de roure. Un dels llocs més fotografiats del celler és la Sala Gran de Bótes. Al sostre hi ha una mostra impressionant de volta catalana. Una senyorial arquitectura que avui és la més gran que es conserva al país, de 13 metres d'amplada. Mentre recorreu els passadissos de pedra, viatjareu en el temps. Mostres de maquinària agrícola, d'estris del camp... fins a un moderníssim mural interactiu que us permetrà fer jocs per descobrir el cicle de la vinya i l'elaboració de vins.  
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Una de les coses que més ens han agradat de visitar el celler Castell del Remei, a Penelles (La Noguera), és que pots passar-hi el dia. Les visites comencen a les 10:15h i tenen una durada aproximada de 75 minuts. Després podeu fer un tast, comprar vins, tastar vermuts, caves o les moltes referències del grup en un wine bar. Si teniu ganes, abans de dinar podeu visitar la prestigiosa sala d'exposicions Lucilla Atilia, en homenatge a una romana de Pompeïa a qui es considera la primera propietària de la finca, com podreu descobrir en un pedestal votiu romà. Sense moure-us del Castell, podeu dinar al restaurant, on s'hi fa una cuina deliciosa, a la carta, maridada amb els vins dels quatre cellers del grup. Finalment per baixar el dinar, podeu visitar el Santuari, una església amb unes impressionants pintures murals. O passejar pel llac, l'embarcador i els camins adjacents, un dels quals forma part de la Ruta de Sant Jaume i del camí dels pelegrins. Molt a prop del celler, a Penelles, descobrireu un dels pobles amb més encant de la zona, que ha decorat les seves cases amb pintures murals i grafittis i que és un lloc de culte pels amants de l'art urbà, en aquest cas en versió rural. Lleida queda a poc menys de mitja hora del celler i podeu gaudir d'una gran oferta cultural, històrica, gastronòmica i d'allotjaments. Castell del Remei és un dels cellers de la Ruta del Vi de Lleida, que aplega els espais més compromesos amb el vi de la DO Costers del Segre.
Image


Adreça
Finca Castell del Remei
25333 Penelles
Com arribar

EXPERIÈNCIES

VISITA GUIADA
VISITA GUIADA
Descobreix els encants del Castell del Remei
La millor manera de conèixer la història del celler és amb una visita guiada. Recomanem que feu una reserva prèvia, per correu o per telèfon. Mentre duri la pandèmia, les visites només es fan en caps de setmana i festius. L'horari és les 10:15h, 11:30h, 13:00h i 16:00h, excepte diumenges a la tarda. La visita surt de l'Enoteca, passeu per la sala d'exposicions Lucilla Atilia, baixeu a l'interior del celler i acabeu amb un tast de tres vins. Consulteu horaris i disponibilitat per tastar més vins al wine bar, on també podreu comprar qualsevol de les referències dels cellers del grup Tomàs Cusiné
1.30h.
12 €
RESERVA ARA!
Vins recomanats del celler Castell del Remei
Altres vins del celler Castell del Remei
Articles relacionats
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials