La visita a Can Ràfols dels Caus us descobeix un celler únic a Europa, integrat a la roca del Massís del Garraf. És el projecte vital de Carlos Esteva (recentment mort) i la seva família. Una història excepcional, que comença el 1979, quan el jove viticultor s'instal·la a l'antiga masia dels avis, original del segle XVI. Poc a poc, introdueix noves varietats de vinyes i tècniques de conreu innovadores, que el porten a elaborar vins amb reconeixement mundial. Els vins de Can Ràfols són la culminació d'un viatge que es pot recòrrer amb experiències d'enoturisme inoblidables.
Les visites es poden reservar de dilluns a diumenge.
Hi ha dos torns: a les 10:00h, pels esmorzars a Can Ràfols, i a les 12:30h. per les visites Gran Caus.
Les visita exclusiva, amb tours privats, s'ofereixen amb horaris a concertar.
També podeu consultar el lloguer d'espais a Can Ràfols del Caus.
Català, castellà i anglès.
Imprescidible.
Per correu a enoturismo@causgrup.com.
Per telèfon a (+34) 93 897 00 13.
Un espai de degustació on tastar els vins de Can Ràfols a copes amb aperitius, envoltats de les vinyes i l’entorn del Massís del Garraf. La Bodegueta també és una botiga, on trobar tots els vins del celler, d'anyades actuals, o d’anyades especials.
Els esmorzars a Can Ràfols i la visita Gran Caus costen 35.00€ per adult. Els menors d'edat paguen 20.00 €. Les visites en anglès surten per 42.00€ per persona. Hi ha grup mínim de 6 persones a les visites. En cas de no arribar es poden fer visites privades.
Des de Barcelona, uns 50 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, uns 20 minuts.
Des de Sitges, uns 30 minuts.
En tren i autobús, 1:45 minuts aprox.
Des de l'Estació de Sants (Barcelona), Rodalies Renfe R4 fins a Molins de Rei.
De Molins de Rei, agafar el bus L57A de Soler i Sauret a l'Avinguda Barcelona-Progrés.
26 parades fins a la parada Santa Margarida 10, a la N-340, Avinyonet del Penedès.
Caminar 1,9 km. fins al celler.
Hi ha servei de bar de vins?
Sí. El celler disposa de bar de vins, obert en horaris de visites.
Hi ha terrassa a l’aire lliure?
Sí. Hi ha un pati amb taules i cadires exteriors, on es poden degustar els vins i caves de Can Ràfols, acompanyats d'aperitius.
Hi ha botiga de vins al celler?
Sí. A l'interior de la masia hi ha una botiga, on pots comprar tots els seus productes.
Què puc trobar a la botiga?
Totes les referències del celler, vins de la DO Penedès i vins escumosos, d'anyades en curs, o d'altres especials.
Puc pagar amb targeta o mòbil?
Sí. El celler accepta targetes i pagaments amb mòbil.
Puc comprar els vins online?
Sí. Aquesta és la botiga online del celler Can Rafols dels Caus.
Quins productes puc comprar?
Tots els vins del Grup Caus, des de Can Ràfols dels Caus, fins a Mas Oller (DO Empordà) o el projecte de Can Camps, al Massís del Garraf. Hi ha vins, vins de guarda, màgnums, i olis.
Hi ha aparcament al celler?
Sí. Hi ha un espai amb capacitat per a més de 100 vehicles.
Hi ha aparcament per a autocaravanes?
No.
Hi ha punt de recàrrega elèctrica?
No. El punt més pròxim és al Centre Cívic d'Olesa de Bonesvalls, al carrer Rosa Sensat, 1, segons Electromaps.
Puc anar-hi amb nens i nenes?
Sí. Els menuts són benvinguts a les visites. Les visites per a menors de 18 anys tenen preus especials.
Hi ha opcions de begudes sense alcohol?
Sí. Hi ha aigua.
Hi ha accés per persones amb mobilitat reduïda?
Sí. El celler no té barreres arquitectòniques, excepte en alguns accessos a la vinya.
Podem anar-hi amb mascotes?
Consulteu abans d'anar-hi.
Pot acollir reunions d’empresa?
Sí. Hi ha molts espais trobades professionals i esdeveniemnts privats. Consulteu condicions.
Pot acollir esdeveniments/casaments?
Pregunta les opcions al celler. Hi hi fan casaments.
Els vins són ecològics?
Sí. Els vins són ecològics, certificats pel CCPAE.
Hi ha vins de varietats autòctones?
Sí. Tenen vins de Xarel·lo o Sumoll, entre d'altres.
Té el certificat Biosphere?
No. El segell Biosphere és una certificació voluntari i independent pel turisme sostenible, que s'emmarca en els principis de la sostenibilitat i millora constant.
Podem menjar al celler?
Sí. Hi ha esmorzars i visites exclusives que es combinen amb un àpat.
Quins restaurants recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors restaurants del Penedès, recomanats per ENOTURISTA.
Podem dormir al celler?
No.
Quins allotjaments recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors allotjaments del Penedès, recomanats per ENOTURISTA.
Quines activitats de turisme puc fer a la vora del celler?
Descobreix què fer al Penedès si ets un amant de l’enoturisme. Busca els millors plans, recomanats per ENOTURISTA!
El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.
RECOMANAT
CARLOS ESTEVA: UN PROJECTE DE VIDA
Tot i que els primers contactes amb la viticultura els va tenir a Menorca a la dècada dels 70 no és fins el 1979 que s'implicar "en cos i ànima" a la producció de vins de qualitat. És a Can Ràfols dels Caus, una masia en estat ruïnós, que Carlos Esteva reconstrueix pas a pas mentre regenera l'explotació de les vinyes. La seva arribada l'han qualificada de "revolució", perquè va ser un pioner a entendre la riquesa del paisatge únic del Massís del Garraf i les característiques dels terrers de la zona d'Avinyonet del Penedès.
VINS DEL MASSÍS DEL GARRAF
Abans de la fundació de Can Ràfols dels Caus el Massís del Garraf era una zona de vins que quedava adscrita dins d'un gran Penedès. El celler va apostar per reconèixer la finca, una terra que neix d'una gran massa calcària, entre la serra del Litoral, la plana del Penedès i el mar Mediterrani. És un paisatge original i únic. La terra cultivable té límits. Algunes de les vinyes es troben a més de 500 metres d'altura, i altres en valls fondes, escarpades, en vessants rocosos de color gris blanquinós, d'una bellesa única.
La primera vegada que es creuen les portes de pedra de Can Ràfols dels Caus és màgica. Els visitants entren literalment dins de la roca. És un paisatge de "wow". Això el converteix en un dels cellers més singulars i atractius d’Europa, construït dins de la roca, com a "mostra de respecte a un entorn únic d’alt valor paisatgístic" amb un entorn que té més 2.000 anys d'antiguitat. El celler va permetre augmentar el potencial qualitatiu dels vins, ampliar les investigacions, i vinificar amb tècniques de gravetat. La construcció és brutal: amb passadissos pensats perquè els visitants puguin veure'l sense interferir en la feina, amb integració al paisatge, invisible des de l'exterior, amb sales per fer esdeveniments.
LA LLUITA PER A L'INVISIBLE
En una entrevista a la revista Vinum, l'any 2000, Carlos Esteva parlava dels seus vins i la seva filosofia en aquests termes: "els vins excepcionals van molt més enllà del que som capaços de percebre amb els ulls, el nas i el paladar. Cal lluitar per l’invisible". La gamma de vins Gran Caus, les microvinificacions, els escumosos, són vins amb personalitat pròpia, que cada any reben visitants que els volen tastar al lloc on han nascut.
LLOGUER D'ESPAIS
Tota aquesta singularitat es pot gaudir en experiències privades. Can Ràfols disposa de diferents espais interiors i exteriors per acollir esdeveniments privats, com reunions familiars, trobades professionals, o qualsevol esdeviment fet a mida. El seu equip d'enoturisme s'adapta a cada esdeveniment amb professionalitat. És un lloc idíl·lic per gaudir d'una experiència autèntica, acompanyada de vins amb singularitat. Consulteu més informació amb el celler.