Can Ràfols dels Caus

El celler incrustat a la roca del Garraf
Penedès
Experiències

Visita a Can Ràfols dels Caus, celler incrustat a la roca del Massís del Garraf, projecte personal de Carlos Esteva, on fer enoturisme al Penedès. La visita us descobeix un celler únic a Europa. És el projecte vital de Carlos Esteva (mort el 2023) i la seva família. Una història excepcional, que comença el 1979, quan el jove viticultor s'instal·la a l'antiga masia dels avis, original del segle XVI. Poc a poc, introdueix noves varietats de vinyes i tècniques de conreu innovadores, que el porten a elaborar vins amb reconeixement mundial. Els vins de Can Ràfols són la culminació d'un viatge que es pot recòrrer amb experiències d'enoturisme inoblidables.

Experiències

VISITA GRAN CAUS
VISITA GRAN CAUS
Els vins més emblemàtics de Carlos Esteva amb aperitiu
Durada: 2:00 h.
Preu: 35.00€
Reserva
VISITA EXCLUSIVA A CAN RÀFOLS
VISITA EXCLUSIVA A CAN RÀFOLS
La visita més premium del celler
Durada: 3:00 h.
Preu: 88.00€
Reserva
ESMORZAR A CAN RÀFOLS
ESMORZAR A CAN RÀFOLS
Vi, embotit i formatge a la cuina de la masia
Durada: 2:00 h.
Preu: 35.00€
Reserva

Horaris

Les visites es poden reservar de dilluns a diumenge.

Hi ha dos torns: a les 10:00h, pels esmorzars a Can Ràfols, i a les 12:30h. per les visites Gran Caus

Les visita exclusiva, amb tours privats, s'ofereixen amb horaris a concertar

També podeu consultar el lloguer d'espais a Can Ràfols del Caus.

IDIOMES

Català, castellà i anglès.

RESERVA PRÈVIA

Imprescidible.

Per correu a enoturismo@causgrup.com.

Per telèfon a (+34) 93 897 00 13.

LA BODEGUETA DE CAN RÀFOLS

Un espai de degustació on tastar els vins de Can Ràfols a copes amb aperitius, envoltats de les vinyes i l’entorn del Massís del Garraf. La Bodegueta també és una botiga, on trobar tots els vins del celler, d'anyades actuals, o d’anyades especials.

Com arribar-hi?

Finca Can Ràfols dels Caus, s/n - 08793 Avinyonet del Penedès
Google Maps


TRANSPORT PÚBLIC

Com fer enoturisme en transport públic al Penedès?

En tren i autobús, 1:45 minuts aprox.

Des de l'Estació de Sants (Barcelona), Rodalies Renfe R4 fins a Molins de Rei.

De Molins de Rei, agafar el bus L57A de Soler i Sauret a l'Avinguda Barcelona-Progrés.

26 parades fins a la parada Santa Margarida 10, a la N-340, Avinyonet del Penedès.

Caminar 1,9 km. fins al celler.

Consultar a Google Maps.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 50 minuts.

Des de Vilafranca del Penedès, uns 20 minuts.

Des de Sitges, uns 30 minuts.

RECOMANAT

Image

visita can ràfols dels caus

Tot i que els primers contactes amb la viticultura els va tenir a Menorca a la dècada dels 70 no és fins el 1979 que s'implicar "en cos i ànima" a la producció de vins de qualitat. És a Can Ràfols dels Caus, una masia en estat ruïnós, que Carlos Esteva reconstrueix pas a pas mentre regenera l'explotació de les vinyes. La seva arribada l'han qualificada de "revolució", perquè va ser un pioner a entendre la riquesa del paisatge únic del Massís del Garraf i les característiques dels terrers de la zona d'Avinyonet del Penedès.

enoturisme al penedès

Abans de la fundació de Can Ràfols dels Caus el Massís del Garraf era una zona de vins que quedava adscrita dins d'un gran Penedès. El celler va apostar per reconèixer la finca, una terra que neix d'una gran massa calcària, entre la serra del Litoral, la plana del Penedès i el mar Mediterrani. És un paisatge original i únic. La terra cultivable té límits. Algunes de les vinyes es troben a més de 500 metres d'altura, i altres en valls fondes, escarpades, en vessants rocosos de color gris blanquinós, d'una bellesa única.

ImageCELLER INCRUSTAT A LA ROCA

La primera vegada que es creuen les portes de pedra de Can Ràfols dels Caus és màgica. Els visitants entren literalment dins de la roca. És un paisatge de "wow". Això el converteix en un dels cellers més singulars i atractius d’Europa, construït dins de la roca, com a "mostra de respecte a un entorn únic d’alt valor paisatgístic" amb un entorn que té més 2.000 anys d'antiguitat. El celler va permetre augmentar el potencial qualitatiu dels vins, ampliar les investigacions, i vinificar amb tècniques de gravetat. La construcció és brutal: amb passadissos pensats perquè els visitants puguin veure'l sense interferir en la feina, amb integració al paisatge, invisible des de l'exterior, amb sales per fer esdeveniments.

tast de vins i escumosos

En una entrevista a la revista Vinum, l'any 2000, Carlos Esteva parlava dels seus vins i la seva filosofia en aquests termes: "els vins excepcionals van molt més enllà del que som capaços de percebre amb els ulls, el nas i el paladar. Cal lluitar per l’invisible". La gamma de vins Gran Caus, les microvinificacions, els escumosos, són vins amb personalitat pròpia, que cada any reben visitants que els volen tastar al lloc on han nascut.

Image

turisme mice

Tota aquesta singularitat es pot gaudir en experiències privades. Can Ràfols disposa de diferents espais interiors i exteriors per acollir esdeveniments privats, com reunions familiars, trobades professionals, o qualsevol esdeviment fet a mida. El seu equip d'enoturisme s'adapta a cada esdeveniment amb professionalitat. És un lloc idíl·lic per gaudir d'una experiència autèntica, acompanyada de vins amb singularitat. Consulteu més informació amb el celler.

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials