Els 10 objectes imprescindibles que has de dur a la motxilla per fer enoturisme

30 Maig 2022
Els 10 objectes imprescindibles que has de dur a la motxilla per fer enoturisme

Els 10 objectes que mai no falten a la nostra motxilla


Què has de portar a la motxilla per fer enoturisme?

Vols saber què portem a la maleta de l’enoturista? Hem fet un recull de les 10 coses imprescindibles per fer enoturisme, les que que sempre duem a la motxilla. 

1.- Aigua

D'acord. La primera cosa pot resultar molt contradictòria en el món del vi, però fes-nos cas. Porta sempre aigua. Perquè a la majoria de cellers te n’ofereixen, abans o després del tast, però és molt important que vagis hidratat. Una ampolla d'aigua et treu la set després d’un viatge en cotxe. Et refresca quan estàs a la vinya. Afrontes el tast de vins sense set i gaudeixes més del vi perquè no tens la boca seca.


2.- Barret

Imprescindible portar protecció al cap i no estem parlant d'un casc. La majoria de les vegades estàs a l’aire lliure i en contacte amb la natura. Si és un barret de palla, per exemple, estàs fent servir un element natural i reciclat que quan se t’espatlli (duren moltíssim) el pots llençar amb la brossa orgànica. A més, els barrets de palla dels avis són frescos, airejats i n’hi ha de molt xulos.


3.- Calçat comode

Ei, fashion victim, nosaltres no et recomanem portar talons a la vinya. Calçat còmode per caminar, per trepitjar terra, per pujar un turó de pissarra al Priorat, o per vorejar els tolls de la Terra Alta o els camins de platja a l’Empordà i la Costa Daurada. Lleugeres, transpirables i fàcils de netejar. Amb un drap humit queden com noves. Si us plau: no feu servir tovalloletes humides!


4.- Menjar

Un altre dels nostres trucs és portar sempre alguna coseta per picar. Si el tast s’allarga i no arribes al restaurant, menja’t una peça de fruita, o una palets de pa, o una mica d’hummus amb pastanaga, per exemple, que es pot conservar unes hores sense nevera. A vegades també portem un tros de fuet o una mica de formatge (que no perdi oli) ben embolicat a la bossa, per si ens entra gana abans o després del tast... i sobretot per frenar la gana en aquell moment en què estàs buscant un lloc on menjar i arribaries famolenc a la taula.


5.- Una guia 

Jo et recomano que portes una guia del lloc on vas. Un mapa, una relació de llocs interessants, una referència de llocs per visitar. O pots consultar-ho a www.enoturista.cat. Si t’endús el dinar de casa, un lloc on poder asseure’t a descansar, i si busques restaurants, una guia de llocs, per preus, horaris, tipus de menús i si pot ser, reserva abans i després.  Què vol dir “abans i després”? Abans de fer el tast al celler, però després de saber què et posaran per picar quan fas el tast. Que de vegades et posen tant de menjar que no cal dinar!


6.- Copes (de plàstic)

Un altre dels nostres imprescindibles són unes copes a la motxilla. Tenim unes copes de plàstic, molt finetes, que no es trenquen, i que et permeten gaudir dels vins que potser has comprat al celler i te’ls pots beure allà on vulguis, sense pressa, i les pots esbandir amb una mica d’aigua i les tornes a desar a la motxilla. Si les emboliques amb un drap, el mateix drap et servirà per netejar-les.


7.- Obridor

I és clar! Un obridor de taps de suro! No totes les ampolles porten tap de suro, però la gran majoria sí. A nosaltres ens encanta el de tirabuixó, de dos temps, però qualsevol està bé. Si té tap de suro, pots tancar el vi amb el mateix tap, perquè es conservi sense oxigen. Això et podria durar unes hores. I si obres un escumós, pots tallar una mica el tap de suro perquè torni a encaixar, o directament pots portar un tap per conservar les ampolles de cava obertes, que també és molt pràctic.   


8.- Crema solar

Una altra de les coses TOP és la crema solar. A l’estiu, anar de visita a un celler pot ser com anar a la platja, però vestit. La cara, el coll, els braços o les cames estan en contacte amb el sol i et pots cremar. Si vas amb nens és imprescindible. I si vas sol, amb amics o amb parella no vulguis acabar cremat com una gamba.


9.- Ulleres de sol

Nosaltres també et recomanem portar unes ulleres de sol. D'acord que no ets el Maverick de Top Gun, però segur que et queden bé. Fan de filtre protector pels ulls. Si està núvol, les deixes a la bossa. Però si fa sol t’ajudaran a que no et faci mal el cap... i pensis en què la culpa era dels vins que t’has begut!


10.- Llibreta i llapis

I finalment, sé que és una freakada, però porta una llibreta per prendre algunes notes de curiositats. Ara que tots anem amb el mòbil potser fas fotos i les guardes, però apuntar-se les coses és com deixar en aquell quadern pensaments positius que t’aporta estar en contacte amb la natura, pensar en fer-te un regal. I quan obres la llibreta trobes coses com “els vins rosats tenen aromes de fruita i de làctics” Ideals per tastar-los amb maduixes amb nata. I te’n prepares unes a casa.