Ton Mata: "Corpinnat és una proposta de territori"

23 Maig 2022
Ton Mata:

Entrevista a Ton Mata, president de Corpinnat


Què voleu que sigui el segon Festival Gastronòmic de Corpinnat?

És un festival d’estiu que uneix el vi amb la gastronomia, que vol portar els amants d’aquests dos mons al territori del Penedès.

Per què és tan important mostrar el territori?

Corpinnat és una proposta de territori. És important que la gent el conegui. És una manera d’atraure gent al Penedès en una època de l’any en què normalment queda buit, perquè tothom tendeix a anar a la platja, o el visitant que ve a Catalunya fa més turisme de ciutat.

Image

El president de Corpinnat, Ton Mata, atèn ENOTURISTA després de la presentació. Foto de Corpinnat


És també una proposta d'enoturisme?

És una manera de dur la gent a conèixer un territori paisatgísticament molt bonic, amb una història lligada a les arrels de la vinya i el vi. Vist l’èxit que va tenir l’any passat, hem volgut repetir-lo perquè és una manera fantàstica de mostrar on som, qui som i què fem.

Durant la presentació, el cuiner Carles Gaig ha parlat de l'"excel·lència gastronòmica i turística". Per què?

Per descomptat que nosaltres busquem l’excel·lència. Volem transmetre tot l’esforç que hi ha al darrera. L’excel·lència és el resultat de l’esforç, del treball, de l’estimació, per a la terra, pel que fas, pel que sents, per tota la cadena: des de la persona que cultiva la vinya fins el que, finalment, intenta vendre l’ampolla.

Image
Foto de família dels cuiners i els elaboradors de Corpinnat durant la presentació del Segon Festival Gastronòmic de Corpinnat a les Cotxeres del Palau Robert de BarcelonaQuina relació teniu els cellers de Corpinnat amb els restaurants que participen al Festival? 

Connectem amb tots els xefs, cuineres i cuiners, que participa en aquest festival i que acostuma a ser gent molt apassionada per a la seva feina, que l’estimen molt. Per tant, és un lligam fantàstic que busca això: fer gaudir a la gent. Cadascú treballant per l’amor a la seva feina, i per tant, des de l’excel·lència.

Cuiners com Xavier Pellicer o Quim Casellas han recordat les dificultats amb què va nèixer...

És evident que en moments difícils sempre surten bones idees. I això s’ha anat demostrant al llarg de la història de la humanitat. En un mal moment, com va ser la pandèmia, va haver bones idees. Per què no ens esforcem entre tots? Per què no oferim els nostres espais a cuiners que ara no poden treballar al 100%, o que ni podien treballar.

Vist amb perspectiva va ser un èxit que s'havia de repetir?

Va ser una unió fantàstica, de mirar de tirar endavant plegats. Ara que els restaurants ja treballen al 100%, no han volgut deixar d’acompanyar-nos. Estem molt, molt, molt contents, perquè tothom té moltes ganes de participar.

Llegeix l'article sobre la presentació del Festival Gastronòmic Corpinnat 2022.