Corpinnat busca “l’excel·lència" al Festival Gastronòmic de 2022

23 Maig 2022
Corpinnat busca “l’excel·lència

Segon Festival Gastronòmic de Corpinnat

 

40 sopars, 50 xefs i 11 cellers de Corpinnat (si no saps què és Corpinnat llegeix aquest article) s’han aliat per reeditar el Festival Gastronòmic d’estiu del Penedès, que es farà del 15 de juny al 31 de juliol. És una aliança entre els cellers de Corpinnat (Gramona o Torelló Viticultors, entre d’altres), que ofereixen els espais a l’aire lliure, entre vinyes, en racons singulars, i les cuines de xefs com Xavier Pellicer, Carles Gaig o Quim Casellas.


La primera edició del Festival Gastronòmic va comptar amb 2472 assistents, 65 sopars, 59 restaurants i 10 cellers. “En moments difícils sempre surten bones idees -raona Ton Mata, president de Corpinnat a ENOTURISTA- I això s’ha anat demostrant al llarg de la història de la humanitat”. La pandèmia havia deixat els restaurants tocats de mort, obligats a tancar, a reduir taules i horaris. Els cellers, que els servien vins i escumosos van cedir “mig en broma, mig seriosament” els seus cellers als restaurants i als xefs per salvar la situació. Aire lliure, territori, paisatge, gastronomia i els vins més selectes dels cellers van acabar en que els seus organitzadors no dubten a qualificar d’”èxit rotund”. 


Una proposta d'enoturisme al Penedès

Image

El Festival s'ha presentat a la Sala Cotxeres del Palau Robert, amb Xavier Nadal i Ton Mata, dirigint la presentació en presència de nombrosos cuiners i dels cellers Corpinnat 



Xavier Nadal, vicepresident de Corpinnat, creu que la fòrmula “gastronomia, bombolles, i espais singulars” s’havia de repetir. I així (re)neix aquest Festival, que sobretot vol ser “una proposta de territori”.  Per Ton Mata, “és una manera d’atraure gent al Penedès en una època de l’any en què normalment queda buit, perquè tothom tendeix a anar a la platja, o el visitant que ve a Catalunya fa més turisme de ciutat”. És un festival del vi i gastronomia, que uneix els dos mons en un horitzó concret: el Penedès. 
   
“És l’excel·lència gastronòmica i turística”, ha reblat el cuiner Carles Gaig, que va ser un dels restaurants que va participar l’any passat. El president de Corpinnat ha valorat les seves paraules: “l’excel·lència és el resultat de l’esforç, del treball, de l’estimació per a la terra, pel que fas, pel que sents, per tota la cadena: des de la persona que cultiva la vinya fins el que, finalment, intenta vendre l’ampolla”. Gaig, que ha avisat els seus col·leges que fogons que s’ho passaran “txupi”, ha assegurat que “la direcció dels vins escumosos i els cuiners van pel bon camí”. El Festival Gastronòmic Corpinnat ha creat experiències úniques, molt pensades, on cada plat es marida amb un escumós diferent, i s’acompanya d’una proposta d’enoturisme premium, com ara concerts, música, visites,...
 

Un acte de simbolisme que no es pot oblidar

Image

Retrat de família dels cuiners que participen a la segona edició del Festival, amb Carles Gaig, Quim Casellas i Xavier Pellicer, entre molts d'altres



El xef Xavier Pellicer creu que el festival és “un acte de simbolisme”, perquè va suposar “una bombolla d’oxigen en moments molt complicats” per a la restauració. El xef repeteix entusiasmat, recordant durant la presentació que “és bo no oblidar d’on neix”. Mata creu que “en aquest punt connectem amb tots els xefs, cuineres i cuiners, que acostuma a ser gent molt apassionada per a la seva feina, que l’estimen molt”.

Una altra de les veus de la cuina és la de Quim Casellas, que recordava amb un somriure com va ser per ell deixar l’Empordà per traslladar-se al Penedès per cuinar. Casellas insisteix que “bombolles i gastronomia sempre són un bon maridatge”. I també agraeix el “bon feedback” que va rebre dels clients


El cartell l'han dissenyat dos estudiants

Image
El cartell d’enguany l’han fet dos alumnes de l’Escola d’Arts Arsenal de Vilafranca, que mostra colors que es difuminen, “interpel·lant els sentits”, segons el director del centre Albert Abella, que ha presentat el cartell amb el Cap d’Estudis, Ferran Bohé. Els seus autors són els estudiants Pau Hernàndez i Mònica Granero.
 

 

Consulta els restaurants participants al Festival Gastronòmic Corpinnat 2022

1918 Cuina de Mar

539 Plats Forts

Cal Mut.

Harry Weding 

Cal Pere del Maset

 Restaurant Massana 

Cal Xim

Ca la Taverna

Carles Gaig

Casamar

Casanova restaurannt

Citrus del Tancat

Dakidaya

Denassus

Diferent

Divinum

El Cigró d'Or

El Convent

El Nou Urbisol

El Papà

Els Casals

Fishhh!

Fonda Xesc

Godard

Fragments Cafè

La Bonaigua

La Tropa

Le Clandestin

Le Maison Secall

Lluerna-Víctor Quintillà 

Mare de la Font

Nomo

Osmosis

Pa i raïm

Plaça del Vi 7

Quatre Molins

Restaurant Arturo

Restaurant Sergi de Meià

Rincón de Pepe Hotel

Santa Fe

Shangai

Slos and low. Fran Beltri

Torpedo

Vicus

Vilagut

Xavier Pellicer 

Xerigots



Llegeix l’entrevista a Ton Mata publicada a ENOTURISTA. En uns dies us deixarem també en versió #enopodcast.    

Totes les propostes enogastronòmiques del festival es poden reservar a la web del Festival Gastronòmic Corpinnat.