Cinc cellers amb el seu propi restaurant

21 Abril 2022
Cinc cellers amb el seu propi restaurant

#ENOARTICLE

Cinc cellers amb restaurant 

L' enoturisme gastronòmic va a l'alça. Cada vegada més cellers intenten complementar les visites amb una bona oferta gastronòmica i així posar-ho més fàcil als seus visitants. A l'article us proposem cinc cellers que tenen restaurant al mateix espai. Hi ha dues opcions: fer la visita i quedar-te a dinar o seure directament a la taula perquè menjant un àpat ja estareu fent enoturisme.       

 

El Castell: cuina tradicional catalana a Lleida

Celler: Castell del Remei 
Lloc
: Penelles, La Noguera (Lleida)
Obert tots els dies per dinar, excepte els dimarts. Tancat als vespres

Image

Al restaurant del Castell hi ha una extensa carta de cuina tradicional catalana amb els vins dels cellers associats a Castell del Remei. El tracte és exquisit i la cuina és deliciosa. Tanquen els dimarts i obren la resta de la setmana només per dinar. Els dies laborables tenen un menú molt recomanable. Una de les coses que més ens han agradat d'aquest celler és que pots passar-hi el dia. A més de la visita i un tast de vins o vermuts, es pot baixar el dinar passejant pel llac, l'embarcador i els camins. Molt a prop del celler, hi ha Penelles que ha decorat les seves cases amb pintures murals i grafittis i que és un lloc de culte pels amants de l'art urbà. Lleida queda a poc menys de mitja hora del celler.

 

El Celleret: un jardí per gaudir de plats de proximitat amb vistes a Montserrat

Celler: Família Torres
Lloc:
Pacs del Penedès, Alt Penedès (Barcelona)
Obert tots els dies al migdia i els divendres i dissabtes per sopar
Image

El Jardí Restaurant El Celleret és la proposta enogastronòmica de Família Torres i està al costat del Centre de Visites, a Pacs del Penedès. La cuina és mediterrània, delicada, saborosa i amb productes de proximitat. Podreu tastar tots els vins del celler, molts d'ells a copes. La terrassa mira a un jardí d'oliveres, pedra seca i vinyes i sovint es programen concerts en directe. El menjador interior té uns amplis finestrals que donen a la vinya d'on surt un dels vins negres més emblemàtics del celler, el Mas La Plana, i a la serralada de Montserrat. Les experiències d'El Celleret tenen un nivell gastronòmic alt, a preus molt competitius. La cuina del xef Sergi Millet és deliciosa. Alguns exemples dels seus plats són caneló cassolà de rostit gratinat, coca de bolets i formatge o trinxat tradicional de col, patata amb ou i botifarra negra. 
 


Les Figueres: un restaurant encantador en un celler de llegenda

Celler: Clos Figueras
Lloc:
Gratallops, Priorat (Tarragona)
Obre tots els migdies i a l'estiu també els divendres i dissabtes a la nit

Image

Les Figueres és el restaurant del celler Clos Figueras, on tastar els seus vins i gaudir d'una cuina de proximitatMenjador nítidterrassa amb jardí i vistes a les vinyesMenús maridatge inclosos en la visita i calçotada en temporada. La cuina aposta pels productes locals, ecològics, de temporada i de bona qualitat per elaborar menjar i tapes. El restaurant complementa l’oferta enoturística, ja que a part de les visites al celler amb degustació, ofereix vins del celler a copes acompanyat de tapes i menús maridatge dels vins de Clos Figueras. El restaurant Les Figueres també disposa d’una botiga on poder comprar els vins del celler però també altres vins espanyols i d’altres cellers internacionals de prestigi, oli d’oliva i productes locals. 
 


Montrubí: un elegant restaurant al wild Penedès

Celler: Montrubí
Lloc:
Font-Rubí, Alt Penedès (Tarragona)
Obre de dimecres a diumenge al migdia i els divendres i dissabtes també per sopars

Image
Montrubí és com un resort: és celler de vins, un elegant restaurant, wine bar amb jardí, i també un encantador hotel rural. És una de les propostes d'enoturisme més integrals del Penedès. El restaurant és en un antic xalet, construït a finals del segle XIX, una casa d'indians ben restaurada. La carta de plats està basada en productes de proximitat, salpebrats per espècies i plantes de l'hort de la finca, pensats per gaudir dels vins del celler.  Als baixos hi ha el wine bar, obert al jardí, amb una piscina deliciosa, que dóna a un mar de cepsMontRubí regala una desconnexió única. ​​​​​​Molt a prop hi ha el Castell de Font-Rubí o el Miravinya del Balcó del Penedès, o el fotogènic Roure d'Ancosa. L'Avellà ofereix una desconnexió natural, amb la possibilitat d'anar passejant des del celler a l'ermita de Sant Andreu de l'Avellà, gaudint d'un poderòs patchwork de vinyes i boscos.
 


Vinyes de Lilith: un gastro wine bar amb terrassa i natura

Celler: Emendis
Lloc:
Puigmoltó, Alt Penedès (Barcelona)
Obren per dinar tots els dies excepte dilluns i fan sopars divendres i dissabtes 

Image

Vinyes de Lilith és un espai envoltat de natura i vinyes ideal pels que busquin un lloc de desconnexió natural. Té una gran terrassa i un menjador rústic molt comfortable. Aposten per retornar als orígens, amb vins i caves de la casa i cuina sana i saludable, feta amb aliments reals, de quilòmetre zero i sense gluten. Els dies laborables hi ha un menú migdia, amb una crema del dia i cinc plats saludables a escollir, on us assenyalen si són vegetarianssense gluten, o sense lactosa. La carta és molt completa, amb gairebé una trentena de plats cuinats sense additiussucres, ni farines refinades. Hi trobareu plats per compartir, com ous estrellats amb sticks de patata i boniato al forn amb pernil ibèric; principals com tataki de vedellatàrtar de salmóentrecot de pastura o curry vermell; fast food saludable, com hamburgueses casolanes amb pa sense glutenmenú infantil, o postres de la casa. Les frases dels murals i les parets són evocadores, com ara la definició de què és una caloria ("petites criatures que viuen al teu armari, i que per la nit cusen la teva roba, fent-la cada cop més estreta"). 

Escolta la secció de ràdio que li vam dedicar a aquest article dins del programa 'El podcast de l'enoturista' que inclou una entrevista amb Marta Vallès, de Vinyes de Lilith