ENOTURISTA entrevista grans cavistes a les #DOCavaTalks

31 Març 2021
ENOTURISTA entrevista grans cavistes a les #DOCavaTalks

#DOCAVATALKS

Els grans personatges del Cava entrevistats per ENOTURISTA i el Consell Regulador de la DO Cava

El cava és molt jove. Aquest any en farà 35. El 1986 es va constituir oficialment el Consell Regulador de la DO Cava. En una col·laboració entre el Consell Regulador i ENOTURISTA en els pròxims mesos entrevistarem alguns dels personatges més influents d'aquests 35 anys, mirant al passat antic que té l'elaboració d'escumosos a casa nostra i preguntant pels reptes de futur.  


Les entrevistes s'aniran publicant a la web de la DO Cava i a les seves xarxes socials. Durant els pròxims mesos, alguns dels personatges més destacats en aquests primers 35 anys de vida del Consell Regulador explicaren les seves vivències íntimes, les seves històries, les seves pors, els seus èxits i aprenentatges en un exercici de sinceritat i homenatge.

El Consell Regulador de la DO Cava ens ha encarregat dirigir aquestes converses en un format d'entrevista especial, pròxim, íntim, que inclogui fotografies d'arxiu de les històries personals i familiars de cada personatge. S'han gravat i editat en vídeo en alta definició, amb il·luminació especial, i tractament de vídeo perquè es pugui captar tota l'emoció de la conversa. La conversa s'ha fet en castellà subtitulada a l'anglès. Podreu trobar l'entrevista escrita en català al blog de la DO Cava
Image

Rodatge al celler Antonio Mascaró, amb la directora técnica, Montserrat Mascaró.

Els 35 anys de la creació del Consell Regulador de la DO Cava arriben uns mesos després de l'aprovació d'una nova legislació pel Cava, que modernitza i amplia els detalls dels vins escumosos emparats en aquesta denominació. La segmentació augmenta el temps de criança dels caves joves, reserva i gran reserva i protegeix encara més els caves amb qualificació premium: Cava de Paratge Qualificat. La nova normativa també preveu diferenciar els indrets on s'ha elaborat el Cava, amb un mapa de zonificacions. Els canvis estan pensats perquè el consumidor tingui més informació i majors garanties de qualitat. 

Trobareu totes les entrevistes al canal de Youtube de la DO Cava i a les seves xarxes socials: Instagram, Facebook i Twitter.