Nou podcast de l'@enoturista: marxem al Penedès

05 Març 2021
Nou podcast de l'@enoturista: marxem al Penedès

EL PODCAST DE L'ENOTURISTA 

Penedès: terra de deeses i vinyes

El Penedès és la ruta del vi amb més visitants de Catalunya. Cada any (normal) hi passen milers de persones. El Penedès és la vinya més tradicional de Catalunya. La majoria dels vins que es fan al Penedès són blancs. La seva varietat estrella és el xarel·lo. Diuen que ve de l’italià ‘chiarello’, i també hi ha molta parellada i macabeu. Els vins negres del Penedès són molt bons, la majoria són de varietats franceses, però cada vegada hi ha més garnatxa, sumoll i sobretot ull de llebre. on es cultiva el raïm des de fa 2.700 anys com a mínim). Es va saber en descobrir un bust de la deesa Demeter, amb llavors de raïm, al jaciment de la Font de la Canya, d’Avinyonet del Penedès. La DO Penedès va adoptar aquesta imatge com a seva per reivindicar que en aquesta zona es feia vi abans dels romans i tot!


 


Entrevistem el director general de Família Torres i cinquena generació d'elaborador, Miquel Torres. Parlem del celler que té el grup a Pacs del Penedès i que és un dels que més visites rep. Actualment han completat l'oferta pels visitants amb un restaurant: el Celleret, un jardí entre vinyes on tastar productes de proximitat i tots els vins de Família Torres. A banda, hi ha altres experiències molt recomanables al Penedès com el celler Albet i Noya, un dels primers a fer agricultura ecològica ara fa 40 anys i el celler Eudald Massana Noya on escoltareu els ocells com a banda sonora de la terrassa mentre feu un tast amb productes ecològics.