Perquè les ampolles tenen formes diferents?

04 Maig 2020
Perquè les ampolles tenen formes diferents?

A CASA TEVA

PERQUÈ LES CERVESES SÓN TOTES IGUALS I ELS VINS SÓN DIFERENTS?

En un prestatge ple de vins, trobareu ampolles de formes molt diferents. Pot semblar que els cellers es volen fer els exquisits però hi ha uns motius que us expliquem a continuació. Consells pràctics, fàcils i divertits per gaudir al màxim del vi des de casa.


L’ampolla més clàssica és la borgonyana. És baixeta i rodanxona. És la "culona". Antigament s’hi posaven els vins joves.    

La més universal és la bordelesa. Té aquestes espatlles més amples. És la "catxes". Solien fer-se servir per vins amb criança. Aquest revolt aturava el possible pòsit del vi.

Després estan les ampolles de cava. Solen pesar més pesades. És la "massissa". El vidre és més gruixut perquè el coll, l’ampolla i el cul suporten més pressió.

També trobareu l’ampolla del Rhin. Llarga i alta. És l’"estirada". S'ho acostumava a embotellar vins blancs o rosats.

I potser la més exhuberant és la Franconia o bocksbeutel. De dorma metafòrica es podria anomenar la "Kardashian". Legalment és per distingir uns vins alemanys, però s’ha fet famosa per uns vins portuguesos.

I finalment també hi ha ampolles singulars. La majoria per vins dolços. Solen ser de mig litre i recorden un perfum.