A CASA TEVA
Aprèn a olorar el vi per treure (encara) més partit a les ampolles que tens a casa
Si sempre has volgut saber què estaven fent els que oloraven una copa de vi abans de posar-se-la als llavis, aquest és l'article que buscaves. Consells pràctics, fàcils i divertits per gaudir al màxim del vi des de casa.
Hi ha dues classes de persones: els que oloren el vi i els que els miren estranyats. Per què s’olora el vi? I com fer-ho per no sentir-nos com un perdiguer?
S’olora el vi perquè és un plaer. La majoria de vegades fa molt bona olor. Però, per què? Que potser olores una amanida? Poses el nas al cafè? La veritat és que no. Però amb el vi és per gaudir-lo el doble. Olorant el vi fas el primer glop. S’anomena retronasal. Després te’l beus.
Com olorar el vi? Posa el nas a uns centímetres. Si et mulles la punta és que t’has passat! Olora amb la copa quieta. Després la pots moure una mica perquè surti més aroma.
Hi ha tres tipus d’olors. Òbviament tots fan olor d’alcohol. Es tracta de superar-ho. La primera olor és de fruita. Blanca, com la poma. O negra, com les mores. Després hi ha la olor de la fermentació. És com el pa acabat de fer. I la tercera olor és de la criança. La fusta pot donar vainilla, fum, o fins i tot sotabosc.
Trobar aquestes olors no és un exàmen. Gaudeix del vi sense vergonya!