Com obrir una ampolla de vi sense trencar el tap de suro?

23 Març 2020
Com obrir una ampolla de vi sense trencar el tap de suro?

A CASA TEVA

Troba el 'punt G' del teu llevataps i mai més es trencarà el tap de suro

Benvinguts a la nova secció d'ENOTURISTA: 'A casa teva'. Són vídeos curts amb consells per gaudir al màxim del vi i de l'enoturisme sense sortir de casa teva. A cada vídeo anirem responent a alguns dubtes de manera fàcil i divertida. Ens estrenem amb "Com obrir una ampolla de vi sense que es trenqui el tap de suro?". Com porteu el confinament? Bé? O necessiteu un vinet? Ui, quina carona de no haver trecat mai un tap! Tenim un truc per servir el vi com un professional. Si ho fas des de casa, no et veura ni Déu, però què més vols? Millor això que veure ‘La fuga d’Alcatraz, no? 

Primer, l'obridor. N’hi ha de molts tipus. Però tots acaben clavats: com tu fent spinning. Nosaltres hem escollit un llevataps de dos temps, de la marca Pulltex. Segon, l'ampolla. Fixa't en el vídeo que té tres parts: la càpsul·la, el coll i el tap. Talla la cápsula estil ‘Maria Antonieta’: sempre neta i per sota del coll. Després clava el tirabuixó enmig del tap i recte. És més fàcil si encara no has begut.

I ara ve la part més bonica: trobar el punt G al teu obridor. En llevataps de dos temps com aquest,  primer claves el tirabuixó i després localitzes el PUNT G. Mira el vídeo. Un cop fet, empeny fent palanca suaument... i mou el món! I ara amb la segona poteta, treu el tap, com un pro. I sense que es trenqui!