10 pel·lícules per gaudir del vi i els viatges sense sortir de casa

17 Març 2020
10 pel·lícules per gaudir del vi i els viatges sense sortir de casa

DIES EXTRAORDINARIS, IDEES EXTRAORDINÀRIES


10 pel·lícules per superar "Sideways"

Són dies de pantalles. Si necessites un descans de l'actualitat, pots fer una ullada a la nostra selecció de pel·lícules relacionades amb el vi i l'enoturisme. Una selecció especial que et pot venir bé per dies de quarentena i de quedar-se a casa. 

1.- La nostra vida a la Borgonya ('Ce qui nous lie') 

Interpretada per Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, entre d'altres.
Dirigida per Cédric Kaplisch
Estrenada a l'Octubre de 2017  
Nacionalitat francesa
Durada 1h 54min
Gènere: Drama/Comèdia
En català: Versió Original Subtitulada al Català 
Argument: Jean, el més gran de tres germans fill d'un vigneron de la Borgonya, torna a casa 10 anys després de marxar-hi per la mort imminent del seu pare. En aquest temps ha deixat una llarga absència i molts recels. A l'arribada es retroba amb la seva germana Juliette i el seu germà petit Jérémie. Per poder salvar les propietats del seu pare, els tres hauran de fer la verema i elaborar el vi. És un manifest a la bellesa de les vinyes i un repte a superar les adversitats.
On la pots veure? A Filmin, en aquest enllaç, per 2,95€

 

 




2.- Un bon any ('A good year')


Interpretada per Russell Crowe, Marion Cotillard i Albert Finney.
Dirigida per Ridley Scott
Estrenada el 2006  
Nacionalitat nord-americana
Durada 1h 58min
Gènere: Drama/Comèdia
En català: Versió doblada 
Argument: Un broker de la City de Londres viatja a la Provença després d'heredar una vinya del seu oncle. El viatge l'allunya de la seva estressant vida laboral. Un cop allà recorda els estius que passava de petit en un chateux i s'enamora de la vida de camp, tranquil·la, al costat d'una dona que treballa en un restaurant. Mentrestant, a Londres, decideixen acomiadar-lo i ell decideix vendre la propietat del seu oncle per fer diners. Però abans cal intentar fer un vi decent...
On la pots veure? Per 3,99€ la pots llogar a Youtube i per 9,99€ la pots comprar (ambdues en full HD i versió en castellà)
 


   

3.- Saint Amour 

Interpretada per Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste i Céline Sallette.
Dirigida per Benoît Delépine i Gustave de Kervern
Estrenada el març de 2016  
Nacionalitat franco-belga
Durada 1h 41min
Gènere: Drama/Comèdia
En català: Només en VO o doblada en anglès i francès. 
Argument: Un home de mitjana edat francès fa cada any un viatge d'enoturisme.... sense sortir de la Fira de Vins del Saló de l'Agricultura. Un any, el seu pare, que presenta un brau a la fira, decideix que els dos emprenguin un viatge real per les vinyes, amb l'objectiu d'acostar-se més l'un a l'altre. Ho fan acompanyats d'un jove taxista, que els obre la porta a relacionar-se amb dones. Pare i fill van descobrint que el que els ha faltat és trobar el veritable amor.
On la pots veure? De moment està desclassificada a Prime Video i Netflix.     
 

 

4.- Bottle shock 

Interpretada per Alan Rickman, Bill Pullman, Dennis Farina, Chris Pine. 
Dirigida per Randall Miller 
Estrenada el gener de 2008
Nacionalitat nord-americana i britànica
Durada 1h 410min
Gènere: Drama/Comèdia
En català: Només en VO. 
Argument: Al 1973, Un sommelier anglès que viu a París somnia en guanyar el prestigiós premi Judgement of Paris, on cada any hi guanyen vins francesos. Un del seus clients li recomana que viatji a Califòrnia per trobar u vi prou bo com per guanyar el certamen, que és un tast a cegues. El sommelier se'n va a la Vall de  Napa i intenta convèncer un dels elaboradors per presentar el seu vi a concurs, però aquest creu que és una trampa per humiliar els vins del nou món. Basada en una història real, qua va canviar la percepció dels vins de Califòrnia per sempre més.
On la pots veure? A Amazon Prime Video es pot llogar per 3,99 USD o comprar per 12,99 USD.
 



5.- Tu seras mon fils 

Interpretada per Niels Arestrup, Lorànt Deutsch, Patrick Chesnais i Nicolas Bridet, entre d'altres.
Dirigida per Gilles Legrand
Estrenada el 2011  
Nacionalitat francesa
Durada 1h 42min
Gènere: Drama
En català: Versió Original francesa i doblada  a l'anglès 
Argument:  Un reputat propietari de vinyes a França està obessionat amb el seu llegat. El seu fill intenta arribar a l'alçada del seu pare, però aquest creu que no té la fusta suficient. El pare pensa que el fill d'un dels seus millors amics podrà fer aquesta feina molt més bé. Ell, el seu fill i el seu delfí comencen una duríssima cursa per a la sucessió del celler. 
On la pots veure? De moment a cap plataforma de pagament legal.
 
 


6.- Aquesta terra és meva ('This earth is mine')

Interpretada per Rock Hudson i Janne Simmons, entre d'altres
Dirigida per Henry King
Estrenada el 1959  
Nacionalitat nord-americana
Durada 2h 05min
Gènere: Drama
En català: Versió doblada 
Argument: Als anys 30, una anglesa arriba a Califòrnia (la Vall del Sol) per instal·lar-se amb els seus tiets, que poseeixen un gran domini vitivinícola. Els oncles la volen casar amb un cosí per reforçar els seus negocis, en un matrimoni arreglat. Un altre cosí, que no està d'acord amb el casament forçat, li desvela la veritat. Tots dos senten una gran tensió sexual-no resolta al llarg de la pel·lícula. Destaquen els impressionats paisatges.
On la pots veure? A Youtube està penjada sencera. 
 
    

7.- Corked!


Interpretada per Ross Clendenen, Jeffrey Weissman, Todd Norris, Ben Tolpin, Rod Reinis, entre d'altres. 
Dirigida per Ross Clendenen, Paul Hawley
Estrenada l'octubre de 2019  
Nacionalitat nord-americana
Durada 1h 30min
Gènere: Fals documental
En català: Només Versió Original 
Argument: Pel·lícula en format de fals documental en què un director de cinema roda les vides de tres propietaris de cellers a Califòrnia que estan entestats en guanyar un reconeixement d'un grup de productors. La pel·lícula és una sàtira del món del vi, de l'esnobisme, de la falsificació d'algunes de les coses que s'expliquen en les visites i una dura crítica al sistema d'storytelling del vi. Una pel·lícula desenfrenada vista per dos directors novells, fills de propietaris de cellers.
On la pots veure? Actualment està desclassificada d'Amazon Prime i de Netflix.
 


8.- El camino del vino

Interpretada per Charlie Arturaola, Pandora Anwyl, Donato de Santis, Michel Rolland, entre d'altres.
Dirigida per Nicolás Carreras
Estrenada 2010 
Nacionalitat argentina
Durada 1h 35min
Gènere: Drama
En català: Només Versió Original
Argument: Un famós sommelier perd sobtadament el paladar enmig d'un esdeveniment molt important. Aquest infortuni el porta intentar recuperar-lo desesperament. Per consell d'experts, li recomanen emprendre un viatge que el porti per cellers, vinyes i elaboradors per tornar a recuperar l'autenticitat del vi, per recuperar aquest do perdut. El viatge li serveix per retornar als seus orígens i qüestionar-se a quin món pertany. 
On la pots veure? A CineArPlay donant-te d'alta al registre. 

 




9.- Conte d'automne

Interpretada per Béatrice Romand, Marie Rivière, Didier Sandre, Alain Libolt, entre d'altres
Dirigida per Eric Rohmer
Estrenada 1998  
Nacionalitat francesa
Durada 1h 51min
Gènere: Drama
En català: Només Versió Original i doblada al castellà
Argument: Dues amigues viuen entre vinyes a la Provença. Una d'elles és viuda i s'ha quedat sola en marxar els fills. L'altra vol trobar-li una parella com sigui i recorre als anuncis per paraules. Bella faula de la maduresa de la vida. És el quart i darrer conte de Rohmer dedicat a les estacions, on destaca la lluminositat de la maduresa, la joventut crepuscular de les protagonistes i una bonica casa al mig del camp.
On la pots veure? A Filmin per 1,95€.

 


10.- Entre copes ('Sideways') 

Interpretada per Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh.
Dirigida per Alexander Payne
Estrenada el febrer de 2005  
Nacionalitat nord-americana
Durada 2h 07min
Gènere: Drama/Comèdia
En català: Versió doblada 
Argument: Els cellers de la Vall de Napa són l'indret escollit per fer un viatge de comiat de solter. L'amic divorciat, depressiu, amant dels vins i del menjar convenç l'amic que s'ha de casar per fer un viatge plegats. Però l'amic està més decidit a viure una darrera setmana de solteria salvatge. Una comèdia divertida i desacomplexada que parla del vi amb termes molt pedagògics i fàcils d'entendre per a tothom, amb uns paisatges de Califòrnia fantàstics i una gran banda sonora. Nominada a l'Oscar a Millor Pel·lícula.
On la pots veure? A Amazon Prime per 3,99 USD o 14,99 USD si la vols comprar en Full HD (versió original i portal americà)
 



Sobre "Dies extraordinaris, idees extraordinàries". 

És una idea d'aquest portal de viatges i vins per inspirar els nostres lectors en moments d'incertesa, provocats pel confinament per evitar la propagació del Covid-19. Estem convençuts que la mesura de quedar-nos a casa es portarà millor amb idees que us ajudin a transformar les vostres vides. Per això, en cada article de la sèrie volem que tothom se senti molt cridat a aportar la seva.