Carol Vallès, el celler on el Penedès segueix intacte

21 Octubre 2019
Carol Vallès, el celler on el Penedès segueix intacte

ENOTURISME SENSE AVISAR

Una postal 'Penedès old style'

Un dels cellers amb més puixança enoturística del Penedès és Carol Vallès, a prop de Can Cartró, a Subirats. Fa només uns anys no hi feien cap visita i es dedicaven a fer escumosos de qualitat. D'un temps cap aquí, però, han protagonitzat un autèntic 'boom' coincidint amb l'aposta de la nova generació. Els hi hem fet una visita express.

Al celler Carol Vallès en Guillem ens rep sense ni tan sols haver-se pogut prendre el cafè amb llet. Arribem a les vuit del matí, quan els núvols encara s’engolfen per sobre d’una carretera de serpentina, on no hi passen ni grans tràilers ni autobusos de turistes. Tot i així la seva proposta enoturística està plena. Dissabtes i diumenges fan activitats, tastos de caves a l’aire lliure, visites a les vinyes,... i un cap de setmana al mes alguna experiència especial. És un celler familiar. Tots els que penquen hi posen moltes ganes i moltes hores. Un canvi de rasant en el negoci des que el Guillem (Carol Vallès) va rellevar el seu pare de la direcció. En dos anys l’enoturisme s’ha disparat fins a fer que la venda de vins al celler sigui superior a la que es ven a fora. Amb el resultat espectacular s’han fet construir una sala de tastos, que encara fa olor de fusta nova, i un allotjament rural en una de les dependències del mas. 

Image
La masia de Carol Vallès està esponjada de vinyes i boscos


El Celler Carol Vallès representa “l’essència del Penedès” pels seus propietaris. Un mas envoltat de vinya, a tocar de Can Cartró, envoltat de petits veïnats de diàspora, al terme municipal del gegantí Subirats. Gent de Barcelona i d’arreu del món venen al Penedès a comprovar que tot segueix com sempre. Carol Vallès vol mantenir-se tant intacte com pugui. Amb les vinyes noves fent pinta de velles. Amb un hort de tomàquets despentitats com el pagès. Amb la masia emblanquinada a tocar de la riera de les Tarumbes, on ara hi ha fet una depuradora. Amb la finca envoltada de boscos. Amb nius per ratpenats i orenetes que (suposadament) es mengen els insectes. 

Image
Activitat de verema amb una premsa manual a la vinya


Curiosament surten tots els mosquits, mosques i borinots quan comencem a esprémer un Macabeu menut en una deliciosa activitat de verema. Amb una premsa manual (50€ a Amazon) tastem el most del raïm acabat de collir i notem la seva dolçor única. Acabem la visita tastant els caves del celler, des del Guillem Carol Gran Reserva Brut Nature fins al guardonat Gran Reserva Familiar Millenium 2008. Són caves fàcils de beure i gastronòmics. Una visita per comprovar que el Penedès de tota la vida continua estant allà, encara que els joves hagin agafat el timó del negoci.

Image
Tast de caves al pati del mas, on s'hi fan diverses activitats: des de concerts fins a tastos a l'aire lliure