Com és la primavera al Priorat? Descobreix-ho en un vídeo!

24 Abril 2019
Com és la primavera al Priorat? Descobreix-ho en un vídeo!

LES ESTACIONS A LA DOQ PRIORAT 

Com és la primavera al Priorat?

L'equip d'ENOTURISTA us mostrarà les quatre estacions al Priorat. En aquesta sèrie de vídeos us ensenyem el pas del temps a la DOQ Priorat, les condicions climàtiques que permeten elaborar alguns dels vins més singulars, l'orografia dels costers i bancals, la duresa del cultiu de vinya sobre llicorell, l'empenta dels més de 500 viticultors que s'han conxorxat per mantenir intacte una terra dura, que van començar a plantar els monjos cartoixans, quan van arribar a Scala Dei.    La primavera al Priorat és tímida. Al borró li costa crèixer. Perquè la terra és seca, la pedra és dura i la pluja escassa. Ja plourà, ja. Però poc. A la primavera, el Priorat són redoltes i feixines. Costers i bancals. Ginesteres i rebles. Al final de l’estiu hi haurà un raïm menut, escàs i sofert.

Image
Els costers es desperten de l'hivern amb els sarments podats, esperant que creixin els primers borrons i esclati la primavera


El Priorat guarda la memòria dels cartoixans, que van plantar garnatxa i carinyena. Mig miler de viticultors es conjuren perquè el Priorat continuï sent el Priorat. Tots diferents, com els seus vins. N’hi ha per dilluns i per diumenge. Són com els seus terrers. Tots singulars. Perquè tots els vins concentren la història d’aquesta terra.