#ENOIDEA 3: Sabeu com es fa un rosat?!

07 Novembre 2018
#ENOIDEA 3: Sabeu com es fa un rosat?!
#ENOIDEA 3

Sabeu com es fa el vi rosat? Si sou dels que penseu que es fa barrejant vi blanc i negre és de vital importància que mireu aquest vídeo. A més... farem molts experiments. 



 
Tinc una ampolla de blanc i una ampolla de negre. Si els aboquem a un decantador... Un rosat MAI es fa així… Això està prohibidíssim a la Unió Europea.
De fet, per entendre com es fa un rosat ens cal agafar dos grans de raïm. Un de blanc i un de negre  Per dins els dos són blancs. Per tant, la diferència està en la pell.
Llavors, com es fa un rosat? Amb el suc blanquinós del raïm i les pells negres macerant una estona. Si el deixeu poques hores tindrà un to suau i si el deixeu més hores anirà envermellint-se. Així....a grans trets, hi ha rosats de pell de ceba, de color salmó o de rosa xiclet.
 Fer un rosat és com prendre el sol. Com més hores deixis la pell amb el raïm més puja el color.
I moltes hores? Llavors us sortirà un negre.
Recordeu: és català qui beu i treballa a Catalunya”

*Un article i un vídeo fets amb la col·laboració de la DO Catalunya