El per què de tot plegat

11 Setembre 2018
El per què de tot plegat

COMENÇA UNA NOVA AVENTURA

"Per què?"
 

És la pregunta que us fareu molts de vosaltres. Era necessari fer un altre lloc web d'enoturisme a Catalunya? Un espai privat, amb una oferta global de tot el país, amb fitxes de tots els cellers visitables, que de mica en mica vagi incorportant botigues de vins, restaurants, hotels, museus? Amb un llenguatge directe, planer, divertit, sense esnobismes? De veritat que calia que, a més, ho féssiu en vídeos curts, amb subtítols per poder veure fàcilment des del mòbil? Creïeu que també era necessari fer-ho des d'un punt de vista periodístic, independent i sincer? Per què!? Nosaltres creïem que sí. Aquesta és la nostra història.


Aquest lloc web que visites avui és una evolució de prop de 20 anys visitant cellers a tot el món, sobretot a Catalunya, però també a Espanya, França, Itàlia, Napa Valley i Sonoma, als Estats Units. Sempre hem combinat els viatges amb les visites als cellers, amb el consum de vins dels llocs on hem estat. La informació per planificar el viatge no era fàcil.
 

Al principi, els cellers no disposaven de gaire informació, perquè ni tan sols creien gaire en allò que ara és una moda: l'enoturisme.


D'altra banda, només teníem una font d'informació, els propis cellers, sense que ningú pogués donar informació independentcontrastada i amb experiència per saber si valia la pena o no fent molts quilòmetres per anar a veure un celler. Durant els dos últims anys ens hem dedicat a fer-ho d'una manera amateur. Ara obrim aquest nou portal per acostar-vos una oferta integral de tots els cellers del país que es poden visitar, dels seus vins i dels nostres articles, que us aniran ajudant a compartir la cultura del vi i del territori.

Image

La Judith gravant vinyes velles de Carinyena al celler El Masroig (Montsant) un dia d'hivern en plena poda (Imatge de Rafel Pino)

Un país, un web


Tenim el ferm compromís d'ajudar a fer país. El nostre és un lloc web integrador, on hi caben les 11 DO's catalanes, la DO Cava, que és supranacional, i tots els cellers que no estan associats a una Denominació d'Origen, però que ajuden a conformar el nostre país. Catalunya és una de les destinacions d'enoturisme més interessants del món, amb una gran varietat d'oferta a molt poca distància.
 

 

És català qui beu i treballa a Catalunya


Volem promoure el vi català, donar sentit a una història pròspera i llarga, que comença amb els primers colonitzadors que el van portar a Empúries i que no acaba en els nostres dies. Cal aprofundir en quin concepte de vi català volem transmetre al món. Però tenim la porta oberta a tots els vins del món. Ajuda'ns a difondre una cultura de vins global.

Image

Les DO, els cellers, les Diputacions, els Ajuntaments, la Generalitat, l'INCAVI, els portals d'enoturisme público-privats,... Tots sumen i fan una magnífica feina. Ara volem ajudar

 

Barcelona, la gran capital d'un país de vins


Compartim la proposta formulada per experts com Lluís Tolosa que, en la seva Guia d'Enoturisme de Catalunya identifica que Barcelona ha de ser la gran capital d'un país de vins. Actualment, Barcelona és una ciutat plena de bars de vins, de restaurants, d'hotels, de botigues de vins i fins i tot hi ha un celler a Collserola. Apostem perquè Barcelona sigui l'entrada dels turistes d'arreu del món per a descobrir l'oferta del territori.

 

Tot el territori tindrà un pes equil·librat

El nostre portal dóna el mateix pes a tots els territoris, els històrics i els nous, els grans i els petits, els que atrauen cada any milers de turistes i els que busquen la fòrmula per enganxar-los. Per això oferim una cartografia senzilla als lectors, mapes entenedors dividits per ciutats, demarcacions, comarques, perquè puguin arribar al lloc on volen anar sense divisions vinícoles o polítiques.

 


Paraules planeres i vídeos, el llenguatge del s.XXI


Per arribar a tu ens expressarem amb claredat, amb una llengua senzilla i directa. Fent servir valoracions serioses, professionals i honestes, sense rotllos, sense totxos. En molts casos intentarem il·lustrar-ho amb vídeos, també, la majoria amb subtítols, perquè els puguis veure des del mòbil.
 

Image
Així són alguns dels vídeos on expliquem els vins, de manera planera, directa i pensant en el consumidor final, que ets tu.

 

Un club obert a tothom


En la nostra abraçada hi cap tothom. En els pròxims dies anirem publicant tots els destins i cellers visitables de les DO's catalanes. Cada setmana el dedicarem a una destinació, amb entrevistes i una fitxa perquè conegueu més coses de cada territori. 

 

I tot això qui ho paga?

Totes les fitxes que llegiu al nostre portal són gratuïtes.
 

Ningú no ha pagat per aparèixer en elles. Per això la nostra opinió és independent i honrada.


Tenim tarifes perquè un celler pugui aparèixer destacat o perquè surti en un espai més visible durant uns dies. Els nostres comentaris personals s'han fet a partir de visites als cellers o d'entrevistes pròpies. És informació genuïna i personal. També existeixen tarifes independents pels cellers que ens demanen incorporar una fitxa més extensavídeos, però en tot cas no són tarifes aplicables al missatge.