Els vins de les finques més selectes de Família Torres s'adapten a l'escalfament global. Apliquen tècniques agrícoles i incrementen el rec per mantenir la frescor dels Vins d'Antologia de 2023. Impressions del tast d'ENOTURISTA.
Les primaveres cada vegada més seques i els hiverns amb menys pluja han vingut per quedar-se. L'efecte de l'increment de la temperatura, també. Per això el 2023 Família Torres ha centrat la presentació dels seus Vins d'Antologia en els canvis que han aplicat a l'agricultura per mantenir la frescor a les seves finques més emblemàtiques.
Família Torres ha explicat que a partir d'ara segmentaran les parcel·les per aprofitar el caient natural de l'aigua i retenir la frescor de cada parcel·la (amb una tècnica que es diu keyline), amb l'aprofitament de l'aigua de les pluges a les teulades del celler de Pacs del Penedès, o amb rec gota a gota experimental al centre de les vinyes per no remullar en excés les arrels. En paral·lel, redueixen les criances amb fusta dels seus vins més excepcionals per mantenir la frescor i la fruita. Els detalls els ha donat el director general de Família Torres, Miquel Torres Maczassek, acompanyat de l'enòleg Josep Sabarich.
TÈCNIQUES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
1.- Tècnica keyline
2.- Aprofitament de les aigues pluvials
3.- Rec gota a gota selectiu
4.- Introducció de varietats ancestrals
5.- Viticultura regenerativa
6.- Introducció d'animals a les vinyes
7.- Reducció de la criança en fusta
Milmanda 2020
DO Conca de Barberà
100% Chardonnay
55,00 €
Nota de tast del Milmanda 2020

Mas La Plana 2019
DO Penedès
100% Cabernet Sauvignon
82,00€
Nota de tast del Mas La Plana 2018
Reserva Real 2019
DO Penedès
Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc
220,00€
Nota de tast del Reserva Real 2019
Grans Muralles 2018
DO Conca de Barberà
Garnatxa, Carinyena, Querol, Monestrell i Garró
145,00€
Nota de tast de Grans Muralles 2018
Mas de la Rosa 2020
DOQ Priorat
Carinyena i Garnatxa
370,00€
Nota de tast de Mas de la Rosa 2020
VINS D'ANTOLOGIA
Són cinc vins provinents de finques molt especials de Família Torres al Penedès, la Conca de Barberà i Priorat. Les parcel·les són molt exclusives. La majoria estan en llocs molt excepcionals, amb ceps plantats entre els anys 70 i 80. Les produccions són molt baixes. En els darrers anys els enòlegs han reduït la quantitat de fusta en la criança dels vins.