La ruta de vins del turisme 'flower power'

02 Maig 2019
La ruta de vins del turisme 'flower power'

ENOTURISTES CURIOSOS

El turisme 'flower power'

Si ets un enoturista curiós i tens ganes de descobrir les comarques de Barcelona amb una copa de vi a la mà et fem una nova proposta. Sabies que a molts llocs del món cada vegada hi ha més turistes que volen veure la floració? Al Penedès, i també al Baix Llobregat, hi ha cada vegada més iniciatives que aprofiten aquest turisme sostenible per sortir de casa a la primavera i tastar els vins més florals. Si ets curiós, acompanya’ns en aquesta ruta 'flower power'.Et proposem una ruta pel Penedès i el Baix Llobregat: paisatges de primavera, cellers, vi de cirera i un restaurant per tastar plats autèntics.

Una ruta amb bicicleta per Subirats

Sortim de casa amb ganes de que ens toqui l’aire, de trencar la blancor de la pell. Trobem molts colors. Baixem del tren a Lavern-Subirats, al Penedès. A l’estació, hi ha un punt d’informació turística on lloguem unes bicicletes elèctriques.

Image
És interessant gaudir d'una passejada amb bicicleta elèctrica perquè fas un esforç mínim per un gaudi màxim

Tots amb casc, eh!


Vinyes i presseguers

El nostre guia, l’Albert, de l'empresa Bike Emotions, ens porta per camins plens de boscos, vinyes i camps de presseguers. En un d’ells, ens trobem el Josep Ràfols, que cultiva el famós préssec d’Ordal. "Aquí abans no passava ningú", ens explica en Josep. "Aquest camí que ara veieu, treballaves sol, I ara sembla una processó. Jo estic content perquè s’ha tornat a valorar. Ara veiem molta gent, fan fotografies, pregunten,..." El camí ens mena a un celler.


Eudald Massana Noya, un celler amb banda sonora d'ocells


Arribem a un celler on la banda sonora és el cant dels ocells. I no parlem de l'obra de Pau Casals. Eudald Massana Noya biodinàmic, és a dir, que no fan servir cap tipus d’adob químic. Fem un tast de vins i caves amb productes ecològics. Com que encara no és temporada de préssec, ens traiem el desig amb un foie que fan expressament pel maridatge que està fet amb préssec d’Ordal. 

Image
Al celler gaudim de les flors, la banda sonora dels ocells i un tast de vins amb productes ecològics excepcional.Aprofitem unes tumbones que hi ha a peu de vinya per fer el nostre bany de sol de primavera. Però el sol es comença a amagar... i arriba la pluja. Són les coses de la primavera.


Albet i Noya, un refugi de vins florals

En aquest celler són pioners en agricultura ecològica i deuen mirar el temps. Sort que ho tenien tot previst. A la sala de botes ens han parat una taula amb melmelades artesanes de proximitat una de les sommeliers del celler, Núria Martí. "Busquem vins afruitats i dolços, que ajudin a maridar el préssec" explica la Núria amb una mostra de melmelades de préssec de Les Filos. "El que juga bé amb el prèssec són vins blancs, més afruitats, escumosos, busquem aquesta cosa més estiuenca".

Image

L'olor de la terra humida després de la pluja, que farà brotar els ceps al celler Albet i NoyaÉs un maridatge exquisit i original... Amb aquesta dolçor a la boca, saltem al Baix Llobregat. Hi ha un celler únic al món que fa vins amb cirera.


Sirot, el celler que no fa vins amb raïm

"Tothom s’espera tastar un refresc", confessa en Josep Badell, emprenedor i pioner a elaborar vins de cirera. "Però en realitat quan tasten els nostres vins veuen que són complexos, com ho podria ser un vi de raïm". Els cirerers estan esclatant en flors blanques, que voleien amb el vent,

Image

El tast al celler Sirot és un espectacle pels sentits: vins de cirera sota els arbres florits


Ens passaríem hores mirant el paisatge i els cirerers en flor. Ho maridem amb formatges i embotits, com els que solen oferir als visitants. 


Una visita al Parc Agrari del Baix Llobregat

De plantes, en saben molt aquí. És el pulmó verd que abasteix d’aliments frescos les ciutats. El Parc Agrari és un espai per a pagesos, amb unes limitacions de visita. Per això ho fem al costat d'una tècnica del Parc Agrari, que ens permet descobrir la floració a les pomeres, els perers,...

Image
Ens calia una mica de sol per carregar bateries entre els magnífics camps florits del Baix Llobregat


Tastem maduixes i visitem camps espectaculars de carxofes.


El producte local als restaurants de la comarca

Ara és època de carxofes i volem tastar-les en un restaurant que mima el producte local. Un dels plats estrella és el pollastre. Però no el mencioneu així: digueu pota blava. No només per Nadal, es pot menjar tot l’any. Anem al restaurant La lluna en un cove, de la xef Rosa Farrés, que ens cuina dues delícies de quilòmetre zero: xips de carxofa collides d’aquest matí i un milfulls de pota blava i carxofa. "El pota blava és el rei de la casa, veuràs que no té res a veure amb un pollastre", ens explica la Rosa.

Image

El deliciós milfulls de Pota Blava que prepara la xef Rosa Farrés a La lluna en un cove. Espectacularíssim!


I tant que no té res a veure! Però s’havia de tastar tot. Fins i tot ens intercanviem els plats. Mmm.


Un final amb posta de sol a la platja de Castelldefels

Acabem el dia en una platja del Baix Llobregat.

Image
Les platja de Castelldefels ha guanyat prestigi i està plena de bons restaurantsPerquè recorda enoturista curiós: tot flower power necesita aigua! I vi!