Raimat, la subzona més petita de la Ruta del Vi de Lleida

01 Gener 2024
Raimat, la subzona més petita de la Ruta del Vi de Lleida

La Ruta del Vi de Lleida et convida a viatjar a Raimat, la subzona més menuda (i és immensa!), on gaudir de l’enoturisme a Lleida. Totes les parades del viatge són recomanacions d'ENOTURISTA.

CELLER DE LA SUBZONA DE RAIMAT

Image

Raimat Natura és la proposta més natural del cellers més gran de Lleida en extensió i producció: RaimatRaimat Natura és un espai natural de 700 hectàrees on gaudir d'activitats en un paisatge únic, a només 15 quilòmetres de Lleida. L'espai té accés gratuït (es recomana fer-hi una reserva prèvia perquè l'aforament és limitat). Les activitats es poden fer amb material propi o llogat. S'hi pot fer marxa nòrdicaorientació, rutes de senderisme guiades (a peu o en bicicleta) en un ecosistema sostenible i ecològic que és un veritable mar de vinyes. També podeu llogar bicicletes elèctriques (per una hora, mig dia o un dia), preguntar per vols en globus o reservar una activitat enogastronòmica. A dalt d'un dels turons hi ha un espai de bar amb restaurant, on podeu gaduir del paisatge amb una copa a la mà, i algun dels aperitius que s'hi serveixen, que us ajudaran a agafar forces després de l'activitat. És un espai construït amb fusta, buscant materials sostenibles i nobles, amb vistes a un mar de vinyes. La riquesa de la finca és tan enorme que podeu gaudir de estanys, passarel·les per creuar zones humides, vinyes i camins asfaltats fins a arribar al celler Raimat.

Image

L'antic celler és una joia del modernisme, construïda per un deixeble d'Antoni GaudíJoan Rubió i Bellver. És un edifici noble, construït amb maons de fang, una autèntica Catedral del Vi. A l'entrada hi ha un vitrall que simbolitza el raïm i la mà, que donen nom al celler. Per dins els sostres alts i els espais de criança us transportaran a un altre època.

la SUBZONA DE RAIMAT

A Lleida fins i tot les subzones més menudes són immenses. La subzona de Raimat ocupa la unitat de població del terme municipal de Raimat, i algunes parcel·les del terme municipal d'Almacelles. Tot i així és immensa! La subzona ocupa les terres del celler Raimat, el celler amb una major extensió de vinyes juntes d'Europa. És un veritable mar de vinyes, que es pot visitar, i conèixer la seva història.  

LA RUTA DEL VI DE LLEIDA

La Ruta del Vi de Lleida agrupa cellers, restaurants, allotjaments, serveis i espais d’interès per fer enoturisme a Lleida, amb l’aval d’ENOTURISTA. L'associació de la Ruta del Vi de Lleida aposta per un turisme enològic sostenible. Les propostes de viatge realcen la gastronomia de Lleida, especialment els vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre, o l'oli d'oliva extra verge. Els seus paisatges són rics i diversos, com els seus vins. Hi ha vinyes plantades a 200 metres sobre el nivell del mar fins a ceps que creixen a més de 1.100 metres, molt a la vora dels pics nevats dels Pirineus. Són vins de caràcter marcat per les set subzones de cultiu, que són a l'hora destinacions turístiques especials i diferents.

Un article escrit amb el suport de la Ruta del Vi de Lleida, publicat originalment el 14 de juliol de 2023.

ARTICLES RELACIONATS

Enoturisme a Lleida amb ENOTURISTA.

Millors experiències d'enoturisme a Lleida.

La Ruta del Vi de Lleida: turisme sostenible.