Ruta 'Bages, camí del cel': una experiència mística

25 Juliol 2019
Ruta 'Bages, camí del cel': una experiència mística

Hi ha una ruta que uneix Montserrat i Manresa, que té prop de 500 anys: el Camí Ignasià. Cada any atrau milers de turistes. Recorre-la amb una copa a la mà i ENOTURISTA.

Montserrat: la muntanya màgica

Image

La ruta arrenca a Montserrat. El recorregut que es pot fer a peu, en cotxe privat o transport públic. A l'Abadia, noteu la pau, les formes ondulades de les muntanyes, la grandesa del paisatge. Us proposem fer el darrer tram del Camí Ignasià, seguint les passes d’aquest sant que es va refugiar en la natura.  Excursionisme amb espiritualitat i meditació... és una espècie de camí de Sant Jaume català per gaudir del turisme interior. Fins a la pròxima parada teniu entre 4 i 6 hores.


Oller del Mas: un castell mil·lenari

Image
L’Oller del Mas és un castell que es conserva com fa 1.000 anys. La mateixa família l’ha mantingut intacte. La última generació l’han transformat en un celler obert a tothom, amb restaurant i cabanes en plena natura. Visitem el celler, les vinyes, i pugem fins a l'antiga torre, on tastem un vi de Picapoll negre, una varietat autòctona recuperada que estava pràcticament extingida.  Per recuperar forces, ens proposen visitar la finca i aturar-nos en un racó de bosc.

Image

Manresa, el turisme a 15 minuts 


Seguim fins a Manresa, una ciutat ideal pel turisme. El Pont Vell, La Cova i La Seu, els tres grans atractius de la ciutat, estan separats per un quart d’hora caminant. Comencem per La Cova, situada en una balma natural, al costat del Cardener, on Sant Ignasi es va refugiar, al final del seu camí des de Loiola. La Cova és una petita cambra, on gent de tot el món hi viatja per fer exercicis espirituals. Sant Ignasi és el fundador dels jesuïtes. Els seus exercicis han donat la volta al món.

Image

La Seu de Manresa, la Notre Dame catalana


Molt a prop queda La Seu. Té un claustre singular, una planta espectacular, i el retaule del Sant esperit que és un dels més ben conservats del gòtic català. Notareu la pau entre les columnes de l'àmplia basílica manresana. Si realment voleu tocar el cel, heu de pujar les escales fns a la teulada. S'hi fan molt poques visites i l'escala és molt estreta. Des dels arcs estant, a redòs de les gàrgoles, sentiu com de prop estan les teulades de les cases. Manresa està mot unida a la Seu. La vista és espectacular.
Image

Us recomanem visitar el carrer del Balç. És un carrer medieval, que amb el pas dels anys es va anar cobrint de cases a la part superior i va quedar amagat com un túnel. L'accès, durant molt de temps, va estar tancat per evitar malifetes, i la gent només hi podia accedir des de dins de les cases, que es conserven en un estat més o menys bo. La visita us trasllada a un carrer medieval, gràcies al Centre d'Interpretació del Carrer del Balç. S'ha mantingut intacte des de l'època de Sant Ignasi. 


Les Feixes de Coaner: casa amb història


ImageSalo trobem aquesta impressionant masia, construïda el 1130. Els actuals propietaris de Les Feixes de Coaner l'han convertida en una casa rural amb encant. És una construcció típica dels anomenats 'nobles d'espardenya'. En el seu moment deuria haver sigut com una mansió rural, que tenia tota mena de serveis pels que vivien lluny del nucli habitat més pròxim. Fins i tot tenen una ermita, on hi fan missa un cop l'any.

 

'Bages, Camí del cel' en vídeo

 

 

Article i vídeo amb la col·laboració

 

Diputació de Barcelona - Barcelona és molt més

DO Pla de Bages

Bages Turisme

Celler Oller del Mas

Abadia de Montserrat

Manresa Turisme

Les Feixes de Coaner