Premis Vinari d'Enoturisme 2024: tots els guardonats

07 Juny 2024
Premis Vinari d'Enoturisme 2024: tots els guardonats

Els Premis Vinari d'Enoturisme 2024 han reconegut les millors propostes d'enoturisme dels cellers, restaurants, allotjaments i serveis turístics. La gala ha tingut lloc al Celler Perelada (Empordà). 

PREMIS VINARI D'ENOTURISME

Els Premis Vinari d'Enoturisme han donat a conèixer els guanyadors de la tercera edició del concurs en un acte celebrat a Perelada, divendres 7 de juny. És la tercera edició dels guardons, organitzats pel digital Vadevi. Els premis van nèixer "amb l'objectiu de visibilitzar i prestigiar la qualitat de projectes i activitats vinculades amb el turisme del vi que cada cop creix en oferta i guanya nous adeptes arreu de Catalunya", segons els organitzadors.

GRAN PREMI VINARI D'ENOTURISME

El gran premi Vinari d'Enoturisme ha estat pel celler MontRubí, amb restaurant MontRubí i l'hotel de cinc estrelles Casa Gran 1771. MontRubí es troba a l'Alt Penedès, a Font-Rubí. En els darrers anys ha anat completant la seva oferta enoturística. Els inicis foren al celler, especialment reconegut per la ferma aposta pels vins de sumoll, entre altres varietats locals; van continuar amb la reforma d'una antiga masia que hi ha al costat mateix del celler, on han posat en marxa un restaurant, i van tancar el cercle amb la inauguració d'uns allotjaments rurals de gamma superior.

Image

Celina González-Garaño, del celler MontRubí, rep el guardó de Gemma Romeu, de l'Ajuntament de Vilafranca

De fet, el premi que l'ha catapultat fins a dalt de tot del podi ha estat el de millor allotjament per la Casa Gran 1771 Boutique Winery Hotel (5*). A partir d'aquí, segons els organitzadors "d'entre la resta de grans premis, el jurat va arribar, per unanimitat, a considerar que aquest havia de ser el gran premi de la tercera edició dels Vinari d'Enoturisme".

MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT

Experiències al Priorat de Siurana Tours Agència de Viatges (Montsant Natura SL) de Cornudella del Montsant, al Priorat.

Es tracta d'una agència de viatges amb mirada local que fa valdre els productes de km0 i els productors acreditats, que promou els productes de territori des del territori amb propostes d'alt compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

ACTIVITAT INNOVADORA

La visita al celler Mas Llunes de Garriguella, a l’Alt Empordà.

Una experiència sensorial amb tast immersiu al celler Mas Llunes, en un entorn únic com és la sala de botes del celler, tot combinant llums, música i projeccions audiovisuals. Tot un joc de maridatge de sentits on també tenen paper important l’escenògraf i el compositor, a més a més dels mateixos vins.

ACTIVITAT ENOTURÍSTICA SOLIDÀRIA 

Vi Vi Vi Solidari del celler Empordàlia de Pau (Alt Empordà) en favor de Sant Joan de Déu

Per què el vi marida perfectament bé amb la solidaritat, i de fet, cada cop és més habitual trobar cellers que decideixen organitzar activitats en benefici de causes socials. Aquesta activitat que combina vi i música (vi, violí i violoncel) va emocionar el públic del celler Empordàlia, alhora que recaptava diners en benefici de la ingent tasca que fa l’Hospital Sant Joan de Déu. Amb la col·laboració de La Gastronòmica, autors de l'espectacle.

EXPERIÈNCIA CULTURAL I SOCIAL

Abadal Wine Experience & Christmas Market (Bages)

Un projecte singular i original del celler Abadal que recupera els tradicionals mercats de Nadal utilitzant el vi com a reclam, però amb una important participació de productors locals artesans i gastronòmics que s’acompanyen de música i concerts al celler.

EXPERIÈNCIA ENOGASTRONÒMICA

Visita Gourmet Plus del Celler Cooperatiu Sant Miquel de Batea i Restaurant Miravall (Terra Alta).

Un projecte que és reflex d’una aliança de valor. Una col·laboració entre un celler, la Cooperativa de Batea, i un restaurant del mateix municipi, el Miravall, que permet excel·lir en una proposta de producte de proximitat.

MILLOR VISITA ENOTURÍSTICA

Visita Història i Vi del celler Finca Viladellops (Penedès).

Un projecte d’arrels profundes que explica part de la història de Catalunya a través de les diverses generacions. Precisament, s’ha volgut reconèixer la història mil·lenària d’un territori a través d’una activitat on el vi fa de guia pel paisatge i pel llegat d’una família, la família Desvalls, a través de productes singulars i molt identitaris de la zona del Garraf.

FESTA A PERELADA

La festa, presentada pel periodista i director general del Grup Món Vicent Sanchis, ha tingut lloc al celler empordanès de Perelada, que ha exercit d'amfitrió com a guanyador absolut de la darrera edició d'aquest certamen per l'Experiència Garbet. Acompanyant els compassos de l'acte, la veu de Naiara López, que ha versionat diverses cançons, entre les quals, La Gent que estimo d'Oques Grasses o el gran clàssic d'Edith Piaf La Vie en Rose, recuperant la versió que en va fer, en aquest cas, el cantautor Zaz.

EL JURAT DELS VINARI D'ENOTURISME

Aquesta tercera edició ha comptat amb un jurat, que ha avaluat un per un tots i cadascun dels projectes presentats a certamen. Es tracta de:

  • Ester Garcia, Administradora General de l’Institut Municipal de Formació dE Vilafranca i anterior directora de l’Escola d’Enoturisme;
  • Gerard Domingo, director de l’Escola d’Enoturisme
  • Lluís Tolosa, sociòleg, editor de Tolosa Wines i escriptor especialitzat en enoturisme, recentment premiat com a millor prescriptor del vi per la seva contribució al sector enoturístic
  • Daniel Brasé, gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme
  • Begoña Fernández, Coordinadora de les Àrees de Turisme i Internacional de l’Escola Enoturisme de Catalunya
  • Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i Investigació de l’Agència Catalana de Turisme
  • Zaida Semprún, responsable d’Enoturisme de Família Fernandez Rivera.
  • Ramon Roset, director dels Premis Vinari.

PREMIS VINARI 

Els Premis Vinari d’Enoturisme estan organitzats per Vadevi i compten amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Nissan, Ara Lleida Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i la col·laboració del celler Perelada. 

ARTICLES RELACIONATS

Premis Vinari d'Enoturisme 2023.