L'experiència Garbet, del celler Perelada, Premi Vinari a la millor activitat d'Enoturisme de Catalunya, a la segona edició dels Premis Vinari d'Enoturisme. Consulta la llista amb els guardonats.
La segona edició dels Premis Vinari d'Enoturisme s'han lliurat a Sant Sadurní d'Anoia, al Penedès, divendres, 31 de març de 2023. El concurs ha premiat les millors activitats d'enoturisme en àmbits com el tast de vins, medi ambient i la sostenibilitat, les activitats més innovadores, l'experiència solidària, la millor activitat en l'àmbit social, cultural i esportiu, la millor experiència enogastronòmica, i el millor allotjament d'enoturisme, entre d'altres.
Consulta la llista completa del palmarès.
GRAN PREMI A LA MILLOR ACTIVITAT D’ENOTURISME CATALÀ
Experiència Garbet del celler Perelada
MILLOR ACTIVITAT ENOTURÍSTICA EN L'ÀMBIT EL MEDI AMBIENT I LA SOSTENIBILITAT
Vol de rapinyaires a la vinya i esmorzar de pagès amb tast de cava de Bodegues Sumarroca.
ACTIVITAT ENOTURÍSTICA MÉS INNOVADORA
Visita Immersiva amb ulleres de realitat virtual de Cava Bertha
MILLOR ACTIVITAT ENOTURÍSTICA SOLIDÀRIA
Maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda del celler Empordàlia.
MILLOR EXPERIÈNCIA ENOTURÍSTICA EN ELS ÀMBITS CULTURAL, SOCIAL I ESPORTIU
Ex aequo:
1) Microteatre entre vinyes del celler Alta Alella
2) Camins del Cava organitzada per AECAVA
PREMI VINARI A LA MILLOR EXPERIÈNCIA ENOGASTRONÒMICA
Ex aequo:
1) Restaurant La Morera, per la seva experiència Vins en Família
2) Centre d'Interpretació de la Malvasia (CIM) i la seva experiència Un Mar de Malvasia, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Sitges.
MILLOR ALLOTJAMENT ENOTURÍSTIC
Les Cabanes de l’Oller del celler Heretat Oller del Mas
MILLOR VISITA ENOTURÍSTICA I EXPERIÈNCIA DE TAST DE VINS
Experiència Garbet del celler Perelada
EXPERIÈNCIA GARBET DE PERELADA
El celler Perelada s'ha endut dos dels grans guardons de la segona edició dels Premis Vinari d'Enoturisme, celebrats el 31 de març de 2023 a Sant Sadurní d'Anoia. El celler de l'Empordà l'han reconegut amb el Gran Premi a la millor activitat d'Enoturisme a Catalunya per l'experiència Garbet, que també s'ha endut el guardó a Millor visita enoturística amb experiència de tast de vins. L'acte l'ha organitzat el digital Vadevi, que fa més de 10 anys que lliura els Premis Vinari.
Maria Baró, responsable d'Enoturisme de Perelada amb Aureli Ruiz, primer tinent d'alcalde de Vilafranca / Foto de Jordi Play/Vadevi
GRAN INTERÈS DEL SECTOR
Des de fa dos anys, en un certamen separat amb un jurat indepenent, també dóna els Premis Vinari d'Enoturisme, que el 2023 s'han celebrat al celler Llopart. La segona edició dels Premis ha estat rebuda amb gran interès pel sector del turisme i dels vins, que la veuen com "una eina més per donar valor i reforçar el compromís del territori amb el turisme del vi", segons els organitzadors. Els Premis Vinari d’Enoturisme es van estrenar el 2022 per "donar el valor i reconèixer un sector cada cop més estratègic i en alça arreu del territori català", segons Vadevi.
SEGONA EDICIÓ DELS VINARI
En la segona edició, el 2023, sumen han incrementat substancialment el nombre de candidatures presentades. L’objectiu continua sent el de "promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica", segons els Premis Vinari. L'acte l'ha presentat la directora de Vadevi, Eva Vicens. Els organitzadors han destacat que el concurs "pretén incentivar els cellers, empreses, i entitats en la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes del sector del turisme del vi al país".
UN JURAT MULTIDISCIPLINAR
Els Premis Vinari d'Enoturisme s'han concedit per la decisió d'un planter de professionals especialitzats en enoturisme, com Damià Serrano, Director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme; Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Lluís Tolosa, sociòleg expert en enoturisme; Daniel Brasé, advocat i secretari general de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR); Begoña Fernández, fundadora de l’agència de viatges Go and Be Creative Holidays, consultora turística i professora; Zaida Semprún, consultora i professora sobre turisme enogastronòmic; i Ramon Roset, director dels Premis Vinari.
PREMIS OBERTS AL SECTOR
Els Premis Vinari d'Enoturisme van dirigits a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats han d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs. Cada projecte que ha destacat en una categoria, rep un guardó i un diploma acreditatiu. Els Premis Vinari d’Enoturisme són possibles gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya; Nissan, Turisme de Barcelona i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El 2023 han comptat amb la col·laboració de Llopart i Xerigots.