Millors bars de vins (o wine bars) a cellers de Catalunya

26 Juny 2024
Millors bars de vins (o wine bars) a cellers de Catalunya

Ganes de gaudir d'una copa de vi en un wine bar en plena natura? A ENOTURISTA t'hem preparat una selecció dels bars a cellers que no et pots perdre, amb preus i aperitius. Només llocs on hem estat.

MILLORS BARS DE VINS A CELLERS

Els bars de vins no només es limiten a les ciutats i els pobles. Cada vegada se'n troben més a cellers visitables. En pocs anys s'han convertit en una alternativa a la visita al celler amb tast de vins. Els enoturistes també poden descobrir el celler asseguts al wine bar, tastant els vins a copes o ampolles. La major part dels bars-à-vins dels cellers tenen aperitius freds i calents, per convertir el tast en una experiència amb maridatge

ENOTURISME A WINE BARS

Una altra de les tendències que més ens agraden a ENOTURISTA és comprovar que molts cellers tenen una oferta d'enoturisme al mateix bar-à-vins. D'una manera fàcil i ràpida pots fer una reserva per tastar alguns vins a copes, amb maridatges deliciosos, amb un sommelier que dirigeix el tast, mentre us explica detalls de la història del celler, i de l'elaboració dels vins, sense necessitat de fer la visita, o el passeig per a les vinyes.

ENOTEQUES AMB GASTRONOMIA

Als bars de vins que et recomanem en aquest article hem inclós l'apartat de "què menjar?" Els cellers ens han explicat quines són les tapes, platets, aperitius que més sortida tenen per acompanyar els vins amb menjar. La majoria de les vegades ens agrada més tastar vins amb plats. Per això hem fet un apartat especial pels amants dels paladars més fins.

TERRASSES AMB ENCANT

Bona part de les cocteleries que estan de moda tenen una terrassa a l'aire lliure. En el cas dels cellers és encara més habitual. Algunes de les vistes donen directament a les vinyes. Els seus wine bars solen ser panoràmics a la natura. Els cellers tenen vins, escumosos, i també cerveses, vermuts i altres begudes. Descobreix també els millors cellers on beure cervesa artesana, alguns dels quals elaborada amb raïm.

BARS A VINS AMB TARDEIGS

Tot i que la majoria de wine bars a cellers obren tot l'any als migdies, n'hi ha uns quants que amplien horaris de tarda-vespre de cara a l'estiu. És una manera d'esquivar la calor més intensa a les hores centrals del dia. En aquest article també trobaràs cellers que aprofiten la posta de sol, o els vespres d'estiu per servir copes amb un ambient més relaxat i distès.

sales de tast ON HEM ANAT

Recorda que totes les recomanacions que fem a ENOTURISTA són perquè hi hem estat, les hem provat i ens han agradat. Els bars de vins que et recomanem són els que ens han robat el cor pensant en l'estiu. Hi ha més llocs on anar que anirem compartint en altres articles. Si tens ganes de visitar-los et deixem enllaços perquè facis la reserva (sense comissions, i directament amb el celler).

PREGUNTES FREQÜENTS

De cada celler hi trobaràs una petita explicació, i detalls que et poden anar bé com

  • Com arribar?
  • Què beure?
  • Què menjar?
  • Més informació
  • Com reservar?

Molts dels cellers es troben a la vora de Barcelona i rodalies. Planteja-ho com una escapada en plena natura, deixant enrera les ciutats. 

Image

1) CELLER KRIPTA

Celler Kripta és el nom del celler conegut anteriorment per Agustí Torelló Mata. La família ha tancat el cercle amb un canvi de nom corporatiu 45 anys després d’elaborar la primera ampolla del seu cava més icònic: el Kripta Gran Reserva. La visita al Celler Kripta us obre les portes a conèixer la història de la família, tastar els seus caves i vins, i gaudir d’un bar de vins a l’aire lliure, on viure experiències d’enoturisme a Sant Sadurní d’Anoia.

ON? La Serra s/n, Sant Sadurní d’Anoia, Alt Penedès, Barcelona.

HORARIS

  • Dissabtes,  de 12 a 14.30 h. i de 19 a 22 h.
  • Diumenges, de 12 a 14.30 h.

QUÈ BEURE?

Vins frescos . En vins tranquils, el XIC blanc xarel.lo, o rosat trepat, frescos i ágils. En caves UBAC Gran Reserva Brut, o el Rosat Trepat Reserva, que mantenen aromes de fruites, son de pas agradable i mineral.

QUÈ MENJAR? 

Pels aperitius, les conserves clàssiques del vermut : cloïsses, musclos, escopinyes... I si és a la tarda, formatges curats i embotits premium.

RESERVA PRÈVIA

Recomanable

MÉS INFORMACIÓ

Celler Kripta.

DO Penedès i DO Cava. 

Enoturisme al Penedès.

 

2) LA VINYETA

Un dels cellers més destacats per fet turisme a l'Empordà. El celler la Vinyeta té un wine bar davant de la botiga, abocat a les vinyes. La tramuntana està garantida. Descobreix els vins de l'Empordà, amb les varietats autòctones com la Garnatxa o la Carinyena, i tasta vins únics, estranys, i d'edició limitada. També pots degustar productes del celler, com embotits de la família i formatges fets per ells. 

ON? Carretera de Mollet de Perelada a Masarac. Alt Empordà. Girona

HORARIS

  • De dilluns a divendres, de 9.30 a 18h.
  • Dissabtes, de 9.30 a 14.30  i de 16 a 19h. 
  • Diumenges i festius, de 9.30 a 14.30h.

QUÈ BEURE?

Per què no tastes el Mono Blanc? Un blanc fresc, perfumat i lleuger de Malvasia. Molt interessant per a un aperitiu entre vinyes.

QUÈ MENJAR?

Una taula de formatges elaborats al propi celler i embotits dels nostres pares carnissers.

RESERVA PRÈVIA

No cal.

MÉS INFORMACIÓ

Celler La Vinyeta.

DO Empordà. 

Enoturisme a l'Empordà.

Image

3) PARÉS BALTÀ

A Parés Baltà és dels llocs que sempre trobareu una porta oberta per tastar els seus vins i caves. El celler obre de dilluns a diumenge. La terrassa de la masia de can Baltà és adorable: una masia tradicional del Penedès on gaudir de l'oratge. El wine bar té unes taules fetes amb palets i còmodes coixins. És un estil que combina amb el celler: vins i caves biodinàmics, amb respecte cap a la natura i el medi ambient.    

ON? Masia Can Baltà. Pacs del Penedès. Alt Penedès. Barcelona.

HORARIS

  • De dilluns a diumenge, de 10:00 a 18:00 h.

QUÈ BEURE?

Un dels seus vins més estiuencs és el Còsmic: fresc i ideal pel bon temps. 

QUÈ MENJAR?

Plats gastronòmics per picar com: musclos, cloïsses, patates xips, olives, pernil (del bo!), formatge manxec, paté d'ànec mut del Penedès, o pa amb tomàquet.

RESERVA PRÈVIA

Aconsellable.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Parés Baltà.

DO Penedès i DO Cava. 

Enoturisme al Penedès.

Image

4) CAN RODA

Un dels wine bars més recomanables de la zona de la DO Alella és Can Roda. Aquest celler respira història contemporània. Can Roda té una masia modernista preciosa (que heu de visitar) on encara es conserven espais originals com l'antic celler, la botiga de vins, i un menjador molt senyorial. Al pati de la masia, o a l'era de l'edifici annex podeu tastar els vins i escumosos del celler, majoritàriament elaborats amb varietats autòctones d'Alella, com la Pansa Blanca.

ON? Carretera BV-5006, Santa Maria de Martorelles, Barcelona

HORARIS

  • Dissabtes i diumenges, de 12 a 14:00 h.

QUÈ BEURE?

El celler Can Roda ofereix fer vins a copes, o ampolles dels vins seleccionats. De cara a l'estiu us fan tres recomanacions: el vi blanc jove So Masia Can Roda Pansa Blanca, el blanc amb criança Masia Can Roda Pansa Blanca Sauló, o el vi d'aperitiu Masia Can Roda Clarea. Els tres estan elaborats amb Pansa Blanca.

QUÈ MENJAR?

Hi ha diversos platets amb productes locals que mariden amb els vins de la carta. Des de taules amb embotits de Salgot, formatges de Xerigots o anxoves de l'Escala. Tot acompanyat amb pa del forn Can Prat de Mollet del Vallès sucat amb tomàquet.

RESERVA PRÈVIA

No cal, però recomanable per a grups grans.

MÉS INFORMACIÓ

Celler de Can Roda.

DO Alella. 

Enoturisme a Alella.

 

5) MALVASERIA DE SITGES

El Centre d'Interpretació de la Malvasia (CIM) de Sitges és l'espai de visites del celler de l'Hospital de Sitges. La seva història mereix una copa de Malvasia, la varietat que ha donat la volta al món. Gaudiu del seu bar de vins, La Malvaseria, amb tastos dirigits, i vins a copes, o ampolles. És un racó molt especial, situat al Corral de la Vila. Molt a la vora ho teniu una de les vinyes urbanes més boniques de Catalunya, al costat de l'Hospital de Sitges, un edifici modernista que acull els majors de la vila del Garraf.

ON? Centre d'Interpretació de la Malvasia (CIM). Plaça de Joan Duran i Ferret. Sitges. Barcelona

HORARIS

  • Divendres: De les 17 a les 21 h.
  • Dissabtes: De les  11 a les 14:30 h., i de 17 a 21 h.
  • Diumenge: De les 11 a les 14:30 h.

QUÈ BEURE?

Qualsevol dels vins del celler (que són de Malvasia). La pots gaudir seca, o dolça, jove o envellida, tranquil o amb bombolles, i amb criança submarina al port d'Aiguadolç, sens dubte la nostra perdició.

QUÈ MENJAR?

Piscolabis de proximitat com els formatges de Xerigots, els patès i embotits de Mallart i les conserves del Celler Díaz.

RESERVA PRÈVIA

Pel wine bar, no cal. Per a la resta d'activitats:

MÉS INFORMACIÓ

Centre d'Interpretació de la Malvasia.

DO Penedès. 

Enoturisme al Penedès.

Image

6) CELLER COOPERATIU D'ARTÉS

Artés és un dels municipis amb més tradició vinícola del país. El celler Cooperatu d'Artés manté viva la història, especialment del Picapoll, la varietat autòctona del Pla de Bages. El seu wine bar també està a a cavall entre la tradició, i la modernitat i és un lloc autèntic, que fa poble. Carta de vins molt àmplia, de caves deliciosos, i de tapes i plats de proximitat. Atanseu-vos a l'agrobotiga, per trobar producte fresc, de qualitat i directe dels pagesos.  

ON? Carrer Rocafort, 44. Artés. Bages. Barcelona.

HORARIS

  • De dilluns a dijous de 9 a14 i de 17 a 22 h.
  • Divendres, de 9 a 14 i de 17 a 23 h.
  • Dissabtes, de 9 a 15 i de 17 a 23 h. 
  • Diumenges, de 9 a 15:30 h.

QUÈ BEURE?

Els vermuts clàssics (blanc i negre) , una copa del cava Reserva Lluís Guitart o una copa del rosat Fumet, un DO Pla de Bages elaborat amb raïm de vinyes de més de 70 anys! Si ets més de copa amb glaçons, Ratafia del Sindicat amb gel. També pots demanar un pack Duo o Pack Premium (acompanyaments de xips, escopinyes, olives, fuet i formatge).

QUÈ MENJAR?

Una taula gran mixte amb embotits de Casserres, Avinyó i Solsona i Formatges del Bages, Moianès i Lluçanès, acompanyat de pa amb tomaquet amb l’Oli del Sindicat d’Artés. I de postres una tarrina de gelat artesà sense conservant ni colorants. 

RESERVA PRÈVIA

No cal.

  • Instagram: @cavesartium
  • Correu: artium@cavesartium.com
  • WhatsApp 696 15 17 22

MÉS INFORMACIÓ

Celler Cooperatiu d'Artés i Espai Artium.

DO Pla de Bages i DO Cava. 

Enoturisme al Bages.

Image

7) JEAN LEON

El celler Jean Leon té un d'aquells bars de vins que és de visita obligatòria. Si hi vas atret per la llegenda de Jean Leon, segur que acabaràs enamorat de les vistes, de 360 a les vinyes i els boscos del Penedès. Aquest és el major llegat de Jean Leon. Descobreix els Vins de Finca Qualificada, tasta les gammes més inspiradores del celler (i els vins experimentals!), i deixa't assessorar pels seus sommeliers, amb els maridatges de vins i platets gastronòmics deliciosos. 

ON? Château Leon, s/n, Torrelavit. Alt Penedès. Barcelona.

HORARIS

  • Dissabtes i diumenges, de 12 a 15 h.

QUÈ BEURE?

El vi experimental Forcada 2022 de Jean Leon, un blanc elaborat amb la varietat recuperada Forcada, amb molta frescor i una elevada acidesa. Si ets més de vins negres, no et perdis el Vi de finca Qualificada Vinya Le Havre 2013, una edició especial per celebrar pel 60è aniversari del celler: un vi rodó, amb una llarga criança en ampolla, ideal per acompanyar amb les tapes i descobrir el gran potencial d'envelliment del Cabernet Sauvignon. 

QUÈ MENJAR?

Plats d'encurtits i conserves, taules d'embotits i formatges de proximitat amb pa amb tomàquet, i alguns platets més elaborats com les patates amb salsa brava, ensaladilla russa o hummus de remolatxa. 

RESERVA PRÈVIA

Aconsellable.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Jean Leon.

DO Penedès. 

Enoturisme al Penedès.

 

8) VINYA ELS VILARS

Arbeca té un dels millors wine bars de Lleida. Al celler Vinya Els Vilars podeu gaudir dels vins de la DO Costers del Segre que elabora aquest petit celler familiar. Vinya Els Vilars té una sala de tastos, una botiga de vins i escumosos, i una terrassa amb vistes a les vinyes. Si teniu autocaravana, o camper podeu passar la nit a la seva zona de descans. Això sí, abans o després passeu per a la botiga a proveïr-vos de felicitat. 

ON? Avinguda de Puig-Gros. Arbeca. Les Garrigues. Lleida.

HORARIS

  • De dilluns a divendres, de 10 a 13:30 i de 16:30 a 19h.
  • Dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h.

QUÈ BEURE?

Qualsevol dels vins del celler, o cava, o vermut, o licors o suc de raïm. A nosaltres ens té el cor robat un rosat fresc i poderós, que es diu Nena

QUÈ MENJAR?

Al celler ofereixen acompanyar les degustacions amb crostons de pa i olives arbequines (que estan a Arbeca heu de tastar! 

RESERVA PRÈVIA

Pel wine bar, no cal. Per a la resta d'activitats:

  • Telèfon: 606 96 59 85.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Vinya Els Vilars.

DO Costers del Segre. 

Enoturisme a Lleida.

 

9) SEGURA VIUDAS

Image

El bar de vins del celler Segura Viudas és una oportunitat extraordinària per conèixer un celler elaborador de vins i caves amb experiències gastronòmiques. Segura Viudas és una heretat, envoltat de vinyes, boscos i natura, amb una masia fortificada amb 800 anys d'història. Una visita per gaudir de la natura, del respecte per les arrels des de fa més de 800 anys, amb un bar de vins interior i exterior, on tastar els seus vins i caves amb un encertadíssim maridatge.

ON? Carretera de St. Sadurni d'Anoia a Sant Pere de Riudebitlles, km 5,Torrelavit, Alt Penedès, Barcelona

HORARIS

  • De dimarts a dissabte, de 12 a 15:00 h.

QUÈ BEURE?

Vins i caves de Segura viudas. Pregunta per la nova gamma de vins Homenaje!

QUÈ MENJAR?

Productes de proximitat.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Segura Viudas.

DO Penedès. 

Enoturisme al Penedès.

Image

10) CELLER ABADAL

És un dels cellers amb més història de la DO Pla de Bages. El wine bar del celler Abadal està a l'edifici d'enoturisme pròxim a la Masia Roqueta. És un espai amb terrassa exterior, i una carpa, envoltada de boscos, i de vinyes. Hi ha vins a copes i ampolles, i també packs de degustació, que podeu acompanyar amb una carta de platets gastronòmics. Ideal per desconnectar de la rutina.

ON? Masia Roqueta. Santa Maria d'Horta d'Avinyó. Bages. Barcelona.

HORARIS

  • De dimarts a diumenge, de 10 a 15h.
  • Divendres i dissabtes, de 19 a 22h.

QUÈ BEURE?

Tots els vins a copes, o ampolles, del celler. Els sommeliers et podran assessorar. Tens dos packs de degustació: 'Tast Descoberta de vins Abadal' o el 'Tast de vins de games altes Abadal'. Com a novetat, cada mes ofereixen un vi especial, com per exemple una anyada antiga. 

QUÈ MENJAR?

Assortiment de formatges o d'embotits, pa amb tomàquet, xips de verdures, salmó marinat, anxoves, foie, llonganissa... de productors de proximitat!

RESERVA PRÈVIA

Recomanada

MÉS INFORMACIÓ

Celler Abadal.

DO Pla de Bages.

Enoturisme al Bages.

Image

11) JUVÉ & CAMPS

La vinoteca de Juvé & Camps és una de les millors oportunitats per tastar caves i vins amb història a Sant Sadurní d'Anoia. El seu wine bar està situat sobre les caves centenàries de la capital del Cava. El que més crida l'atenció a l'entrar són les voltes catalanes i les arcades del sostre, que li donen un aire de cava delicat i íntim. A la part central del bar de vins hi ha una panoràmica al soterrani, als pupitres de cava. La carta és ordenada i ben equil·librada, amb tots els productes del celler. Elegància i bon gust. 

ON? Carrer de Sant Venat, 1, 08770 Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona.

HORARIS

  • De dimarts a diumenge, de 10:30 a 14:30 h.

QUÈ BEURE?

El wine bar de Juvé & Camps t'ofereix tastar els seus caves i vins a copes, o ampolles. La carta té els escumosos diferenciats per "Reserva", "Gran Reseva", "Gran Reserva Parcelari" o "Prestige Collection". Els vins del celler Propietat d'Espiells (DO Penedès) i de Pagos d'Anguix (Ribera del Duero). També pots fer tastos 'flight' combinant diferents referències, com el "Tast Premium", que inclou una copa de "Reserva de la Família Rosé", "Blanc de Noirs", i "Gran Juvé". Tenen aigua i most.

QUÈ MENJAR?

El wine bar de Juvé & Camps ofereix tastos de formatge, fuet, bull de foie al cava, pernil ibèric, escopinyes, bossa de patates, o pa amb tomàquet, en racions individuals, o en taules per compartir. 

RESERVA PRÈVIA

Pel wine bar, no cal.

MÉS INFORMACIÓ

Caves Juvé & Camps.

DO Cava i DO Penedès. 

Enoturisme al Penedès.

Image

12) VILARNAU

Un bar de vins en un entorn natural impressionant, amb taules i cadires a la gespa, enmig de les vinyes i a l'abric d'un petit bosc, on degustar caves i vins, acompanyats d'aperitius de proximitat i qualitat. Caves Vilarnau està situat al paratge natural d'Espiells, als afores de Sant Sadurní d'Anoia.  És un lloc on sentir la biodiversitat del voltant: ceps de varietats tradicionals i internacionals, amb bosc, i la flora i la fauna autòctones. Al bar de vins podeu degustar vins i caves del celler, a copes que van dels 2 als 2,5 €, i una renovada carta d'aperitius molt recomanable. 

ON? Carretera d'Espiells km 1,4 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona

HORARIS 

  • Dissabte i diumenge de 10h a 15h

QUÈ BEURE? 

El wine bar de Vilarnau t'ofereix tastar els seus caves i vins a copes, o ampolles. Una copa del 'CAVA ICE' de Subirat Parent que és molt refrescant o el Cava Rosat de Garnatxa i Pinot Noir, per la seva fruita i frescor.

QUÈ MENJAR?

Hi ha diferents aperitius: des de escopinyes, musclos, formatge, pernil, olives... fins a productes de proximitat com el bull de cava al foie.

RESERVA PRÈVIA 
Recomanable

  • Telèfon: 93 891 23 61
  • Correu: enoturismo@vilarnau.es

Vilarnau

DO Penedès. 

Enoturisme al Penedès.

 

13) OLLER DEL MAS

Oller del Mas és un pulmó verd amb 400 hectàrees, de vinyes, boscos i senders. Una heretat amb castell mil·lenari a Manresa, amb vistes espectaculars a Montserrat. En aquest entorn natural, el seu wine bar s'ubica en una terrassa a l'aire lliure i alguns dies té música en directe. És un bon lloc per tastar vins ecològics de varietats autòctones del Bages com el Picapoll. 

ON? Carretera d’Igualada C-37Z km 91 - 08242 Manresa, Barcelona

HORARIS 

  • Cada dia de 9 a 00h

QUÈ BEURE? 

El wine bar de l'Oller del Mas t'ofereix tastar els seus vins a copes o ampolles. En els mesos de calor, és recomanable tastar el seu Bernat Blanc de Picapolls 2023, el Parcel·les Blan, l'Especial Picapoll, el Bernat Oller, l'Arnau Oller i el Càndia. També vins més innovadors com els "Superblooms" que són de mínima intervenció.


QUÈ MENJAR? 

L'oferta gastronòmica és variada i es mou entre platets freds i calents amb la garantia de la cuina de restaurant 964. És recomanable demanar ostres i la Gilda de boquerons del Cantàbric. I en el grup d'aperitius calents triomfen les patates braves amb salsa de chile chipotle, el mollete de pulled pork Ral amb jalapenyos i ceba encurtida, la croqueta de cecina de vaca, l'steak tàrtar de vaca gallega amb bearnesa de Cafè París i el tàrtar de tonyina vermella Balfegó amb causa limenya i encurtits.

RESERVA PRÈVIA 

No és necessari

MÉS INFORMACIÓ

Oller del Mas.

DO Pla de Bages.

Enoturisme al Bages.

 

14) VINS EL CEP

Desconnecta al paratge d'Espiells, un dels espais naturals més bonics del Penedès. El celler Vins El Cep obre un Espai Tast a l'aire lliure, al costat de la masia de Can Llopart de les Alzines. Un espai a l'aire lliure, amb vistes a les vinyes i els boscos. Tasta vins i caves a copes, o ampolles, i demana un aperitiu al seu bar-à-vins. Recomanat pels amants de la natura i els vins biodinàmics. 

ON? Can Llopart de les Alzines, Espiells, Sant Sadurní d'Anoia. Alt Penedès. Barcelona.

HORARIS

  • Dilluns a divendres de 11 a 14h
  • Dissabtes de 12 a 14h

QUÈ BEURE?

El vi blanc Clot del Roure 2022 és fresc, complex i intens. A més està elaborat 100% amb Xarel·lo Ecològic. Si ets més d'escumosos, pots tastar el Clos Gelida 4 Heretats 2019, un cava amb raïm de les quatre heratats familiars que conformen el celler.

QUÈ MENJAR?

Secallona artesana, una selecció de 5 formatges catalans elaborada per Xerigots a Vilafranca del Penedès i patates Piqué de Vilanova i la Geltrú.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Vins El Cep.

DO Penedès i DO Cava. 

Enoturisme al Penedès.

Image

15) ALTA ALELLA

La visita a Alta Alella us permetrà descobrir un marc incomparable de vinyes amb el mar mediterrani de fons i la ciutat de Barcelona a la llunyania. Fan visites guiades per passejar entre les vinyes, el celler, la cava i el Celler de les Aus. Organitzen esmorzars entre vinyes i tastos de vins premium per a grups petits. 

ON? Camí Baix de Tiana, s/n, Alella, Maresme, Barcelona

HORARIS

  • Dilluns a diumenge, de 12 a 14:30 h.

QUÈ BEURE?

El vi blanc amb bombolles AUS Pet-Nat blanc o rosé, també cerveses artesanes fetes amb vi Mataró Grape Ale i Lager, o una copa de Cava Mirgin Rosé.

QUÈ MENJAR?

Patates xips, olives, conserves de mar, pernil ibèric, o assortit de formatges.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Alta Alella.

DO Alella i DO Cava. 

Enoturisme a Alella.

 

16) FREIXENET

Freixenet és un dels cellers més emblemàtics de Catalunya i té un emplaçament ideal pels que vulguin fer turisme en transport públic al Penedès, davant de l'estació. El jardí de Freixenet és un dels bars de vins indispensables pels col·leccionistes de moments especials. Es pot degustar els seus vins i caves, amb platets gastronòmics, sota les escales d'un edifici emblemàtic, amb vehicles històrics exposats.

ON? Carrer de Joan Sala, 2, 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona (davant de
l’estació de Renfe)

HORARIS

  • Dilluns a diumenge de 10 a 15h

QUÈ BEURE?

Vins, caves i escumosos de Freixenet

QUÈ MENJAR?

Tapes km0


RESERVA PRÈVIA

Imprescindible 

  • Telèfon  938 917 096
  • Correu visita@freixenet.com

Freixenet

DO Penedès i DO Cava. 

Enoturisme al Penedès.

 

17) CASTELL DEL REMEI

Una gran gespa a tocar dels edificis històrics és el nou bar de vins de Castell del Remei, el celler més antic de Catalunya en l'elaboració i etiquetatge de vins amb criança. La finca es troba a Penelles, a la vora del Pla d'Urgell, a mitja hora de Lleida. A Castell del Remei elaboren vins des del 1780, any de la fundació de la colònia agrícola inspirada en els châteaux de Bordeus. El celler té restaurant, enoteca, bar de vins, santuari, estany, i un entorn natural deliciós. És la joia de la corona del grup Tomàs Cusiné, que també té els cellers Tomàs Cusiné, Cèrvoles i Cara Nord.

ON? Finca Castell del Remei, s/n. Penelles. Lleida.

HORARIS

  • Dissabtes, de 10 a 18:30 h.
  • Diumenge, de 10 a 14:30h.

QUÈ BEURE?

Qualsevol dels vins del celler, o cava, o vermut.

QUÈ MENJAR?

Aperitius de qualitat com olives, patates xips, o escopinyes.

RESERVA PRÈVIA

No és necessària.

MÉS INFORMACIÓ

Celler Castell del Remei.

DO Costers del Segre. 

Enoturisme a Lleida.

Image

18) CASTELO DE PEDREGOSA

Un dels punts forts del celler Castelo de Pedregosa és la seva gran terrassa amb vistes panoràmiques a les vinyes. És un espai de 550 metres quadrats que funciona com a wine bar i com a restaurant durant l'estiu gràcies a uns parasols i també a l'hivern gràcies a les estufes. S'hi pot anar a fer un aperitiu amb els seus vins a copes o a entaular-se i fer un deliciós i complet àpat.

ON? BP-2151, Km 10, 5, - 08770 Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès, Barcelona

HORARIS

  • Dilluns a diumenge de 10h a 20h i cuina fins a les 19h.
  • A l'agost, de dimarts a dissabte de 10h a 20h i cuina fins a les 19h.

QUÈ BEURE?

Un dels wine bars amb més varietat, en copes i ampolles. Es pot demanar cava, ancestrals, vi blanc, negre i rosat, a més de sangria, vermut, marc de cava, aigua i refrescs. 

QUÈ MENJAR?

La carta de tapes és extensa i inclou opcions fredes i calentes, inclús dolces. Els platets que més triomfen són les Braves La Carmeta, la croqueta de pollastre de pagès de Cal Nadal o la pota de pop amb cremós de patata. 

RESERVA PRÈVIA

No és necessària.

MÉS INFORMACIÓ

Castelo de Pedregosa

DO Penedès i DO Cava. 

Enoturisme al Penedès.

 

Image

19) SLATE BAR

És el bar de vins del celler Clos Figueras i està ubicat al centre de Gratallops, a pocs metres del celler i el seu B&B. És un local petit i acollidor amb una terrassa en plena plaça major. Ideal per tastar vins del celler Clos Figueras i d'altres cellers del Priorat i per tastar platets, mentre es gaudeix de la tranquil·litat dels petits pobles del Priorat.

ON? Carrer Major, 1. Gratallops. Priorat. Tarragona 

HORARIS

  • De dilluns a diumenge de 19h a 00h i cuina fins a les 22.30h.

QUÈ BEURE?

Tenen una gran oferta de vins del Priorat en copes i en ampolles. Per aquests mesos d'estiu, destaquen el Font de la Figuera Blanc 2023 de Clos Figueras, Escanya-Vella 2021 del celler Cal Batllet i l' Usatges 2022 de Costers del Siurana.

QUÈ MENJAR?

L'oferta de platets passa per elaboracions innovadores. Alguns exemples són Hamburguesa gourmet de Black Angus, Costelletes de Cabrit ecologic i el Bikini Slate amb pate de trufa.

 

RESERVA PRÈVIA

Recomanable

  • Telèfon: 607 14 59 28

MÉS INFORMACIÓ

Clos Figueras

DOQ Priorat

Enoturisme al Priorat

Image

20) CAN MARLÈS

El celler Can Marlès ofereix tastos de vins del seu celler de Can Ferrer de la Cogullada, a la Vall d'El Montmell, envoltat de vinyes, natura i un ramat d'alpaques. Les alpaques són animals originaris de l'Amèrica del Sud, que han estat criats al Baix Penedès pels propietaris de Can Marlès. Gaudeix dels vins a la finca d'on neixen: un entorn natural de més de 300 hectàrees envoltats de masies antigues -algunes restaurades i en lloguer perquè hi passis la nit com Cal Puig i La Marlesita- i d'altres en procés de recuperació.

ON? Finca Can Marlès (s/n), Can Ferrer de la Cogullada, El Montmell, Baix Penedès, Tarragona. Al GPS posar "Bodega Can Marlès)

HORARIS

  • De dilluns a diumenge, de les 11 a les 14:00h. i de 17:30 a 20:00 h.

QUÈ BEURE?

Vins 100% ecològics, a escollir entre blancs, rosats, negres i escumosos Clàssic Penedès.

QUÈ MENJAR?

Embotits, formatges, patès, o fruits secs: productes del Penedès i d'elaboradors locals.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible

MÉS INFORMACIÓ

Celler Can Marlès.

DO Penedès. 

Enoturisme al Penedès.

Image

21) ALTAVINS

Una àmplia terrassa a tocar del celler Altavins és el wine bar del celler, ideal per fer tardeos del cap de setmana. Hi ha bons vins, música en directe i tapes de proximitat com formatges catalans o la “clotxa”, un plat típic de les Terres de l’Ebre. L’ ànima del celler és el Joan, que fa visites autèntiques i divertides.

ON? Carretera de Villalba dels Arcs, S/N, Batea, Terra Alta, Tarragona.

HORARIS

  • Divendres i dissabtes, de 18:00 a 23:00h.

QUÈ BEURE? 

Els vins més frescos del celler, com Ilercavònia (100% Garnatxa blanca), Ilercavònia Rosé, o Almodí Roure. També fan còctels amb el sue vi rosat.

QUÈ MENJAR?

Taules d'embotits, o de formatges, Clotxa de sardina tradicional de la Terra Alta, o Tast de foie

RESERVA PRÈVIA

Recomanable

MÉS INFORMACIÓ

Celler Altavins

DO Terra Alta

Enoturisme a la Terra Alta

 

22) EUDALD MASSANA

us obre les portes a descobrir una masia pairal, a Subirats, al cor del Penedès. El vi i el cava prové de les 30 hectàrees de vinyes ecològiques i biodinàmiques que envolten la finca, rodejada de boscos, prop del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. El seu vi més emblemàtic és l'Avi Ton, un blanc de Xarel·lo, la varietat més arrelada al Penedès, reconegut com un dels pocs Vins de Finca Qualificada de Catalunya.

ON? Finca el Maset s/n - 08739 Sant Pau d’Ordal (Subirats) Barcelona

HORARIS

  • De dilluns a divendres de 8:30 a 14:00
  • Dissabtes i diumenges de 10:30 a 14:30
  • Tancat del 15 al 25 d’agost

QUÈ BEURE? 

Es poden demanar tots els vins i caves del celler, que són ecològics i biodinàmics. En els mesos d'estiu, el més demanat són els caves, vi blanc o rosat.

QUÈ MENJAR?

Ofereixen diferents ecoaperitius. El més demandat en els mesos de calor és l'aperitiu d'estiu amb prèssec d’ordal. Tambe porta formatge, butifarra blanca, olives, xips i torradetes.

RESERVA PRÈVIA

Recomanable

  • Correu: enoturisme@massananoya.com
  • Telèfons: 34938994124

MÉS INFORMACIÓ

Celler Eudald Massana

DO Penedès i DO Cava. 

Enoturisme al Penedès.