Descobreix els millors cellers visitables del Priorat amb tastos de vins, maridatges i experiències gastronòmiques en un entorn únic. La guia imprescindible dels cellers recomanats d'ENOTURISTA!
MILLORS CELLERS VISITABLES DEL PRIORAT
El Priorat és una destinació enoturística imprescindible, plena de cellers visitables. Sabies que el Priorat és una de les regions vinícoles més prestigioses de Catalunya? Hi pots trobar cellers que ofereixen experiències d’enoturisme excepcionals.
Descobreix l'enoturisme al Priorat, actualitzat el 2025.
RUTES DEL VI AL PRIORAT
La comarca està formada per dues grans denominacions d'origen vinícoles, ben diferents entre elles: la DOQ Priorat, i la DO Montsant. Els seus vins estan marcats per les característiques de la geologia de cada zona. La DOQ Priorat té les vinyes a la part central de la comarca, on els terrers estan marcats per la llicorella, un sól de pissarra que aporta mineralitat, però que obliga al cep penetrar les arrels a la pedra. El resultat són vins complexos, amb una extracció notable. En canvi la DO Montsant, situada als voltants de la comarca, té diferents terrers (argila, pissarra, calç o panal. En general són vins més frescos i directes, perquè les vinyes són més productives. La màgia es pot descobrir visitant tota la comarca.
ELS MILLORS CELLERS PER VISITAR
Celler Vall Llach (Porrera)
Vall Llach és el celler impulsat per Lluís Llach i Enric Costa a Porrera. És un celler familiar amb un projecte social abocat a transformar el poble de Porrera. El projecte neix a finals dels anys 90 de la mà del cantautor Lluís Llach, fill de Porrera per part de mare, i el notari Enric Costa, amb qui tenien una gran amistat. A més de la convivència del poeta Miquel Martí i Pol, que es va afincar al poble. Després d'una riuada que va malmetre el poble, el 1994, els dos amics van decidir impulsar una "revolució social" elaborant vins, i comprant raïm a pageses i pagesos a preus justos. Actualment el celler segueix aquest somni, de la mà d'Albert Costa, Isa Serra, i una quinzena de treballadors (la majoria del poble). Vall Llach és un dels cellers que elabora més ampolles del Priorat, un 80% de les quals s'exporten. La visita és diferent, perquè connecta la història del Priorat, la de Porrera i les vides dels dos fundadors.
Tast de vins a Porrera amb aperitiu especial
Celler Masroig (El Masroig)
El celler Masroig és un espai emblèmàtic, amb més de 100 anys d'història, on fer tasts de vins i maridatges en trulls soterranis. El Masroig és un petit poble del Priorat amb un paisatge ancestral de vinyes i oliveres. El celler cooperatiu del Masroig es va fundar el 1917. És un celler clàssic, funcional i modern. Avui en dia segueixen elaborant vins de la DO Montsant que s'exporten arreu del món. El celler Masroig també té molí d'oli, on elabora artesanalment oli d'oliva verge extra. A l'agrobotiga trobareu molts productes de qualitat i de proximitat: vins del celler, oli, fruits secs, ... La visita al celler Masroig us permet descobrir aquest microcosmos del Priorat, on la vida rural i la feina de pagès es converteix en un poderós reclam enoturístic.
Esmorzar 100% Priorat entre vinyes amb vins d'un celler centenari.
Mas Doix (Poboleda)
Mas Doix és un celler de Poboleda, que elabora vins a la DOQ Priorat, entre ells un dels tres únics vins Gran Vinya Classificada: 1902 Tossal d'en Bou. La preservació i el cultiu de vinyes molt velles ha portat aquest projecte, fundat el 1998 per Ramon i Valentí Llagostera, a excel·lir en l'elaboració de vins. Mas Doix gaudeix de reconeixement mundial, com es pot apreciar en les activitats d'enoturisme. Les visites inclouen un passeig per les vinyes amb sóls de pissarra, i un tast dels seus vins blancs i negres.
Tast de cinc vins i passeig per un celler modern del Priorat.
Mas d'en Gil (Bellmunt)
Mas d'en Gil és celler familiar de Bellmunt, amb tastos de Vi de Finca Qualificada i passeigs exclusius per les vinyes. Mas d'en Gil és un celler elaborador de vins fins clàssics, amb reconeixements internacionals. El celler ofereix experiències d'enoturisme amb natura: boscos de pi mediterrani, alzinars, oliveres centenàries, avellaners i vinyes ecològiques, que es treballen amb viticultura biodinàmica des del 2008. Mas d'en Gil és dels pocs cellers que té dos dels 14 exclusius Vins de Finca Qualificada de l'INCAVI.
Tast de vins Grand Cru i visita a les vinyes en vehicle tot terreny.
Burgos Porta (Poboleda)
Burgos Porta és un celler familiar i acollidor de la DOQ Priorat amb passeig per les vinyes i tast de vins ecològics. Al cor del Priorat, el celler Burgos Porta ofereix visites úniques i personalitzades que et faran sentir com a casa. El Salvador, propietari i viticultor apassionat, et guiarà per aquest petit celler familiar de Poboleda, on descobriràs la història viva del Priorat. Caminant entre vinyes en costers i sòls de llicorella, entens el seu amor per la natura. Tastes els seus vins, que van dels primers ecològics que es van elaborar al Priorat. Aconsegueixen que tots els visitants marxin molt contents amb l'experiència.
Tast de vins ecològics en un petit celler familiar del Priorat.
Més cellers visitables que ens han agradat.
EXPERIÈNCIES D'ENOTURISME I GASTRONOMIA
El Priorat disposa d'una gastronomia rica i diversa. Si t'estàs preguntat "on menjar al Priorat", descobreix els millors restaurants del Priorat recomanats per ENOTURISTA. Les experiències de tast premium inclouen visita a les vinyes i maridatges exclusius. Les visita guiades per vinyes històriques us permetran conèixer la geografia úbica del Priorat. Precisament l'orografia i el clima ha fet que els vins del Priorat siguin coneguts arreu del món. A més, és una zona amb una història fantàstica, que pots descobrir a través del patriomoni (monestir d'Scaladei del Priorat o Museu de les Mines de Bellmunt).
ARTICLES RELACIONATS
Una escapada al Priorat de la mà de qui millor el coneixen.
Quina diferència hi ha entre una DO i una DOQ.
Un dia de verema exclusiva al Mas de la Rosa de Família Torres.