Els millors cellers per visitar amb criatures

15 Desembre 2022
Els millors cellers per visitar amb criatures

Hi ha cellers per visitar amb els petits de la casa? La resposta és un sí rotund. Actualment encara són pocs, però cada vegada són més els que incorporen activitats pensant en la diversió infantil. L'oferta és variada i n'hi ha per tot el territori. A l'article trobareu una selecció de cellers que no només són aptes per visitar en família, sinó que tenen experiències molt atractives i estimulants pels nens. 

CASTELO DE PEDREGOSA

Image

Lloc: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Barcelona. 

Preus: L'entrada és gratuïta i el preu depèn de les consumicions del restaurant o de la visita d'enoturisme que contracteu.

Activitats: Castelo de Pedregosa és un celler familiar situat als afores de Sant Sadurní d'Anoia. Les criatures poden visitar una petita granja amb cavalls, gallines, béns i altres animals de corral, que cuida la família dels propietaris. L'entrada és gratuïta i el preu depèn de les consumicions que feu al restaurant o de les visites d'enoturisme que contracteu. Aviseu sempre a recepció si teniu ganes que us facin una visita per tocar els animals, perquè pot resultar perillós sense supervisió del celler. 

Per a més informació i reserves consulta la fitxa de Castelo de Pedregosa a ENOTURISTA.

 

LA FOU

Image

Lloc: Batea (Terra Alta) Tarragona

Preus: 18€ per adult i 10€ per nen

Activitats: Un dels plats forts de LaFou és visitar-lo en família. Amb l'experiència "Secrets de LaFou" descobriràs els encants del poble medieval de Batea mentre jugues a un joc de pistes per a totes les edats. Grans i petits us ho passareu genial, amb algunes històries flipants.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa de LaFou Celler a ENOTURISTA.

 

CARLES ANDREU

Image

Lloc: Pira (Conca de Barberà) Tarragona

Preus: Gratuït per nens i per adults. Podeu comprar a la botiga. 

Activitats: Carles Andreu és un dels cellers més destacats de la Conca de Barberà. Tenen vinyes pròpies,cultivades en ecològic, i elaboraden vins i Cava de varietats tradicionals de la comarca, com la Parellada o el Trepat. El celler és un antic mas, on descobriureu la tradició de fer vins a la Conca. Tastareu entre tres i cinc referències a la sala tastos després de visitar les vinyes, el celler i les caves. Els nens poden fer activitats durant el tast.  

Per a més informació i reserves consulta la fitxa de Carles Andreu a ENOTURISTA.

RONADELLES

Image

Lloc: Cornudella de Montsant, Priorat (Tarragona)

Preus: 35€ pels adults i 15€ pels nens

Activitats: La visita teatralitzada que fan al celler Ronadelles (els dels vins Cap de Ruc) consisteix en passejar pels carrers de Cornudella del Montsant seguint uns divertits actors que expliquen la història del poble, del Priorat i dels vins del Montsant. Els actors no reciten els textos de memòria sinó que els interpreten amb llengua afilada i interpel·lant al seu públic, grans i petits. Durant una hora i mitja, us parlen de la fil·loxera, d'un alcalde rimbombant, del prior d'Scala Dei o d'un cavaller del temple. El passeig, que es pot fer amb cotxet, es completa amb un tast de vins al celler. L'experiència completa s'allarga entre 2,5 i 3 hores.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Ronadelles a ENOTURISTA.

 

VILARNAU

Image

Lloc: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Barcelona

Preus: De 8 a 10 € per nen, dependent de l'edat

Activitats: Mentre els adults gaudeixen de la visita 'Esperit Vilarnau' un monitor especialtzat els descobreix la màgia que transforma el raïm amb vi, amb tast de most sense alcohol, passeig per la vinya i taller de manualitats final.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Vilarnau a ENOTURISTA.

 

HERÈNCIA ALTÉS

Image

Lloc: Gandesa (Terra Alta) Tarragona

Preus: 22€ per adult/ De 12-18 anys: 12,00 € / Menors de 12 anys: 8,00€

Activitats: Una de les opcions més divertides és el Mos de Paratge, un pícnic amb una ampolla de vi del celler i un cistell de productes ecològics deliciosos. Passejareu per la vinya, algunes de molt velles, i tastareu garnatxa blanca, la varietat estrella de la comarca. És una opció per a parelles, amics, o famílies, ja que el celler també té jocs i entreteniments per als menuts.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Herència Altés a ENOTURISTA.

 

CENTRE DE VISITES FAMÍLIA TORRES

Image

Lloc: Finca El Maset, s/n. Pacs del Penedès (Alt Penedès) Barcelona. 

Preus: 29€ per adult amb tast de tres vins/ 18,00 € amb tast de most (opció visita amb tast de formatges 24,00 € adult /22 € amb most i formatges o tapes per nens

Activitats: El Centre de Visites de Família Torres al Penedès és dels espais més visitats de l'enoturisme a Catalunya. La seva experiència és clau per donar les millors opcions a tot tipus de visites, incloses amb nens. Teniu diferents opcions de maridatge amb tast de most, que poden incloure tapes o formatges en funció de la visita dels adults. Un dels punts forts de la visita és la vinya, on es pot conèixer el cicle vegetatiu, les varietats i els sistemes de conducció. Els petits s'ho passaran molt bé amb el trenet elèctric que us porta al Celler Waltraud. I també en la part que Torres & Earth divulga contra el canvi climàtic i per reduir la contaminació. Els amants dels animals s'ho passaran bé al corral d'ovelles.   

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del Centre de Visites de Família Torres a ENOTURISTA.

 

EMPORDÀLIA

Image

Lloc: Pau i Vilajuïga (Alt Empordà) Girona

Preus: 10€ per adult / Gratuït per nens 

Activitats: Voleu saber com es fa el vi i l'oli? Al celler Empordàlia, una cooperativa amb ADN empordanés fan un esmorzar especial per nens mentre els adults segueixen un tast comentat dels seus vins. Aquest esmorzar consisteix en una torrada de pa de pagès completament coberta de trossos de fuet i una ampolla d'aigua de Vilajuïga. Aquest aperitiu tranquilitza els nens i als pares els fa molta il·lusió. A l'agrobotiga hi ha un bar amb terrassa on fan uns esmorzars de forquilla excel·lents amb productes de quilòmetre 0. Allà els petits també tenen opcions pensades per a ells. L'agrobotiga és una parada obligatòria per proveir-vos d'aliments de temporada, de qualitat i del rerepáis que queda més enllà de la primera línia de costa. .

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Empordàlia a ENOTURISTA.

 

MAS BLANCH I JOVÉ

ImageLloc: La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) Lleida

Preus: 24 € per adult / 12 € de 12 a 17 anys / 8 € de 5 a 11 anys. 

Activitats: Les visites d'enoturisme són fàcils i didàctiques, perquè el celler té una aplicació de mòbil que us va guiant pels punts on es troben les obres, en diferents idiomes i una audioguia. L'aplicació es pot descarregar al celler. 'La vinya dels artistes' resumeix la dignitat de treballar la terra: paisatgeecologisme i família, que és el projecte vital de la família Jové-Balasch. És un dels cellers més recomanats per viatjar amb nens de la Ruta del Vi de Lleida.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Mas Blanch i Jové a ENOTURISTA.

 

CAVA CENTRE

Image

Lloc: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Barcelona

Preus: 6 € per persona. Descomptes per: infants, estudiants, jubilats, famílies nombroses. 

Activitats: El Cava Centre és un dels museus imprescindibles del Penedès, on els amants del vi i del cava trobaran històries curioses sobre una de les begudes més exportades arreu del món des de Sant Sadurní d'Anoia. El Cava Centre ha clavat el 'què' i el 'com', perquè les explicacions són curiosesdidàctiques, i pràctiques.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Cava Centre a ENOTURISTA.

 

ALTA ALELLA

Image

Lloc: Alella (Maresme) Barcelona

Preus: 10€ per persona

Activitats: La visita teatralitzada d'El Raïm Inquiet a Alta Alella és una activitat amb què s'uneixen les famílies amb la cultura de la vinya i del vi. La visita és una adaptació al teatre del conte infantil d'Elisenda Guiu 'El Raïm Inquiet' adaptat per l’actriu Cristina Peralta en el seu escenari natural, un celler. L’actriu interpreta d’una manera amena i entenedora, un “raïm inquiet”, el procés d’elaboració del vi des que comença a sortir el raïm fins que finalment aquest és a l’ampolla ja transformat en vi i la vinya torna a brotar de nou l’any següent.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Alta Alella a ENOTURISTA.

 

CAN MARLÈS

Image

Lloc: El Montmell (Baix Penedès) Tarragona

Preus: A partir de 25€ per adult i 12 € per nens en la visita amb tast de vins i alpaques

ActivitatsCan Marlès és un projecte de recuperació de la memòria de la Vall d'El Montmell, que inclou l'elaboració de vins de la DO Penedès i escumosos Clàssic Penedès. La finca té unes 300 hectàrees, i inclou diverses masies, algunes de les quals en procés de recuperació. Un dels punts característics del celler és la granja d'alpaques, les cases rurals o la colecció de tractors Porsche.

Per a més informació i reserves consulta la fitxa del celler Can Marlès a ENOTURISTA.