Max Margalef: "El Vijazz és unir cultura, vins i Penedès"

25 Juny 2024
Max Margalef:

Max Margalef veu el Vijazz de Vilafranca com la unió de música, vins i territori. El president de l'Acadèmia Tastavins Penedès diu a ENOTURISTA que és un festival clau per fer enoturisme al Penedès.

entrevista max margalef

Vostè ha dit “per nosaltres, l’estiu comença quan arrenca el Vijazz de Vilafranca”...  

Pel Vijazz tot Vilafranca surt al carrer. A més, venen molts visitants de fora. Per nosaltres l’estiu comença amb el Vijazz perquè és quan tots ens interrelacionem, xerrem uns i altres... és l’espai de trobada que tenim a la fira i als espais on fem els concerts.

Aquest any recupera protagonisme l’espai de la Rambla de Sant Francesc, que és on s’havia fet la fira de vins a la primera edició... Per què s’ha fet aquest canvi?

En els últims anys veiem que no havíem d’incomodar les terrasses, ni la restauració. L’espai de la Rambla ens dóna una continuïtat per posar les paradetes. I aquest va ser l’espai on es va fer el primer Vijazz!  Com veieu és un espai on toca molt el sol...

el vijazz torna a la rambla

Quina solució heu pensat?

Hem trobat unes carpes tipus haima, que abans del Vijazz han estat al Circuït de Montmeló pel Gran Premi de Motociclisme i pel Mundial de Fòrmula 1. És una carpa de 20 per 60 metres, amb una capacitat de 1200 metres quadrats. Això no ho haurem viscut mai en aquesta Rambla. 

Què hi teniu projectat?

A dins es podrà gaudir de tots els productes del Penedès: els vins, els escumosos, els caves, de la mà dels cellers,... i al ser un espai continu hi haurà un espai gastronòmic food trucks, i un chill out on la gent es podrà asseure i acomodar-se per xerrar. Tot decorat de forma festiva, i adequada per l’esdeveniment.

TURISME A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

En una entrevista a ENOTURISTA l’alcalde de Vilafranca diu que el Vijazz és un esdeveniment consolidat. Un dels reptes dels organitzadors és millorar les experiències dels diferents tipus públics del Vijazz?     

La missió de l’Acadèmia Tastavins Penedès, que és una de les entitats bàquiques més antigues de l’Europa és fer arribar la cultura del vi, del consum responsable, de saber apreciar un bon vi, un bon escumós, un bon producte del Penedès. Aquestes són les dues raons de ser. Creiem que el Vijazz és un espai únic.

Hi ha molts Vijazz dins del Vijazz?

Sí. Pots tastar un vi del Penedès amb una primera estrella del món del jazz. O en espais com el Claustre de Sant Francesc molt més relaxat. O escoltant l’ESMUC (Escola Superior de Música del Penedès) al centre de dia Jaume Nicolàs. O tastar vins amb els amics sobre les botes, o les tauletes que tindrem a la Rambla,... Toquem diferents tipus de públic.

ARTISTES CONVIDATS AL VIJAZZ

Com defineix el cartell d’actuacions musicals del 2024?

És un cartell musical de primer nivell mundial. Un cartell molt potent. Tenim artistes que han guanyat Premis Grammy. Tenim el Cory Henry, que ha participat al disc Motomami de Rosalía, per exemple,... I un cartell molt diversificat, que sigui atractiu per molts tipus de públic, com un ventall, que dins del jazz tingui una obertura: pels puristes, pels amants del jazz més festiu...    

Com és la convivència veïnal?

Els horaris que fem comporten que la gent ha de fer un consum responsable, que hi ha uns horaris fins a quarts d’una, o la una de la matinada. I que després tenim un altre esdeveniment pensat per qui vulgui continuar la nit en un altre enfoc.

Què li diria a la gent que estigui pensant en venir al Vijazz de Vilafranca del Penedès?

Que vinguin a Vilafranca, que vinguin al Penedès, que passin un cap de setmana agradable amb una gastronomia de primer nivell. Tenim restaurants a Vilafranca, i a la comarca, amb una varietat i qualitat enorme. Tenim moltes cases rurals. Hi ha una gran oferta d’enoturisme, amb molts cellers per visitar. Veniu al Penedès, a Vilafranca, al Vijazz. Veniu a passar-vos-ho bé, amb bon ambient, i amb el millor que tenim, que és una cultura de vi des de fa més de 2.700 anys.

ARTICLES RELACIONATS

El Vijazz 2024 omple de vins, música i cultura Vilafranca.

Entrevista a l'alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, sobre el Vijazz 2024.