Laia Puig: "De Cabanes així, no n'hi ha enlloc del món"

27 Octubre 2021
Laia Puig:

Entrevista a Laia Puig, directora adjunta de l'Oller del Mas, que estrena Les Cabanes de l’Oller, nou concepte d’enoturisme al Bages. A ENOTURISTA descobrim com és dormir entre vinyes en estances de luxe. 

entrevista laia puig

Què us diuen els primers hostes?

Queden molt contents, la veritat. Fascinats per les vistes a les vinyes, a Montserrat, l’entorn,.. i sobretot pel contacte amb la natura. Nosaltres ho veiem cada dia, però la gent que no queda fascinada. Fins i tot n’hi ha que han repetit!

La paraula ‘cabana’ defineix bé el que oferiu?

És un concepte molt singular. Al principi, tampoc sabíem quina paraula fer servir. No ens sentíem identificats amb res del que existia. És una estructura, feta amb materials nobles, bàsicament amb fusta, integrada a la natura, amb totes les comoditats que busques quan estàs de vacances.

Image

SOSTENIBLE I ECOLÒGIC

És un allotjament de luxe?

És un tipus de luxe que sempre està en contacte amb la natura, i no volem que ni el disseny, ni l’interiorisme sigui més protagonista que l’entorn, les cabanes i les vistes a Montserrat.

Quin paper hi juga la sostenibilitat?

A l’Oller del Mas fa anys que estem compromesos amb l’ecologia i la sostenibilitat. Tot el projecte s’ha fet en base als principis de la geotèrmia i l’aerotèrmia. Les cabanes tenen una ubicació i una posició pensant en el millor rendiment. S’han construït amb proveïdors locals, per minimitzar la petjada de carboni.

L’Oller del Mas també és un celler ecològic...

... i sostenible! Per això havíem de seguir en una línia que garantís el màxim el respecte per al medi ambient i per l’entorn.

Image

PROJECTE INNOVADOR

De moment, quina és la demanda?

Vam obrir el juny de 2020. La primera part es considerava temporada alta d’estiu, tot i que no siguem una destinació de platja. La rebuda va ser molt bona, tot i la pandèmia. La falta de turistes internacionals ens ha marcat. Tot i així, hem tingut públic català i espanyol que han vingut a fer un cap de setmana, o vacances. Estem molt contents, i hem superat totes les expectatives. Fins i tot en temporada baixa, hem notat un interès de particulars i d’empreses.

Aquestes cabanes existeixen en altres llocs?

Aquest concepte no existeix enlloc del món. El concepte no és només una cabana, que és una unitat on t’allotjes, on dorms, sinó totes les experiències que tens al voltant, com Montserrat, que això no està enlloc més del món. Tenim una hípica, un centre de benestar, la part d’enoturisme, la gastronomia, un camp de pitch and putt, el pàdel, la piscina,... La gràcia és trobar l’equilibri en moltes experiències diferents perquè sigui una cosa única.

Com és allotjar-se a les Cabanes?

La gent arriba, fa el check-in, i deixa el seu cotxe a l’aparcament. A partir d’aquí es poden moure per tot el recinte amb dues bicicletes, que hi ha la cabana. El recinte és una mica gran, així que facilites que la gent es pugui moure. També és una manera de fer esport i d’estar en contacte amb la natura. Si no és per visitar Manresa, el Bages, o les ciutats que tenim al voltant, la gent s’oblida del cotxe.

Image

EXPERIÈNCIa NATURAL

De fet, qui vulgui, pot quedar-se a l’Heretat?

Sí, tenim un conjunt d’experiències que cadascú pot escollir la que millor s’adapti. Si estàs dos, o tres dies, pots anar a caminar, o en bicicleta. Tenim moltes rutes marcades per la finca. També pots anar al gimnàs, a la piscina, a sopar al restaurant i fer un menú degustació, fer un vermut, anar a la terrassa del celler a escoltar música en directe, pots passejar en cavall per a la finca,... Hi ha infinites possibilitats. 

Hi ha un important projecte de benestar en el futur?

Sí. La veritat és que encara no el tenim acabat, però en un futur ens agradaria obrir un centre de salut, més enllà dels tractaments de bellesa, o estètics. Actualment tenim Ànima Wellness, en una de les cabanes, on pots gaudir de més de 30 tractaments, com massatges, quiromassatges amb fisioterapeuta, i tot tipus de tractaments estètics. En un futur ens agradaria ampliar-ho a disciplines mèdiques i amb programes de salut més transversal que permetran a la gent venir a fer estades per millorar la seva salut.

Quins preus hi ha?

Un dia entre setmana, de temporada baixa, amb esmorzar inclòs es pot gaudir a partir de 200 € per a dues persones, tot i que el ventall de preus és molt ampli.

Image

ARTICLES RELACIONATS

Descobreix com és el celler Oller del Mas.

Llegeix l'experiència a Les Cabanes de l'Oller del Mas.

Reserva taula al restaurant Bages 964, de l'Oller.

Llegeix l'entrevista a Frank Margenat, parlant de l'enoturisme.

Vols fer una reserva a Les Cabanes de l'Oller?

Tots els articles del Pla de Bages al blog d'ENOTURISTA.