Viu les activitats de la Verema del Cava 2024, del 31 d'agost al 29 de setembre a alguns cellers de l’Associació d'Elaboradors de Cava. 20 cellers i 26 activitats recomanades per ENOTURISTA.
QUÈ ÉS LA VEREMA DEL CAVA?
Són un conjunt d'activitats als cellers de l'Associació d'Elaboradors de Cava (AECAVA) per viure una de les èpoques més especials de l'any: la verema. El 2024 La Verema del Cava arriba a la seva novena edició. 20 cellers associats a la patronal del Cava participen en 26 activitats diferents.
QUan ES FA LA VEREMA DEL CAVA?
Del 31 d'agost al 29 de setembre. La major part de les activitats de La Verema del Cava se celebren dissabtes i diumenges. tot i que també hi ha cellers que han programat activitats pels dijous. Són experiències úniques, originals, concebudes expressament per traslladar la màgia del moment als visitants. Collir el raïm entre ceps, trepitjar els grans amb els peus, esmorzar com si fossis un pagès, olorar com fermenta el vi a les tines, dinars acompanyats de caves i mostos, o sopars a la fresca sota els estels entre ceps.
ON ES CELEBRA LA VEREMA DEL CAVA?
A les instal·lacions de cada celler. Consulta la llista d'activitats, on hi trobaràs la data, el nom del celler, el nom de l'activitat, els horaris i l'adreça. En totes les activitats cal una reserva, que pots fer fàcilment a través del web de La Verema del Cava. Les experiències tenen lloc a cellers de l'Alt Penedès, la Conca de Barberà i el Maresme.
ON COMPRAR ENTRADES?
Entra al web de La Verema del Cava.
Les activitats tindran lloc amb aforaments limitats i reserva.
activitats del 2024
DISSABTE, 31 D'AGOST
Esmorzar de pagès entre vinyes i taller de verema regenerativa*
Canals & Munné
* Aquesta activitat es repeteix els dies 1/09, 7/09 i 8/09
DIJOUS, 5 DE SETEMBRE
Sopar maridatge de temporada especial Verema del Cava*
Alta Alella
* Aquesta activitat es repeteix el 19/09 i el 26/09
DISSABTE, 7 DE SETEMBRE
Tast de vins escumosos i vins naturals amb esmorzar km0
Caves Bolet
Temps de verema a una vinya de Paratge
Vins el Cep
La sardinada de verema: del mar a la vinya
Sumarroca
Tast de raïms i picnic gourmet entre vinyes*
Cava Guilera
* Aquesta activitat es repeteix el 14/09
Tast vertical de Jovani Gran Rupestre 2015/16/17 + Tardeo mexicà
Jovani Vins
Més informació i reserves al web de La Verema del Cava.
DISSABTE, 14 DE SETEMBRE
Descobreix el raïm: taller i brunch amb vins ecològics
Covides
Trepitjat de raïm a Caves Vilarnau
Vilarnau
Taller de tast amb Anna Casabona
Juvé & Camps
Maridatge musical a Giró Ribot
Giró Ribot
Sopar gastronòmic + Concert de piano
Celler Kripta
Més informació i reserves al web de La Verema del Cava.
Passejada entre vinyes, esmorzar i visita a Codorníu*
Codorníu
* Aquesta activitat es repeteix el 29/09
DIUMENGE, 15 DE SETEMBRE
Esmorzar de verema: Raïm, most i vins en plena fermentació
Celler Carles Andreu
III Jornada de verema i trepitjat de raïm al Penedès de muntanya
Joan Segura Pujadas
Tast de mostos de la verema i brunch amb vistes
Giró del Gorner
Control de maduració i botifarrada entre vinyes
Pagès Entrena
DISSABTE, 21 DE SETEMBRE
Viticultor/a per un dia amb brunch
Rovellats
Maridatge i esmorzar amb vistes a la tardor
Masia Torreblanca
Més informació i reserves al web de La Verema del Cava.
DISSABTE, 28 DE SETEMBRE
Cinema a la fresca al molí de vent. Tast maridatge de Caves i mostos
Celler Miquel Pons
enoturisme amb cava
La novena edició de La Verema del Cava la situa com una de les festes tradicionals més consolidades del panorama català. El 2024 es calcula que posaran a la venda més d'un miler d'entrades. Per AECAVA, "aquesta proposta enoturística s’ha convertit, al llarg de gairebé una dècada, en un aparador inmillorable del cava on el paisatge, la gastronomia i el caire lúdic de les activitats s’han erigit com els protagonistes".
CAVA I GASTRONOMIA
Un dels plats forts de La Verema del Cava és aquesta voluntat de crear experiències "de petit format" adaptades en temps de verema, difícils de repetir la resta de l'any. L'esforç d'AECAVA per agrupar-les, i els cellers participants per crear activitats úniques fa que cada any tingui un èxit considerable. La gastronomia és un altre dels elements a aplaudir de La Verema del Cava: esmorzars, dinars i sopars amb productes de proximitat, com els caves artesans elaborats al celler. El cava és un dels vins més versàtils de combinar, com demostren les creacions dels cellers i col·laboradors, com restaurants i càterings.
CULTURA DEL CAVA
De la mà dels responsables dels cellers, de viticultors, d’enòlegs i d’experts en enoturisme; els visitants podran acostar-se a les vinyes per viure de primera mà la verema. Segons AECAVA, "el projecte ratifica, en aquesta novena edició, l’aposta dels cellers per l’enoturisme i permetrà als visitants experimentar i conèixer l’entorn on neix i s’elabora el cava". Hi ha activitats parel·leles, esportives o culturals, com sortides per la natura amb bicicletes, concerts de música en viu.
Més informació i reserves al web de La Verema del Cava.
Un article elaborat amb la col·laboració de l'Associació d'Elaboradors de Cava, AECAVA.