La Garnatxa Valenta recapta 7.000€ contra el càncer infantil

04 Febrer 2020
La Garnatxa Valenta recapta 7.000€ contra el càncer infantil

INICIATIVA SOLIDÀRIA

'Terra de garnatxes' presenta la segona anyada del vi solidari 'La garnatxa valenta'

La primera collita solidària dels cellers de l'associació 'Terra de garnatxes' ha recaptat 7.000€ pel Pediatric Cancer Center de Barcelona. Tots els diners s'han recollit amb la venda del vi solidari 'La Garnatxa Valenta'. Els diners s'han lliurat a l'Hospital Sant Joan de Déu durant la Barcelona Wine Week, on també es va presentar la segona anyada.  

Els cellers que formen part de l'associació 'Terra de garnatxes' han presentat la segona edició del vi 'La garnatxa valenta'. Clos Figueras (DOQ Priorat), Edetària (DO Terra Alta), Finca Viladellops (DO Penedès), La Vinyeta (DO Empordà), La Gravera (Serra Llarga de Lleida) i Vinyes Domènech (DO Montsant) han tornat a aportar les seves millors botes de garnatxa per elaborar un vi solidari, del que en sortiran 800 ampolles, que es destinaran a la lluita contra el càncer infantil. La primera anyada ha recaptat 7.000€, que s'han lliurat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que està construïnt el Pediatric Cancer Center de Barcelona, un dels hospitals més grans d'Europa que es convertirà en un centre de referència pel càncer infantil.

Image

D'esquerra a dreta, Pedro Ballesteros Master of Wine, Emma Perrier, Joan Ignasi Domènech i Anne Cannan a la sala de premsa de la BWW


Durant la presentació, Joan Ignasi Domènech ha aplaudit la feina feta des de l'associació, que enguany fa 10 anys, i Anne Cannan ha descrit totes les persones i empreses que s'han sumat a la causa: l'Associació Molinenca de Tast, encarregada de distribuir el producte; l'Associació de Suport als Infants de Molins de Rei; Etiquetes Chalaguier; Manel Serra amb els suros; Ramodin amb les càpsules; Smufit Kappa, amb les caixes d'embalatge; Veralia amb les ampolles; Vistudio amb els grafismes; Wine Palace en la distribució i PCatS Comunicació, encarregats de la premsa i la comunicació. El Master of Wine, Pedro Ballesteros, va assegurar que en iniciatives com aquesta es quan es nota que "el vi és un producte social, que retorna a la societat una part del que li ha donat". 

Image

Detall de l'stand de Terra de Garnatxes a la Barcelona Wine Week, on es va presentar la segona edició del vi solidari.

Els representats dels cellers han fet lliurament del xec solidari a Emma Perrier, de l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu. Perrier ha explicat que el càncer infantil no té res a veure amb el d'adults, perquè afecta les cèl·lules dels menors durant el creixement, no als òrgans directament, com en el cas dels adults. Hi ha molts tipus de càncer i afecten a una població molt reduïda de nens i nenes, de manera que es fa molt difícil investigar i les grans empreses no hi dediquen els mateixos esforços. La solidaritat és la única manera de lluitar contra el càncer infantil.

Image
Les ampolles de La garnatxa valenta costen 15€, que es dediquen a la investigació contra el càncer infantil

Durant la G-night, la nit dedicada a la garnatxa que es celebra cada dos anys a l'Hotel Sir Victor de Barcelona, es farà una subhasta solidària, on els assistents podran licitar pera ampolles signades per personatges populars de la cultura i la gastronomia.