FranCisco Romero: "El Vijazz és una experiència única"

25 Juny 2024
FranCisco Romero:

L'alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, diu que el Vijazz és una fira "de primer nivell cultural, musical i gastronòmic". A ENOTURISTA explica per què Vilafranca és l'epicentre de l'enoturisme al Penedès

ENTREVISTA FRANCISCO ROMERO

Què representa el Vijazz per Vilafranca?

El Vijazz representa un esdeveniment de primer nivell cultural i musical, i la nostra vinculació a la cultura del vi amb una oferta excepcional i singular.

En una entrevista a ENOTURISTA el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, deia que “per nosaltres no comença l’estiu fins que no arrenca el Vijazz”. És una tradició que Vilafranca sigui una capital mundial del jazz?

És un esdeveniment que obre tota l’oferta d’estiu, que finalitza amb la nostra Festa Major. Realment ens situa en el mapa català com un esdeveniment de primer nivell musical, cultural i gastronòmic.

A la roda de premsa vostè ha insistit a parlar d’una millora de la qualitat de les experiències dels visitants que vinguin a Vilafranca. Quina millora?  

Tot el cicle festiu de Vilafranca evoluciona de la fira més tradicional, a trobar l’experiència única i singular, que és el que som del Penedès ja coneixem. Però la gent que ve de fora de Vilafranca volem que tingui la millor experiència possible. Per això aquest nou format amb aquest component innovador, de la fira i dels estands, en un únic espai singular on gaudir dels maridatges dels vins, els caves i la oferta gastronòmica.

Vilafranca està preparada per rebre més de 50.000 visitants, que a més de gaudir de l’experiència es puguin quedar a menjar i a dormir al Penedès?   

Aquests esdeveniments reforcen la nostra capitalitat del vi. Reforcen la nostra oferta en el món dels serveis, el comerç, la cultura,... en un moment en què també aquest any posarem en marxa el nou Vinseum, un museu que serà ara d’interès nacional, amb una oferta que supera el que fins ara era un museu de Vilafranca. Tot això en conjunt és la nostra potencialitat, la nostra història,... És el que suma a la resta de serveis per a trobar noves oportunitats econòmiques i comercials perquè la gent vingui a Vilafranca, gaudeixi dels nostres millors serveis i productes, i a partir d’aquí torni a repetir, que és el que ens reforçarà com a capital catalana que vol seguir creixent en aquest món vinculat al turisme sostenible vinculat al món del vi.

ARTICLES RELACIONATS