La festa del Vi Novell a Barcelona

06 Novembre 2018
La festa del Vi Novell a Barcelona

El Vi Novell arriba a Barcelona. El dissabte 17 de novembre, nou cellers portaran als jardins del Palau Robert els seus vins més joves. A molts pobles, quan surt el Vi Novell es fa una festa. Ara volen exportar el seu calendari a la ciutat. En aquests jardins i durant tot el dia hi haurà vi i menjar. Els elaboradors us explicaran què és el vi novell i perquè és especial. Els ho preguntem?Els nou cellers ens expliquen què és això del Novell i perquè cal marcar-lo al calendari en vermell.

Jaume Martí de Sant Josep Vins: Què és el Vi Novell? Doncs és el primer vi que elaborem de cada nova collita.

Image

Elena Carrera de Maset Vins i Caves: Veremem al setembre, el vi fermenta a l’octubre i al novembre surt el novell.
Image

Josep Maria Tegido-Mallart de Celler Cooperatiu d'Espolla: I com és el Novell? És més que jove. Penseu que fa unes setmanes encara era raïm.
Image

Mònica Perelló de Cooperativa Agrícola Sarral: Té un gust inconfusible. És una explosió de fruita. Golós. Llaminer
Image

Joan Torrens de Covides: Serveix-lo sempre fresc. Combina’l als àpats amb producte de temporada.
Image

Eulàlia Roca del Celler Masroig: Ja sabeu la dita, “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. El novell és festa.
Image

Oleguer Brunet de Vins Petxina: És el primer tast de la nova anyada. I és una gran anyada. Sortiran vins molt bons.
Image

Cristòfol Marrugat de Celler Cooperatiu La Granada: Tasta’l el dia 17 al Palau Robert i després busca’l a botigues i restaurants.  
Image

Bernat Andreu del Celler Carles Andreu: El novell és divertit, assequible i fresc. És la nostra festa de final de verema. 
Image

El Vi Novell convida a la festa. És  directe, fàcil de beure, agradable. Combina amb embotits, pa amb tomàquet, menjars de temporada. Però sobretot marida amb les converses, dóna bon rotllo. I és barat. A més de tastar-lo, al Palau Robert també podreu comprar ampolles. Per cert, s'hauran de pagar en "novells". Una moneda que es bescanvia als Jardins i equival a 1€.  

Ara només us falta trobar una branca de pi. Perquè ja sabeu la dita, no? “On hi ha ram hi ha mam i és de pi és de bon vi”