Viu la Festa de la Verema al Penedès tot el setembre

31 Agost 2023
Viu la Festa de la Verema al Penedès tot el setembre

La Festa de la Verema del Penedès s'allargarà tot el setembre: de l'1 al 30. Una vintena de cellers de la Ruta del Vi del Penedès programen experiències enogastronòmiques, com pícnics i àpats. Consulta'ls aquí i reserva plaça

UN SETEMBRE DE FESTA DE LA VEREMA

No diguis setembre; digues Penedès. La quarta edició de la Festa de la Verema del Penedès durarà un mes sencer, o no uns dies, com fins ara. Serà de l'1 al 30 de setembre. La singularitat són les experiències enogastronòmiques que coincideixen amb l'època de verema. Com en anys anteriors, l'oferta és deliciosa: pícnics a la vinya, esmorzars de forquilla, aperitius amb vins i escumosos del Penedès, àpats singulars de verema. És una oferta transversal, pensada per a tota la família, o grups d'amics, amb ganes de fer tallers de verema, o de trepitjar raïm amb els peus. Ho han anunciat el president del Consorci de Penedès Turisme, Ramon Riera, i la directora de Penedès Turisme, Núria Sala en una roda de premsa al celler Eudald Massana.

Image

20 EXPERIÈNCIES PER GAUDIR DE LA VINYA

Hi ha activitats tan especials que només es poden fer un cop a l'any, com la verema. Els cellers de la Ruta del Vi del Penedès, liderats pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, s'han vestit de festa per unes dates irrepetibles, que enguany s'allargaran tot el mes. Una vintena de cellers de la Ruta del Vi han preparat activitats gastronòmiques, on els vins i escumosos del Penedès es mariden amb aliments de proximitat. Entre les activitats, verema en família, tallers,
rutes entre vinyes i trepitjades de raïm i tastos de most, sumades a les ja clàssiques de pícnics de verema, esmorzars de forquilla, àpats i aperitius entre vinyes. N'ha donat més detalls en una entrevista a ENOTURISTA la directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Núria Sala.

RESERVA LA TEVA PLAÇA A PENEDÈS TURISME

Totes aquestes activitats es poden consultar i reservar prèviament a través de la pàgina web de Penedès Turisme. La Festa de la Verema del Penedès dóna el tret de sortida a un dels mesos més especials per fer enoturisme al Penedès. El president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Ramon Riera, ha fet una crida als enoturistes perquè "la Festa de la Verema és una molt bona oportunitat per a promocionar la destinació, mirar d’incrementar les pernoctacions en destí i posar en valor el territori, el seu paisatge, la seva oferta i les seves festes i tradicions".

Image

NOVA IMATGE: SETEMBRE I PENEDÈS

En el transcurs de la presentació de la Festa de la Verema s'ha donat a conèixer el nou disseny de la imatge de la Festa de la Verema, elaborat per l'estudi Aquells nois tan simpàtics. La nova marca fa un homenatge als pícnics i àpats a les vinyes del Penedès, que omplen de visitants aquest mes de setembre. Segons els dissenyadors, la imatge és "fresca i atractiva", jugant amb les paraules setembre i Penedès. Aquest nou disseny està pensat per seguir donant "major identitat i notorietat a la Festa".Image

CELLERS ON POTS FER FESTA DE LA VEREMA

Una vintena de projectes fan experiències d'enoturisme durant la Festa de la Verema del Penedès 2023:

Albet i Noya

Agustí Torelló Mata

AT Roca

Can Marlès

Can Suriol del Castell de Grabuach

Canals & Munné

Cava Guilera

Cava Rovellats

Caves Bolet

Cellers Carol Vallès

Cuscó Berga

Eudald Massana

Família Torres

Finca Batllori

Giró Ribot

Jané Santacana

MontRubí

Segura Viudas

Sumarroca

Vins i Caves Joan Segura Pujadas

Consulta totes les activitats i fes la teva reserva.

 

Núria Sala, directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès

Image

Què fa diferent la verema del Penedès?

Per nosaltres la verema al Penedès té un accent especial, que és l'enogastronomia. Volem que vinguin a viure la verema sí, però que es quedin fent un pícnic, que dinin o sopin entre vinyes. És un moment de l'any que fem moltes activitats amb la complicitat dels cellers, que mostren la feina a la vinya als visitants que busquen relaxar-se amb els amics, la parella, o la família.

A quin tipus de visitant us agradaria atraure?

Fem propostes per a tots els públics. El Penedès dóna per diferents perfils. Busquen oferir-los activitats perquè gaudeixin de la Festa de la Verema triant entre diferents experiències, i que es quedin a dinar, o a dormir, gaudint uns dies del Penedès.

Els visitants també es poden quedar uns dies, no?

Sí. La Festa de la Verema del Penedès es concentra els caps de setmana de setembre, amb un programa d'activitats molt ampli. Volem que els visitants aprofitin per descobrir les propostes d'enoturisme, que s'animin a buscar els secrets del territori, i que tastin els bons productes de proximitat que tenim al territori.

Ester Tous, responsable d'enoturisme al celler Eudald Massana

Image

Què suposa per un celler de Penedès Turisme obrir portes a la Festa de la Verema?

El setembre és un moment especial per descobrir les olors: olors de fermentació, olor de raïm, olor de vinya, que és diferent a les olors que es poden captar la resta de l'any. Collim el raïm, tastem el raïm a les vinyes... És un moment molt especial. Diria que és el moment més màgic per visitar un celler, perquè és el moment culminant de la feina de tot un any".

Quines activitats heu programat?

A Eudald Massana farem els pícnics de verema, esmorzars i aperitius especials, i una activitat que ens agrada molt: tastar el raïm a la vinya! És una experiència que dirigeix el mateix Eudald (fundador del celler). Camines per les vinyes, tastes diferents raïms, de diferents varietats, alguns per fer vi base cava i d'altres per fer vins, alguns de verds i altres de més madurs, i després tastes els mosts d'aquelles varietats que ja estan fermentant.

MÉS INFORMACIÓ

- Web de La Festa de la Verema del Penedès, on consultar activitats i fer reserva prèvia.

- Enoturisme al Penedès amb ENOTURISTA.

- Els Vitis: l'aposta per l'enoturisme familiar al Penedès.

- Camins del Cava: rutes a peu i en bici pel Penedès.

- Camins del Cava amplia rutes per Vilafranca i Alella.