Els quatre consells de Mrs. Vin per escollir vins al restaurant

10 Agost 2022
Els quatre consells de Mrs. Vin  per escollir vins al restaurant

Mrs. Vin us explica els millors trucs per escollir vins al restaurant

Una col·laboració d'ENOTURISTA amb la DO Catalunya

Els millors consells per triomfar escollint els vins al restaurant

Moltes persones es senten intimidades quan han de demanar un vi a un restaurant. Hi ha moltes causes possibles: una carta massa variada, la pressió de la resta de comensals, l'oferta del cambrer perquè tastis la primera copa, etc.
 

En el quart capítol de Mrs. Vin t'expliquem els quatre trucs o reflexions infalibles per demanar vi al restaurant. 


1) Perd la por. Agafa la carta de vins amb fermesa. No cal ser un expert per escollir una ampolla.

2) Preu. El vi al restaurant és més car que a la botiga de vins. O almenys en la gran majoria dels casos. El motiu és que al restaurant et serveixen el vi i et poden assessorar. Així que demana consell al cambrer, sense vergonya.

3) Vi de la casa. El vi de la casa no ha de ser menys bo. Si és amb DO i català, em dóna confiança.    

4) El tast no és cap examen. Si el cambrer te'l deixa tastar, és una cortesia perquè comprovis si el vi està en bon estat. Per exemple, perquè vegis si té 'TCA' conegut com a 'tap'. Això passa quan una ampolla amb tap de suro fa moltíssima olor d'humitat. Si no notes cap olor estranya, és que el vi està bé. I això és el més habitual. 
 


 Cada setmana, nous trucs! Perquè gaudir del vi és molt fàcil.

Agraïments al celler Pla de Morei.