Descobreix les millors experiències per fer enoturisme en parella, visites a cellers, tastos de vins i maridatges. Gaudeix d'una escapada romàntica entre vinyes. Les propostes amb més amor d’ENOTURISTA.
enoturisme en parella
L'experiència Maridatge de vins de Finca Qualificada amb formatges a Jeon Leon és una activitat de vins i maridatge al Penedès. El preu de l'experiència és 28€.
EXPERIÈNCIES ROMÀNTIQUES A CELLERS
Jean Leon és l'únic celler de Catalunya amb quatre vins de Finca Qualificada, el màxim reconeixement a un vi d'una sola parcel·la que atorga la Generalitat de Catalunya. Són el Vinya Gigi, el Vinya Palau, el Vinya Le Havre, i l'exclusiu Vinya La Scala. En aquesta experiència de tast de vins també s'inclou el vi blanc Xarel·lo Nativa, la varietat més arrelada al Penedès. L'activitat culmina amb un tast de cinc formatges artesans, un per a cada vi, on gaudir de l'ensamblatge entre vins i formatges. Els formatges estan afinats pel taller Xerigots de Vilafranca del Penedès.
VISITES A CELLERS EN PARELLA
La visita al celler Jean Leon us obre les portes a una història de novel·la, la de Jean Leon, un home fet a si mateix que volia elaborar els millors vins del món al Penedès pel seu restaurant de Hollywood, on tractava amb personalitats com James Dean, Marilyn Monroe, o Frank Sinatra, entre d'altres. L'experiència us porta pel jardí de varietats de raïm on entendreu la importància dels vins de finca, envoltats de boscos. També visitareu el celler de criança, amb una impressionant wine library, i una cava soterrània. I finalment degustareu els vins amb unes vistes impressionats al Penedès més ancestral: vinyes, boscos, i natura, amb un tast comentat per l'equip d'enoturisme de Jean Leon.
viatges enogastronòmics per a parelles
Pícnic amb embotits, vins de Clos d'Agon i vistes al mar és una experiència de tast i maridatge a l'Empordà. El preu és de 35€.
MARIDATGE DE VI I GASTRONOMIA
El pícnic amb embotits, vins de Clos d'Agon i vistes al mar és una de les activitats més impressionants d'aquest prestigiós celler de l'Empordà. L'experiència comença al celler on et fan una explicació i et donen la cistella de pícnic. Aquí comença un passeig entre vinyes i amb les millors vistes a la conca del Tinar i a la Costa Brava. Al llarg del recorregut hi ha diverses taules de fusta en diferents alçades perquè es pugui escollir. El celler sempre recomana arribar a la que està al capdamunt del mirador, que està a uns 15 minuts caminant i que té les millors vistes.
ROMANTICISME ENTRE VINYES
Un cop a taula, és moment de buidar la cistella : pa amb tomàquet i oli verge extra de Fontclara, taula de formatges, taula d’embotits, ampolla de vi Amic (a triar entre blanc, rosat i negre), ampolla d’aigua, dues peces de fruita i carquinyols. Un pícnic molt complet per fer sense presses i gaudint del paisatge.
escapades d'enoturisme Catalunya
Visita al Vilosell Wine Hotel, casa rural amb cinc habitacions del celler Tomàs Cusiné, a Les Garrigues, on fer enoturisme a Lleida. El preu és a partir de 83€ per nit.
L'establiment està al costat del celler i disposa de cinc habitacions: tres dobles amb terrassa i dues triples amb nevera, equipades amb calefacció, aire condicionat, televisor, wifi, i bany complet. L’allotjament també disposa d'un bressol. La resta dels espais comunitaris també són molt acollidors. La sala d’estar té llar de foc amb llenya i televisor.
TAST DE VINS PER A DOS
L’experiència Tast de tres vins de muntanya al celler Tomàs Cusiné és una activitat de tast de vins a Lleida. És una de les visites d'enoturisme per conèixer els vins d'autor d'aquest projecte situat a El Vilosell, a Les Garrigues, a Lleida. La visita comença amb una benvinguda al celler, ubicat a l'antiga cooperativa del poble, on encara es manté intacte l'esperit tradicional.
CELLER BOUTIQUE A CATALUNYA
Descobreix la filosofia del celler, fundat el 2003 com el projecte més personal de l'enòleg Tomàs Cusiné Barber. Durant el passeig descobriràs els vins d'autor, cultivats en petites parcel·les, ecològiques, de vinyes de muntanya. Posteriorment visitareu l'edifici annex, de nova construcció, on envelleixen els vins, en bótes, barriques, foudres i àmfores. Acabaràs la visita degustant tres vins del celler.
TASTOS DE VINS AMB ENCANT
El maridatge de 3 vins amb formatges o xocolates al celler Aymar a tocar del Monestir de Poblet és una activitat de tast i maridatge a la Conca de Barberà. El preu és de 18€.
ESCAPADES ROMÀNTIQUES AMB VI I GASTRONOMIA
La visita guiada al nou celler Aymar a Vimbodí i Poblet i el maridatge de tres vins amb formatges o xocolates de proximitat és una experiència d’enoturisme a tocar del Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà. Totes les visites al celler començen amb una càlida benvinguda: una copa del refrescant Aymar ICE, un Clàssic Penedès servit amb gel i pell de taronja. Es segueix visitant el celler inagurat l'any 2024.
CELLERS AMB HISTÒRIA I ENCANT
És l'antic sindicat agrari de Vimbodí i Poblet, construït el 1934. L'edifici històric s'ha rehabilitat respectant l’essència original de l’edifici, preservant elements arquitectònics que expliquen la seva història. El celler Aymar està a l'entrada del petit poble de Vimbodí i Poblet, i a 3 minuts caminant de l'estació de tren del poble. S'explica la vessant històrica i també la part d'elaboració de vins. L'experiència acaba amb el tast de tres dels seus vins ecològics maridats amb una selecció de formatges o de xocolates de proximitat.
plans enoturístics per a parelles
Passeig guiat pel casc antic i tast de 4 vins al Celler Batea és una experiència de cultura i història a la Terra Alta. El preu és 18€
ACTIVITATS DE VI PER COMPARTIR
El passeig guiat pel casc antic i la visita guiada al celler amb tast de quatre vins al Celler Batea és una activitat ideal per conèixer la història de Batea. La visita comença davant de la botiga del celler, on us faran una explicació històrica del celler, el poble de Batea, i la comarca de la Terra Alta. Continuareu a peu recorrent els indrets més emblemàtics del municipi, des dels romans, els àrabs, l'època medieval fins als nostres dies. Un dels punts més emotius és la parada al Centre d'Interpretació dels Hospitals de Sang, on recordar els terribles efectes de la Batalla de l'Ebre durant la Guerra Civil Espanyola.
ESCAPADES ROMÀNTIQUES AMB VI I GASTRONOMIA
El passeig continua per l'interior del celler, amb interessants trulls de ciment construïts pels socis de la cooperativa als anys 60. La visita us permetrà conèixer la tradició d'elaborar vins a la comarca, les varietats més arrelades, com la Garnatxa blanca i negra, l'esperit cooperatiu dels socis que la van fundar, i la diversitat dels seus vins i productes locals, com vermouths, oli, que podreu comprar a la botiga.