Una visita amb tast de vins on et puguis quedar a fer un àpat? Descobreix els cellers que ofereixen un dinar o sopar sense haver de canviar de lloc. Hem estat a totes les taules que et recomanem: paraula d'ENOTURISTA!
CASTELL DEL REMEI
Cuina tradicional i vins de la DO Costers del Segre
Celler: Castell del Remei
Lloc: Penelles, La Noguera (Lleida)
Obert tots els dies per dinar, excepte els dimarts. Tancat als vespres
Al restaurant del Castell hi ha una extensa carta de cuina tradicional catalana amb els vins dels cellers associats a Castell del Remei. El tracte és exquisit i la cuina és deliciosa. Tanquen els dimarts i obren la resta de la setmana només per dinar. Els dies laborables tenen un menú molt recomanable. Una de les coses que més ens han agradat d'aquest celler és que pots passar-hi el dia. A més de la visita i un tast de vins o vermuts, es pot baixar el dinar passejant pel llac, l'embarcador i els camins. Molt a prop del celler, hi ha Penelles que ha decorat les seves cases amb pintures murals i grafittis i que és un lloc de culte pels amants de l'art urbà. Lleida queda a poc menys de mitja hora del celler.
JARDÍ EL CELLERET
Cuina de proximitat amb la garantia de Família Torres
Celler: Centre de Visites de Família Torres
Lloc: Pacs del Penedès, Alt Penedès (Barcelona)
Obert tots els dies al migdia i els divendres i dissabtes per sopar
El Jardí Restaurant El Celleret és la proposta enogastronòmica de Família Torres i està al costat del Centre de Visites, a Pacs del Penedès. La cuina és mediterrània, delicada, saborosa i amb productes de proximitat. Podreu tastar tots els vins del celler, molts d'ells a copes. La terrassa mira a un jardí d'oliveres, pedra seca i vinyes i sovint es programen concerts en directe. El menjador interior té uns amplis finestrals que donen a la vinya d'on surt un dels vins negres més emblemàtics del celler, el Mas La Plana, i a la serralada de Montserrat. Les experiències d'El Celleret tenen un nivell gastronòmic alt, a preus molt competitius. La cuina del xef Sergi Millet és deliciosa. Alguns exemples dels seus plats són caneló cassolà de rostit gratinat, coca de bolets i formatge o trinxat tradicional de col, patata amb ou i botifarra negra.
RESTAURANT LES FIGUERES
L'encantador restaurant de Clos Figueras
Celler: Clos Figueras
Lloc: Gratallops, Priorat (Tarragona)
Obre tots els migdies i a l'estiu també els divendres i dissabtes a la nit
Les Figueres és el restaurant del celler Clos Figueras, on tastar els seus vins i gaudir d'una cuina de proximitat. Menjador nítid, terrassa amb jardí i vistes a les vinyes. Menús maridatge inclosos en la visita i calçotada en temporada. La cuina aposta pels productes locals, ecològics, de temporada i de bona qualitat per elaborar menjar i tapes. El restaurant complementa l’oferta enoturística, ja que a part de les visites al celler amb degustació, ofereix vins del celler a copes acompanyat de tapes i menús maridatge dels vins de Clos Figueras. El restaurant Les Figueres també disposa d’una botiga on poder comprar els vins del celler però també altres vins espanyols i d’altres cellers internacionals de prestigi, oli d’oliva i productes locals.
MONTRUBÍ RESTAURANT
Un elegant restaurant al Penedès més indòmit
Celler: Montrubí
Lloc: Font-Rubí, Alt Penedès (Tarragona)
Obre de dimecres a diumenge al migdia i els divendres i dissabtes també per sopars
Montrubí és com un resort: és celler de vins, un elegant restaurant, wine bar amb jardí, i també un encantador hotel rural. És una de les propostes d'enoturisme més integrals del Penedès. El restaurant és en un antic xalet, construït a finals del segle XIX, una casa d'indians ben restaurada. La carta de plats està basada en productes de proximitat, salpebrats per espècies i plantes de l'hort de la finca, pensats per gaudir dels vins del celler. Als baixos hi ha el wine bar, obert al jardí, amb una piscina deliciosa, que dóna a un mar de ceps. MontRubí regala una desconnexió única. Molt a prop hi ha el Castell de Font-Rubí o el Miravinya del Balcó del Penedès, o el fotogènic Roure d'Ancosa. L'Avellà ofereix una desconnexió natural, amb la possibilitat d'anar passejant des del celler a l'ermita de Sant Andreu de l'Avellà, gaudint d'un poderòs patchwork de vinyes i boscos.
LA MANELA
La deliciosa cuina ràpida d'ArtCava.
Celler: Artcava - Masia Can Batlle
Lloc: Avinyonet (Alt Penedès) Barcelona.
Obert els caps de setmana dels mesos d'estiu i en ocasions especials.
BAGES 964
Cuina d'autor al cor de la Catalunya vinícola
Celler: Oller del Mas
Lloc: Manresa, Bages (Barcelona)
Obert de dilluns a dimecres per dinars (sopars al Wine Bar del celler Oller del Mas); dijous per dinars (sopars al Wine Bar); divendres i dissabte per dinars i sopars; i diumenge per dinars (sopars al Wine Bar).
RESTAURANT DE CANALS I MUNNÉ
Un festival de cuina de brasa i temporada amb caves
Celler: Canals & Munné.
Lloc: Sant Sadurní, Alt Penedès, Barcelona.
Obert: divendres, dissabtes i diumenges.