CELLERS AMB WINE BAR ESTIU 2022
Una selecció de bars de vins a l'aire lliure per gaudir del bon temps
Els wine bar que no et pots perdre aquest estiu
L'estiu és temps de terrasses, de seure a l'aire lliure i de gaudir d'una copa de vi ben freda. Cada vegada hi ha més cellers que tenen un bar de vins propi. És una manera de fer-los una visita, sense haver d'estar una hora pendents de l'interior del celler, o de la visita a les vinyes, sinó que es tracta de seure, demanar una copa, i gaudir del paisatge. És la nova moda entre els enoturistes que volen conèixer nous projectes, però sense planificar una visita complerta.
1.- Jean Leon
On? Chateau Jean Leon. Torrelavit. Penedès (Barcelona)
Quan? De 12:30h a 14:30h. Tots els dies de la setmana. Cal reserva prèvia)
Què podem demanar? Vinya Gigi, Vinya Le Havre, Vinya Palau o Vinya La Scala. Són els quatre Vins de Finca Qualificada del celler. És la màxima distinció que es dóna a un vi català, segons l'INCAVI. Només n'hi ha 12 a Catalunya. Acompanyeu-lo amb una selecció d’aperitius fets amb productes de proximitat: xips, olives, o paté de gall del Penedès,
El celler Jean Leon té una terrassa de pel·lícula. El jardí davanter està catifat de gespa natural, amb espais per seure en taules amb para-sols, o a l'ombra de l'edifici principal amb tamborets alts. Fins i tot podeu seure sobre la gespa, amb una taula baixa, molt còmode per descalçar-vos els peus. Les vistes des de la terrassa són impressionants: vinyes en 360 graus i una immersió al Penedès total.
Jean Leon és un celler instagràmic. Té un edifici amb formes ondulades, envoltat de vinyes (150 hectàrees) i allunyat de tota civilització. Dins del celler hi ha uns finestrals amb vistes. A l'interior hi ha el museu de Jean Leon, un home que té una història de novel·la, propietari d'un restaurant a Los Angeles, amic personal de James Dean o Marylin Monroe.
2.- Sant Josep Vins
On? Bot, Terra Alta (Tarragona)
Quan? De dilluns a divendres de 10 a 13h. i de 17 a 19h.
Dissabtes de 10 a 13:30 h. i de 16:30 a 19h.
Diumenges i festius de 10 a 13:30h.
Què podem demanar? Una selecció dels vins a copes que han preparat per l'estiu (i que canvia cada temporada), acompanyats d'aperitius, com els olis d’oliva verge extra del celler amb torrades de pa.
Sant Josep Vins és un dels cellers més interessants de la Terra Alta, un territori molt bonic, encara sense massificar. A Bot hi trobareu aquest celler cooperatiu, que té una visita amb degustació que es pot fer a la seva botiga de vins, amb barra de wine bar. Allà hi ha una seleccció de vins a copes molt especial. Els vins són deliciosos, fets amb varietats tradicionals de la zona, com la garnatxa blanca, que són molt interessants... i econòmics! És una bona manera de fer un tast abans o després de comprar els vins del celler. Hi ha vins d’envàs, d’ampolla, olis i altres productes de la zona.
3.- Giró Ribot
On? Santa Fe del Penedès (Barcelona)
Quan? Dissabtes i diumenges, d'11:00 a 16:00h. Imprescindible reserva prèvia. (Tancat fins el 20 d'agost)
Què podem demanar? Una ampolla del seu cava més prestigiós, el Mare, que és un Brut Nature Gran Reserva; o una copa del Pretty Woman, que us farà venir un pessigoleig ple de bombolles recordant la pel·lícula.
El celler Giró Ribot és un espai de pau, tranquil·litat i vistes espectaculars a Montserrat. Des de la terrassa podreu viure la calma del Penedès ancestral. El wine bar és exterior, en un entorn rural de vinyes i paisatge! A l’hivern us tocarà el sol i a l’estiu, hi ha ombra i sempre fa ventet. Hi ha una àmplia seleccció de vins i caves. Els preus de les ampolles al wine bar costen 2 € més que al celler, perquè inclouen les copes i el servei. Disposen d'una carta d’aperitius amb productes de proximitat: l’aperitiu clàssic amb xips, secallona, pernil, patès casolans. Feu reserva prèvia trucant al 674 355 538 o enviant un correu a events@giroribot.es
4.- La Malvaseria de Sitges
On? Plaça de Joan Duran i Ferret, s/n de Sitges (Barcelona)
Quan? Divendres, de 17h-20h; dissabtes, 11h-14:30h i de 17h-20h; diumenges, 11h-14:30h (d'abril a octubre). De novembre a març hi ha canvis en els horaris.
Què podem demanar? Hi ha dos tipus de tast, el tradicional, que inclou Malvasia Dolça, Malvasia Seca i Moscatell, per 9 €. I el tast El Corral, que té una copa del vins Blanc Subur, Llegat Llopis i Monembasia, per 10€.
La Malvasia de Sitges té el seu propi i exclusiu bar de vins, un espai gastronòmic i una botiga especialitzada d’una sola varietat: Malvasia. ‘La Malvaseria’ està ubicada al pati del Corral de la Vila, dins del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges. És un bar de vins únic en el sector, ja que la varietat malvasia és la protagonista. De diferents zones, en diferents vinificacions, i fins i tot, diferents fenotips i tipicitats de les zones de la malvasia, la majoria d’elles del Penedès, però també d’italianes, volcàniques o de Madeira. Les malvasies del Celler de l’Hospital són les amfitriones d’una cinquantena de les seleccionades per la botiga.
Els tastos mensuals Malvasia Power és un dels exemples dels esdeveniments enohistòrics que tenen lloc a La Malvaseria. Es tracta d’un tast de 7 vins maridats amb història que es realitza la última setmana de cada mes i sempre té una temàtica diferent. amb escumosos, dolços, de guarda, entre d’altres vinificacions de malvasia; i tot de cellers catalans. Tot això acompanyat d’una carta d’aperitius, amb diferents formatges.
5.- Abadal
On? Masia Roqueta. Santa Maria d'Horta d'Avinyó. Bages (Barcelona)
Quan? De dimecres a diumenge, de les 11:00 a les 15:00h. Del 20 de juny al 4 de setembre, de dimarts a a divendres, de les 11:00 a les 15:00h. Divendres i dissabte de 18:00 a 22:00h. Diumenge i dilluns tancat, execpte reserves.
Què podem demanar? Us recomanem que opteu per algun dels dos tastos personalitzats amb sommelier. El Tast Descoberta Abadal inclou Abadal Blanc o Abadal Picapoll, Abadal Rosat, Abadal Matís i el prestigiós Abadal 3.9 (Vi de Finca Quallificada) per 20€. El tast de gammes altes inclou Abadal Picapoll, Abadal 5 Merlot, Abadal 3.9 i Abadal Nuat, per un preu de 25 €.
Abadal té un wine bar situat en un entorn natural únic, envoltat de vinyes i boscos mediterranis, típic paisatge de la DO Pla de Bages. Un dels grans atractius són les construccions de pedra seca, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Actualment hi ha més de 6.500 construccions catalogades, entre barraques de pedra seca i tines de pedra, testimonis de quan el Bages va ser el lloc de Catalunya on hi va haver més vinya plantada.
Abadal es troba a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la històrica Masia Roqueta, construïda al S.XII, que es conserva en un magnífic estat. Abadal ofereix diferents tipus de visites, des d'un modern bar de vins on tastar les referències del celler fins a una visita a la masia, on fer un viatge al passat vinícola de la comarca del Bages.
Escolta aquest article! Hem dedicat una secció a 'El Podcast de l'Enoturista', on a més de recomanar-te aquests cinc cellers, també hem entrevistat la responsable d'enoturisme del celler Abadal, Marta Membrives. Escolta l'entrevista i la secció!