El Cavatast 2023 estrena l'espai de tasts a la mostra

20 Setembre 2023
El Cavatast 2023 estrena l'espai de tasts a la mostra

El Cavatast 2023 es celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre a Sant Sadurní d'Anoia, al Parc Lluís Companys de la Capital del Cava. L'Espai de Tastos de la Mostra ofereix tastos exclusius gratuïts, organitzats per ENOTURISTA. 

ENOTURISTA organitzarà 8 tastos de cava exclusius a l'Espai de Tastos de la Mostra del Cavatast, per encàrrec de l'Ajuntamentd e Sant Sadurní d'Anoia. Les activitats es vertebraran en tres eixos: posar de manifesat l'alta qualitat del Cava dels cellers que exposen a la mostra, posar en valor la versatilitat del Cava amb el maridatge de productes de proximitat, i reivindicar la capitalitat de Sant Sadurní, el quilòmetre zero del Cava, des d'on gaudir de múltiples propostes d'enoturisme al Penedès. 

TASTOS AMB PERSONALITATS

Els tastos són gratuïts, i totes les persones que vulguin es podran inscriure prèviament al Cavatast, gràcies als organitzadors del Cavatast. ENOTURISTA també ha comptat amb el patrocini d'AECAVA, la col·laboració de la Confraria del Cava, i el col·lectiu Cava Women. Els tastos estaran conduïts per professionals admirats com Toni Albiol, millor sommelier de Catalunya el 2023; el sommelier César Cánovas i la directora d'enoturisme Natàlia Boada; Eva Plazas, enòloga i impulsora de Cava Women; Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava; i Ramon Roset, director dels Premis Vinari, que farà un tast maridat amb formatges artesans de la formatgeria de Sant Sadurní Camins del Nord; i els cellers amb el segell d'Elaborador Integral de la DO CAVA presents al Cavatast: Agustí Torelló Mata, Blancher Capdevila Pujol, Juvé & Camps, Torné Bel i Vins El Cep.  

TASTOS DE L’ESPAI D’ACTIVITATS 

Dissabte, 7 d'octubre

13:00 h.

De la copa al plat, tast de caves d'AECAVA i formatges del Penedès.

Conduït pel sommelier Ramon Roset amb AECAVA i la formatgeria Camins del Nord. Participen: Vilarnau, Canals&Munné, Segura Viudas i Blancher.

17:00 h.

Cava de Guarda vs. Cava de Guarda Superior: un tast pels sentits.

Conduït pel president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu. Participen: Giró Ribot, Freixenet, Rimarts, Torrens Moliner i Segura Viudas.

19:00 h.

Sant Sadurní d'Anoia, capital del cava: un tour virtual i divertit amb bombolles.

Conduït per Judith Cortina i David Jobé d'ENOTURISTA. Participen: Covides, Canals&Munné, Celler Vell, Fonpinet i la pastisseria Carafí de Sant Sadurní.

21:00h.

Tast de caves prèmium seleccionats pel millor sommelier de Catalunya.

Conduït per Toni Albiol, primer classificat de Catalunya i tercer d'Espanya al concurs de sommeliers. Participen: Vins el Cep, Agustí Torelló Mata, Juvé&Camps, Codorniu, Giró Ribot i Freixenet.

Diumenge, 8 d'octubre

12.30h.

Les dones i el cava: el que mai ens havien explicat.

Conduït per Eva Plazas, enòloga i impulsora del col·lectiu 'Cava Women'. Participen: Castell d'Age, Freixenet, Rimarts, Vilarnau i Codorniu

13.30h

Tast de caves d'Elaboradors Integrals: la nova figura del Cava.

Conduït pels cellers elaboradors integrals presents al Cavastast (Juvé&Camps, Agustí Torelló Mata, Vins el Cep, Torné&Bel i Blancher)

17:00 h.

La tradició del Penedès: la qualitat i l'ecologia com a eixos de futur.

Conduït per César Cánovas, sommelier, i Natàlia Boada, directora d'enoturisme. Participen: Muscàndia, Vins el Cep, Codorniu, Vilarnau i Agustí Torelló Mata

19:00 h.

Penedès, país del Cava: un passeig pels secrets i les curiositats amb bombolles.

Conduït per Judith Cortina i David Jobé d'ENOTURISTA. Participen: Molí Parellada, Sumarroca, Oliver Viticultors, Torrens Moliner, Caves Hill i el restaurant Cal Joanet de Vilafranca.

QUÈ ÉS EL CAVATAST?

És una fira per degustar caves de qualitat i altres productes gastronòmics, que es celebra cada any a Sant Sadurní d'Anoia, la capital del Cava. El Cavatast està organitzat per l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, i compta amb la col·laboració de cellers i de productors de proximitat.  

QUAN ES FA EL CAVATAST?

Divendres, 6 d'octubre, de 19:00 a 23:00 h.

Dissabte, 7 d'octibre, de 12:00 a 23:00 h.

Diumenge, 8 d'octubre, de 12:00 a 21:00 h.

ON ES FA EL CAVATAST?

Per segon any consecutiu, el Cavatast tindrà lloc al Parc Lluís Companys de Sant Sadurní (veure al Google Maps). És un espai natural, envoltat de gespa i turons, on hi trobareu els estands dels cellers elaboradors de cava, les paradetes amb gastronomia de proximitat, una fira d'artesania, l'Espai d'Activitats de la Mostra, i els escenaris on es faran els concerts

COM ARRIBAR AL CAVATAST?

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 45 minuts.

Des de Vilafranca, uns 15 minuts.

Des de Sitges, uns 30 minuts.

TRANSPORT PÚBLIC

En autobús llançadora, des Sant Sadurní al Cavatast, uns 5 minuts.

En tren, de Barcelona-Sants amb tren a a Sant Sadurní, uns 50 minuts.

Consulteu els horaris de la línia R4 de Rodalies de Renfe.

QUANT COSTA EL CAVATAST?

Els caves i la gastronomia es bescanvien per tíquets. Hi ha diferents opcions amb un, dos o tres tíquets. 6 tíquets costen 10,00€. A banda, has de comprar (5,00€), o llogar (3,00€) la copa per degustar el cava. És una copa Riedel de tast professional. En cas que la lloguis s'ha de retornar al marxar.

L'accès al recinte del Cavatast és gratuït, així com totes les activitats: concerts, tastos de l'espai d'activitats de la mostra, etc.

ON PUC COMPRAR ELS TÍQUETS?

Les entrades es podran adquirir anticipadament a l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní, al Cava Centre, a partir del 27 de setembre, o al Parc Lluís Companys, a partir del 6 d'octubre.

QUINS CELLERS OFEREIXEN TASTOS?

Agustí Torelló Mata

Alsina Sardà

Blancher - Capdevila Pujol

Canals i Munné

Castell d’Age

Cavas Hill · Ferrer Wines

Celler Vell

Codorníu

Covides

El Mas Ferrer

Giró Ribot

Jaume Giró i Giró

Juvé & Camps

Fonpinet

Freixenet

Maset

Molí Parellada

Muscandia

Naveran

Oliver Viticultors

Rimarts

Torné & Bel

Sumarroca

Torrens Moliner

Vilarnau

Vins el Cep

PUC COMPRAR ELS CAVES A LA MOSTRA?

Sí. Al Parc Lluís Companys de Sant Sadurní d'Anoia hi ha la botiga del Cavatast. Allà hi podràs trobar tots els caves que es poden degustar al Cavatast. L'horari de la botiga és el mateix que el del Cavatast.

QUÈ HI HA DE GASTRONOMIA?

Ca l’Arseni Forn de pa artesà

Cal Joanet Restaurant

Camins del Nord Formatges Artesans

Celler d’en Bacus Restaurant

Hotel Fonda Neus

La Musclera del Delta

Pastisseria Carafí

Tastet Restauradors

Ticus Restaurant

QUAN ÉS LA NIT DELS MÀGNUMS?

La Nit dels Màgnums es celebrarà el divendres, 29 de setembre a les Caves Freixenet de Sant Sadurní d'Anoia (veure mapa). És la festa prèvia al cap de setmana del Cavatast, que el 2023 arriba a la quarta edició, consolidada com una nit molt especial, on descobrir els secrets dels caves més exclusius en format màgnum, de la mà dels experts elaboradors i en un ambient únic. 

Compra entrades a la web de la Confraria del Cava.

HI HA TASTS A LA FASSINA DE CAN GUINEU?

El Celler de la Fassina de Can Guineu, un dels espais més emblemàtics del Cava Centre, s'omple d'activitats de tast al Cavatast. És un espai on gaudir d'experiències de tast úniques, on aprendre les característiques dels caves, maridatges amb productes de proximitat, històries personals,... de la mà dels millors experts!

Compra entrades a la web de l'Ajuntament de Sant Sadurní.

HI HA CONCERTS I MÚSICA EN DIRECTE?

Durant el cap de setmana del Cavatast, la música no s'atura! Hi ha 8 actuacions musicals en directe, d'estils diversos mentre gaudiu dels tastos de Cava. Tots els concerts es faran al Parc Lluís Companys.

The Holy Family Band

12 to12 Quartet/Quintet

La Trup Duet

La Ganga Ganga

Valentí Querol

Aqsticamusica

Moratones

Veneno en la piel

A la nit, podreu gaudir d'un concert a la Plaça de l'Ajuntament, amb les millors versions a càrrec d'Akelarre.

QUÈ MÉS HI PODEM TROBAR?

L'escriptora Empar Moliner, serà l’encarregada de fer el discurs inaugural del Cavatast el pròxim 6 d’octubre. Al Cavatast també hi haurà una mostra d'artesania, amb parades de productes artesans, i creacions úniques en ceràmica, teixit, argent, bronze, pell, fusta, pintura... El Cava, que és un  producte artesà i fet amb molt d'amor, combina bé amb altres creacions artístiques que exposen i venen al voltant del Cavatast.

ENOTURISME DURANT EL CAVATAST

Mentre duri la mostra del Cavatast alguns cellers fan visites guiades.

LA NATURA ENS INSPIRA A CAVAS HILL 

Cavas Hill és sinònim de modernisme, corrent que s'inspira de la natura. Descobreix la forma de treballar d'aquest celler, molt marcat per la seva especial localització, la proximitat al mar, la influència del Riu Foix i el contacte amb el Massís del Garraf.

Dissabte 30 de setembre, 11h
€ 10,00
C. Bonavista 2, Moja-Olèrdola
Reserva 938 900 588 · nuria.martin@ferrerwines.com

DISCOVERY TOUR A CODORNÍU 

Una immersió amb tren al celler més antic de l'estat espanyol: 30 quilòmetres de galeries subterrànies per visitar amb un tren elèctric. Coneix els secrets del creador del cava i descobreix la història de Codorníu.

Divendres 6 i dissabte 7 d´octubre, 18.30h (anglès), 20.15h (castellà)
€ 22,00
Av. Jaume Codorníu, s/n, Sant Sadurní d´Anoia
Reserva 938 913 342 · reservas@codorniu.com

VISITA GASTRONÒMICA A SEGURA VIUDAS 

Descobreix el celler i l'entorn on neixen els caves Segura Viudas i gaudeix de tapes locals maridades amb els nostres vins i caves.

Dissabte 7 d´octubre, 12h
€ 35,00 / 27,00 menors de 18 anys
Heretat Segura Viudas, Ctra. de Sant Sadurní a Sant Pere de Riudebitlles, km 5
Reserva 600 597 554 · visita@seguraviudas.com

HARMONIES CAVA FREIXENET & XOCOLATA SIMÓN COLL 

Descobreix la proposta d´harmonies entre quatre Cuvées de Prestige al celler Freixenet i quatre productes emblemàtics de Simón Coll.

Dissabte 7 i diumenge 8 d´octubre, 11.15h 
€ 25,00
C. Joan Sala, 2, Sant Sadurní d´Anoia
Reserva 938 917 096 · enoturismo@freixenet.es

VISITA RESERVA A AGUSTÍ TORELLÓ MATA  

Visita guiada al celler Agustí Torelló Mata i tast comentat d´un vi i dos caves de guarda superior.

Divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8 d'octubre, 12h
€ 20,00
La Serra, s/n, Sant Sadurní d´Anoia
Reserva 938 911 173 · visites@agustitorellomata.com

VINS-SABTES A NAVERAN 

Tour guiat per les vinyes de finca, visita al celler i cava subterrània i al museu. Tast de caves i vins a la “Sala de Degustació 1901 Pau Parellada”.

Dissabte 7 d´octubre, de 10h a 14h
€ 20,00 / Gratuït menors de 18 anys
Masia Can Parellada, Ctra. C-15, km 27, sortida Casetes d´En Raspall
Reserva 699 828 622 · visites@naveran.com

VISITA CONVERSES DE TAVERNA A COVIDES 

Gaudeix d'una visita especial al celler Covides de Sant Sadurní amb la presentació de la 2a edició del llibre Converses de Taverna, de Jordi Policarp, i un tast de cava per a completar la vetllada.

Dissabte 7 d'octubre, 11h
€ 10,00  / 5,00 infants
Finca Prunamala, C-532, Sant Sadurní d'Anoia
Reserva 600 683 419 · enoturisme@covides.com

ARTICLES RELACIONATS

- Els millors cellers per visitar al Penedès, recomanats per ENOTURISTA.

- ENOTURISTA et recomana els millors restaurants del Penedès.

- Camins del Cava: una aplicació interactiva per gaudir del Cava caminant, o en bicicleta.

- El Secret de Sant Sadurní: una gimcana interactiva per la Capital del Cava.