Els brunchs estan de moda. Descobreix la selecció dels millors brunchs de tardor a cellers: visita, tast de vins, i aperitius a les vinyes, a mig camí entre l'esmorzar i el dinar. Una opció gastronòmica per fer enoturisme, recomanats per ENOTURISTA.
BRUNCHS A CELLERS
La paraula anglesa 'brunch' és la unió entre 'breakfast' (esmorzar) i 'lunch' (dinar). A casa nostra s'ha posat de moda en els darrers anys, com una revisió de l'aperitiu, o el vermut tradicional. L'origen del brunch és un esmorzar tardà, o un dinar primerenc, i els bars, restaurants, i hotels solen oferir-lo els caps de setmana i festius. Cada cop hi ha més cellers que ofereixen un brunch, com a complement gastronòmic a una visita amb tast de vins. En el cas d'ENOTURISTA, hem seleccionat els brunchs per dues consideracions.
- Se serveixen entre les 10:00 i les 13:00h., a diferència dels esmorzars d'enoturisme, que són de 8 a 10:00h. I els dinars a cellers que són a partir de les 13:00h.
- Els aperitius podrien equiparar-se a un àpat equivalent a un esmorzar, o un dinar, on hi hagi prou aperitiu com per no haver de fer un àpat abans, o després.
TIPUS DE BRUNCHS A CELLERS
Cada celler adapta el brunch a la seva manera, i a la web d'ENOTURISTA podràs trobar moltes experiències diferents. Trobaràs brunchs entre vinyes, pels amants dels passeigs a la natura. També dins dels cellers, adaptats a les necesitats d'un tast amb taula i diferents copes de cristall. També hi ha oferta a terrasses, per gaudir de degustacions a l'aire lliure. Hi ha experiències amb tast de vins, altres també amb caves. Alguns cellers poden adaptar els menús a celíacs, vegetarians, vegans o opcions sense alcohol
PER QUÈ ESCOLLIR UN BRUNCH?
Les experiències de brunch als cellers ens agraden per:
- Si ets un amant dels vins i els caves, els gaudiràs encara més amb gastronomia de proximitat, com embotits, formatges, i altres aperitius gourmet. Més encara si són plats locals típics, i productes de quilòmetre zero.
- A nosaltres ens encanta passejar per la natura. Abans, o després del brunch tens una bona excusa per estirar les cames entre vinyes, potser als boscos pròxims. A peu pla prens consciència de la importància de la feina de la pagesia.
- Visitar un celler i tastar els seus vins, o caves, és encara més divertit si allargues l'experiència, escoltant la història, conversant amb la família, gaudint dels aromes dels vins en un tast comentat. La majoria de propostes són a prop de Barcelona.
BRUNCH MOLT A PROP DE BARCELONA
On? Celler Kripta. Sant Sadurní. Penedès. Barcelona.
Preu: 40.00 €
La visita comença a l'emblemàtica font del celler Kripta, construïda amb ampolles d'àmfora de l'icònic cava Kripta, amb el bust original de l'artista Rafael Bartolozzi, on s'explica la història del celler. Segueix la zona d'embotellat, i continua a la cava soterrània, on gaudir d'una experiència immersiva amb el documental "Les quatre estacions de la vinya". A continuació es fa una passejada per les oliveres de la família fins a la icònica Barraca de l'avi, on es fa un esmorzar amb pa amb tomàquet, formatges, embotits, coca d’escalivada i postres. Tots els productes són de quilòmetre zero. S'acompanya d'un tast d'un vi i tres caves, que poden anar variant.
BRUNCH AMB PRODUCTES GURMET
On? Celler Abadal. Avinyó. Bages. Barcelona.
Preu: 38.00€. Menors de 5 a 12 anys 18:00 €.
L'activitat us permetrà visitar de manera privada l'interior de la Masia Roqueta, originària del s.XII, amb nombrosos cellers soterranis, bótes antigues i estances per on sembla no haver passat el temps. Al costat de la masia, observareu les vinyes, i coneixereu el cicle vegetatiu, i les varietats més arrelades al Bages. Després fareu una visita privada al celler d'elaboració, on us detallaran com fan els vins. Tancareu la visita amb un maridatge de quatre vins i quatre aperitius casolans: Abadal Picapoll amb una taula d'embotits, formatges i fruits secs; Abadal 3,9 (vi de Finca Qualificada) amb seleció de xocolates amb fruits secs; Abadal Mandó amb foie, melmelades i torrades amb panses; vi ranci Abadal Sagristía C1 amb torrades amb mel del celler i nous.
BRUNCH ENTRE OBRES D'ART
On? Mas Blanch i Jové. La Pobla de Cérvoles. Lleida.
Preu: 31.00 €. (Consultar preus per menors)
El brunch a La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové és un àpat memorable enmig del camp. Després de fer la visita guiada al celler, et donen un cistellet amb tot preparat. Estovalles, embotits de muntanya (fets per un cosí), formatges artesans, pa de pagès, tomates de l’hort (si és temporada), oli verge extra de les oliveres de secà, ametlles del celler (torrades o garrapinyades) amb dues copes i una ampolla de vi. Amb total llibertat, es pot passejar per La Vinya dels Artistes i gaudir d'aquest àpat on més il·lusió us faci.
BRUNCH sostenible
On? La Vinyeta. Mollet de Perelada. Empordà.
Preu: 38.50 € (Consultar preus per menors).
A La Vinyeta et proposen gaudir de la visita amb tast de vins i brunch a les vinyes. El celler ha preparat dos cabassos amb tot el que pugueu necessitar. Vosaltres heu de triar el paisatge i desplegar els farcells. El cistell conté estovalles, plats, copes, una ampolla de vi per a dues persones, fruits secs, una amanida cuqui, pa de pagès, embotits dels pares d'en Josep Serra, de la carnisseria Serrapla, una fogassa de pa de pagès de poble, amb tomàquets per a sucar pa, oli d'oliva verge extra del celler, elaborat amb la varietat autòctona argudell, de l'Olivar fosc, formatges artesans i un saquet amb pastes per fer de postres.
BRUNCH AMB CAVES AL JARDÍ
On? Caves Vilarnau. Sant Sadurní. Penedès. Barcelona.
Preu: 29.00 €. (Consultar preus per menors)
La visita comença amb una copa de benvinguda del cava Vilarnau Rosé Delicat Brut Reserva Orgànic. Visitaràs les vinyes ecològiques, treballades amb la mínima intervenció. Vilarnau és un celler sostenible, que aposta per la conservació d'espècies naturals. A les caves descobriràs l'elaboració dels vins i caves, que reposen mesos abans de veure la llum. Al final t'espera un tast comentat amb dues referències més, i una copa extra al wine bar, en un bosquet al costat de les vinyes, amb un aperitiu complet a base de pernil ibèric, selecció de formatges, olives kalamata i gordal, patates Piqué, musclos en escabetx i palets de pa.
ARTICLES RELACIONATS
- Millors experiències de tast i gastronomia.