5 plans d'enoturisme que s'han de fer a Batea

01 Febrer 2024
5 plans d'enoturisme que s'han de fer a Batea

Descobreix el cor vinícola de la Terra Alta. Passeja pel nucli medieval. Viu experiències a cellers. Gaudeix de la cuina. Reposa en un entorn rural. Els 5 imprescindibles d'ENOTURISTA. 

UN CENTRE HISTÒRIC MEDIEVAL

El cor vinícola de la Terra Alta és Batea, on hi ha més cellers de la comarca i on es produeixen més vins de la DO Terra Alta. El poble medieval de Batea està ple d'encants, com la Plaça Major, la Capella de la Mare de Déu del Portal, els carrers de l'antiga Vila Closa medieval, l'església de Sant Miquel, el Mirador del Picatxo, el Calvari, entre d'altres. L'Ajuntament de Batea ofereix una visita autioguiada que es pot fer amb una aplicació de mòbil gratuïta, que conté audioguies per cada espai destacat.

Image

PASSEJAR PELS VOLTANTS

L'entorn de Batea està envoltat de vinyes i natura (també alguns molins de vent, que s'acumulen a la Terra Alta). Els amants del senderisme o la bicicleta tenen una excursió bonica, fins al cim del Castell de Sant Joan d'Algars, des d'on es divisa la terra de frontera entre Catalunya i l'Aragó.O fins al poblet abandonat de PinyeresBatea és terra d'història. En aquest punt podeu observar el riu Algars i els paisatges de vinyes i boscos que conformen un patchwork natural únic.

Image

EXPERIÈNCIES A CELLERS

Batea és el poble de la Terra Alta que té més cellers. A cada celler t'ofereixen experiències diferents. Aprofita per gaudir del nucli medieval, per tastar els vins de varietats arrelades a la Terra Alta, com la Garnatxa Blanca, el Morenillo, la Garnatxa Negra o la Garnatxa Peluda (o Borruda). Un terç de la Garnatxa Blanca que hi ha plantada al món prové de la Terra Alta. El Consell Regulador de la DO Terra Alta diferencia les ampolles amb una etiqueta que diu "100% Garnatxa Blanca".

Image

TASTAR LA GASTRONOMIA LOCAL

El plat més típic és la Clotxa, un pa de pagès obert llescat per la part superior, al què se li buida la molla i s'omple de sardines, amb tomàquet escalivat. Altres plats de la gastronomia de la Terra Alta són la truita amb suc, les carns de caça o els guisats i embotits fets amb cabra ibèrica. La Terra Alta disposa d'una bona oferta de gastronomia, adaptada a totes les butxaques. Els pobles tenen restaurants i bars, i cada cop més són els que acompanyen les seves cartes amb els vins de la DO Terra Alta.

Image

DORMIR A LA TERRA ALTA

Per fer una escapada a la Terra Alta et recomanem que et quedis a dormir. Consulta la llista dels allotjaments de la Terra Alta recomanats per ENOTURISTA. La diversitat d'allotjaments és molt gran. Als nuclis urbans hi trobaràs hotels rurals, i als pobles, pensions, apartaments, o cases rurals per llogar senceres o per habitacions. L'associació de Turisme Rural de la Terra Alta és un dels col·laboradors de la Ruta del Vi de la DO Terra Alta, juntament amb el Consell Regulador.  

Image

MÉS INFORMACIÓ

La Terra Alta és la zona vinícola més al sud de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a la Terra Alta, amb paisatges rurals i vins singulars. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Terra Alta, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Terra Alta.

CELLERS RECOMANATS

Batea: Altavins, Celler Piñol, Lafou celler, Rialla, Tarroné, La Botera.

Gandesa: Herència Altés, Josep Vicens, Cooperativa de Gandesa.

Horta de Sant Joan: Les Vinyes del Convent

Bot: Sant Josep Vins

ALLOTJAMENTS RECOMANATS

Batea: Casa Piñol.

Horta de Sant Joan: El Mas de Sotorres.

Bot: Cal Tomàs.

OFICINA DE TURISME DE batea

ADREÇA

Ajuntament de Batea. Plaça de Catalunya, 1, Batea, Tarragona. Google Maps.

HORARIS

L'oficina està oberta 24h. sense personal presencial.

Els horaris corresponen a l'Ajuntament de Batea.

Dilluns, de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 19:00h.

De dimarts a divendres, de 9:00 a 14:00h.

Dissabte i diumenge, tancat.

TELÈFON

977 42 09 10